Opprett albumer

Du kan opprette albumer for å organisere bildebiblioteket på en bedre måte.

Åpne Bilder for meg

Opprett et album

1. Gjør ett av følgende:

• Opprett et tomt album: Velg Arkiv > Nytt album, eller klikk på Legg til-knappen ved siden av Albumer i sidepanelet, og velg deretter Album.

• Opprett et nytt album fra en gruppe med bilder: Marker bildene du vil ha i et nytt album, og velg Arkiv > Nytt album med markering.

2. Skriv inn et navn for det nye albumet i sidepanelet, og trykk på returtasten.

Tips: Du kan også markere bildene du vil ha i et nytt album, holde nede Kontroll-tasten mens du klikker på et markert bilde, velge «Legg til i» og deretter velge Nytt album.

Legg til bilder i eksisterende album

• Gjør ett av følgende for å legge til bilder i et album:

• Marker bildene du vil ha, og flytt dem til et album i sidepanelet.

• Marker bildene du vil ha, hold nede Kontroll-tasten mens du klikker på et markert bilde, velg Legg til i, og velg deretter albumet.

• Marker bildene du vil ha, og flytt deretter miniatyrbildet i markeringsindikatoren øverst i vinduet til et album i sidepanelet.

Markeringsindikator som viser at tre bilder er markert.

Legg til bilder i et eksisterende album fra en mappe i Finder

• Flytt en mappe med bilder fra Finder til et album i sidepanelet. Bilder legger til innholdet fra mappen i albumet.

Hvis du valgte alternativet «Kopier objekter til Bilder-biblioteket» i Bilder-valg, legges bildene til i Bilder-biblioteket. Hvis du vil spare diskplass, kan du slette bildene fra mappen i Finder.

Fjern eller omorganiser bilder i et album

Dobbeltklikk på albumet for å åpne det, og gjør deretter ett av følgende:

• Sorter bilder etter dato: Velg Vis > Sorter, og velg deretter Behold sortert etter eldste først eller Behold sortert etter nyeste først.

• Omorganiser bilder manuelt: Flytt bildene i den rekkefølgen du vil ha.

• Sorter bilder alfabetisk etter tittel: Velg Vis > Sorter, og velg deretter Behold sortert etter tittel.

• Fjern bilder fra et album: Marker bildene, og trykk på slettetasten, eller velg Bilde > Fjern [antall] bilder fra album.

Bildene fjernes kun fra dette albumet, ikke fra andre albumer i bildebiblioteket. Hvis du fjerner et bilde fra et album ved en feiltakelse, velger du Rediger > Angre for å gjenopprette det.

Merk: Du kan ikke slette bilder fra et smart album eller fra albumene som opprettes for deg, for eksempel Videoer eller Bildesekvenser. Bildene legges til i disse albumene automatisk basert på albumets søkekriterier. Du kan slette bilder fra hele biblioteket og iCloud-bildebiblioteket ved å trykke på Kommando-slettetast.

Fjern eller omorganiser albumer

Klikk på Mine albumer i sidepanelet, og gjør ett av følgende:

• Slå sammen bilder i ett album med et annet album: Flytt et album til et annet album.

• Slå sammen to albumer i en mappe: Tilvalg-flytt et album til et annet album.

• Sorter albumer etter dato: Velg Vis > Sorter, og velg deretter Etter eldste først eller Etter nyeste først.

• Omorganiser albumer manuelt: Flytt albumene i den rekkefølgen du vil ha dem.

• Sorter albumer alfabetisk etter tittel: Vis > Sorter, og velg deretter Etter navn.

• Fjern et album: Hold nede Kontroll-tasten mens du klikker på albumet, velg Slett album, og klikk på Slett.

Albumet fjernes fra biblioteket og iCloud-bildebiblioteket. Objektene i albumet fjernes ikke, og beholdes i bildebiblioteket. Hvis du fjerner et album ved en feiltakelse, velger du Rediger > Angre slett album for å gjenopprette det.

Tips: Du kan også sortere prosjekter etter navn eller datoen de ble opprettet på, og sortere objekter i sidepanelet. Du kan ikke sortere objekter i et øyeblikk.

Marker et hovedbilde for et album

Du kan velge hovedbildet for et album – bildet som representerer albumet i Bilder-vinduet.

1. Dobbeltklikk på et album for å åpne det, og marker bildet du vil gjøre til hovedbilde.

2. Velg Bilde > Bruk som hovedbilde.