Endre hvor Bilder lagrer bildene dine

Når du importerer bilder og videoer til Bilder, kopieres de til og oppbevares i Bilder-biblioteket. Hvis du foretrekker det, kan du lagre bilder og videoer utenfor Bilder-biblioteket (for eksempel i en mappe på Macen eller på en ekstern disk) og fortsatt vise dem i Bilder. Filer som lagres utenfor biblioteket kalles refererte filer. Hvis du vil vite mer om refererte filer, kan du lese Hvor er bildene mine?

Refererte filer lastes ikke automatisk opp til iCloud-bildebibliotek, og de sikkerhetskopieres ikke sammen med de andre filene når du sikkerhetskopierer bildebiblioteket – du må sikkerhetskopiere dem manuelt. Hvis du vil unngå å sikkerhetskopiere refererte filer manuelt, kan du flytte eller konsolidere filene til biblioteket.

Åpne Bilder for meg

Lagre importerte filer utenfor Bilder-biblioteket

1. Velg Bilder > Valg, og klikk deretter på Generelt.

2. Fjern markeringen i avkrysningsruten «Kopier objekter til Bilder-biblioteket».

Neste gang du importerer bilder eller video, beholder Bilder filene på deres opprinnelige plassering og får tilgang til dem som refererte filer.

Kopier refererte filer til et Bilder-bibliotek

Du kan kopiere refererte filer til bildebiblioteket slik at de er enklere å sikkerhetskopiere, og slik at de automatisk inkluderes i iCloud-bildebiblioteket.

1. Marker filene du vil flytte til bildebiblioteket.

2. Velg Arkiv > Konsolider.

3. Klikk på Kopier.