Opprett et delt album

Når du har slått på iCloud-bildedeling, er det enkelt å opprette et delt album for å dele bilder og videoklipp.

Åpne Bilder for meg

Opprett et delt album

1. Marker bildene og videoklippene du vil dele.

2. Klikk på Deling-knappen i verktøylinjen og velg iCloud-bildedeling, og klikk deretter på Nytt delt album.

3. Skriv inn et navn for det delte albumet, og skriv deretter e-postadressene til personene du vil dele albumet med.

Hvis du vil at abonnenter skal kunne vise det delte albumet på en iOS-enhet, forsikrer du deg om at du bruker e-postadressene de bruker for å logge på iCloud.

4. Klikk på Opprett.

De du inviterer, vil motta en e-postmelding hvor de blir bedt om å abonnere på det delte albumet.

Vis et delt album

1. Klikk på et delt album under Delt i sidepanelet.

Du kan også klikke på Delt i sidepanelet for å se alle de delte albumene i vinduet, og deretter dobbeltklikke på et delt album for å åpne det.

2. Klikk på Tilbake-knapp for å se alle de delte albumene igjen.

Avslutt deling av et album

Du kan slutte å dele et album med bestemte personer ved å fjerne dem fra abonnentlisten. Hvis du vil avslutte all deling av et bildealbum, kan du slette det.

ADVARSEL: Når du sletter et delt album, blir det fjernet fra dine og abonnentenes enheter umiddelbart. Hvis du tror at abonnentene har lyst til å beholde noen av bildene eller videoene i albumet, bør du gi dem beskjed om å arkivere objektene før du sletter det delte albumet. Husk også å laste ned alle bilder og videoer som andre har lagt til i albumet, og som du vil beholde. Bildene du delte, slettes ikke fra bildebiblioteket.

• Gjør ett av følgende:

• Klikk på et delt album i sidepanelet, klikk på Samarbeid-knapp i verktøylinjen, og klikk deretter på Slett delt album.

• Hold nede Kontroll-tasten og klikk på det delte albumet du vil slutte å dele, og velg deretter Slett delt album.

Vis aktivitet i dine delte albumer

Hvis du vil se den nyeste aktiviteten i de delte albumene dine – inkludert bilder som nylig er lagt til og hvem som har lagt dem til – bruker du Aktivitet-albumet i dine delte albumer.

Bilder-vinduet som viser Aktivitet-albumet.
  • Klikk på Aktivitet under Delt i sidepanelet, og rull for å vise endringer.