Gå til nettsteder

Med Safari er det enkelt å finne fram til nettsteder.

Åpne Safari for meg

• Gå til en nettside: Skriv inn sidens navn eller URL i det smarte søkefeltet, og velg deretter et forslag eller trykk på returtasten for å gjennomføre et søk.

Det smarte søkefeltet i Safari, der du kan skrive inn en sides navn eller URL.
  • Gå til et favorittnettsted: Klikk i det smarte søkefeltet for å se de mest brukte nettsidene, og klikk på nettstedet du vil besøke. Favoritter-visningen forsvinner hvis du begynner å skrive, og vises ikke hvis du klikker på feltet mens du viser Favoritter-siden eller Toppsider-siden.

Tips: Du kan flytte symbolene rundt for å endre rekkefølgen på dem.

Det smarte søkefeltet, med symboler for favorittnettsteder under.
  • Søk: Skriv inn ett eller flere ord i det smarte søkefeltet. Mens du skriver, vises Safari-forslag. Du kan enten velge et forslag eller trykke på returtasten for å søke etter det du har skrevet. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Finn det du leter etter.

Spør Siri. Si for eksempel: «Søk etter kattevideoer på nettet». Finnut mer om Siri.

• Send nettsider mellom enheter: Bruk Handoff til å automatisk sende nettsiden du viser, mellom Macen og iOS-enheten. Når enhetene dine er i nærheten av hverandre, vises et Safari Handoff-symbol til venstre i Dock på Macen eller på låst skjerm på iOS-enheten. Klikk eller sveip på symbolet for å åpne Safari på nettsiden du var på. (Du kan ikke bruke Handoff til å sende vinduer i Privat nettlesing-modus.)

• Forhåndsvis en nettsidekobling: Hvis styreflaten har støtte for det, kan du bruke et hardt klikk på koblingen.

• Se hvor en kobling leder: Hold markøren over en kobling for å se nettsidens URL i statuslinjen nederst i vinduet. Hvis du ikke ser statuslinjen, velger du Vis > Vis statuslinje.

Markøren over en kobling på en nettside med koblingens URL synlig i statuslinjen nederst i vinduet.