Velkommen til macOS

Macen har macOS, verdens mest avanserte operativsystem for stasjonære maskiner. macOS inkluderer funksjoner og programmer som du bruker hver eneste dag, og det sørger for at Mac, iPhone, iPad, iPod touch og Apple Watch samarbeider.

En Mac-datamaskin med programmer åpne på skrivebordet.
Et programs Handoff-symbol fra Apple Watch til venstre i Dock.

Arbeid sømløst på alle enhetene dine

Macen fungerer med de andre enhetene dine slik at du ikke trenger å forstyrre arbeidsflyten. For eksempel gjør Handoff det mulig å starte arbeid med en rapport på iMacen, fortsette med den på iPad, og deretter gjøre den ferdig når du er tilbake ved skrivebordet. Hvis du vil kontrollere om Macen din støtter Handoff, klikker du på Systemvalg-symbolet i Dock, og klikker deretter på Generelt. Les mer om Handoff.

Flere programvinduer åpne på skrivebordet.

Gjør mer med programmene på Macen

Macen leveres med morsomme programmer for dagligdagse oppgaver – Safari for nettlesing, Meldinger for tekstmeldinger, Bilder for bildedeling og mer. Når du skal åpne et program, klikker du på symbolet i Dock. Hvis du vil se alle programmene på Macen, klikker du på Launchpad-symbolet i Dock. Les mer om Mac-programmer.

Spotlight-vinduet som viser flystatusresultater.

Søk på Macen og ut i verden

Har du glemt hvor du arkiverte et dokument? Vil du se hva som går på kino? Bruk Spotlight til å søke etter programmer, bilder og andre filer på Macen, og finn flystatus, nyheter, sport, været og annet fra nettet. Spotlight kan til og med gjennomføre konverteringer og beregninger. Klikk på Spotlight-symbolet i menylinjen og skriv for å søke. Finn ut mer om Spotlight.

Meldinger-programmet på en Mac og på iPhone som begge viser samme samtale.

Alt innholdet ditt på alle enhetene

Når du oppbevarer informasjonen og filene dine i iCloud, får du alltid tilgang til nyeste versjon på alle enhetene dine. Hvis du vil konfigurere iCloud, klikker du på Systemvalg-symbolet i Dock, klikker på iCloud, og logger deretter på med Apple-ID-en din. Finn ut mer om iCloud.

Et eksempel på et skrivebord med Dock plassert til venstre på skjermen og et tilpasset skrivebordsbilde.

Gjør Macen din unik

Du er annerledes – og det kan Macen din også være. Bruk favorittbildet ditt som skrivebordsbilde, flytt Dock til siden, eller endre stemmen Siri bruker. Utforsk alle måtene du kan tilpasse Macen på, ved å klikke på Systemvalg-symbolet i Dock. Finn ut mer om Systemvalg.

Hvis du vil ha en rask omvisning i macOS High Sierra, kan du se Nytt i macOS. Hvis du er ny på Mac, kan du komme i gang med Grunnleggende om Mac.

Nyttig?
Tegngrense: 250
Bruk maksimalt 250 tegn.
Takk for tilbakemeldingen din.