Forbedret diktering

En macOS-funksjon som gjør det mulig å diktere selv om du ikke er tilkoblet Internett. Med Forbedret diktering kan du bruke dikteringskommandoer (kalles også talte kommandoer) til å utføre oppgaver og styre Macen mens du dikterer tekst. OS X versjon 10.11 har et alternativ for å bruke et dikteringsnøkkelord, slik at du kan bruke dikteringskommandoer også når du ikke dikterer tekst.

Første gang du slår på Forbedret diktering, og hver gang du legger til språk du skal bruke, laster macOS ned ekstra programvare som gjør at Diktering fungerer uten en Internett-tilkobling. Hvor mye ledig harddiskplass som trengs for å laste ned denne programvaren, varierer ut fra hvilket språk du velger. Når ekstraprogramvaren er lastet ned, kan du diktere selv når du ikke har en Internett-forbindelse.