Tofaktorautentisering

Tofaktorautentisering er et ekstra lag med sikkerhet for Apple-ID-en din. Det fungerer slik at du er den eneste personen som kan få tilgang til kontoen din, selv om noen kjenner passordet ditt.

Hvis du vil sjekke om Apple-ID-en din har tofaktorautentisering slått på, velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger og klikker på [navnet ditt] i sidepanelet. Klikk på Passord og sikkerhet, og slå deretter på Tofaktorautentisering.

Du kan også slå på tofaktorautentisering og administrere godkjente enheter og telefonnumre ved å logge på Apple-ID-kontosiden din.

Slå på tofaktorautentisering

Hvis kontoen din overholder alle kravene for tofaktorautentisering, blir du spurt om å slå det på når du begynner å bruke Macen.

Viktig: Hvis du bruker totrinnsverifisering, må du slå den av før du kan slå på tofaktorautentisering. Det gjør du ved å logge deg på Apple-ID-kontosiden din. Klikk på Rediger i Sikkerhet-delen, og klikk på Slå av Totrinnsverifisering. Du blir bedt om å opprette et nytt sikkerhetsspørsmål og bekrefte fødselsdatoen din. Du skal motta en e-post som bekrefter at totrinnsverifisering for Apple-ID-en din er slått av.

Bruk tofaktorautentisering

Når du er registrert for tofaktorautentisering og skriver inn Apple-ID-en og passordet for første gang på en ny enhet, blir du bedt om å bekrefte identiteten din med en sekssifret verifiseringskode. Denne koden vises automatisk på de andre enhetene dine eller sendes til et telefonnummer du stoler på. Skriv inn koden for å logge deg på og få tilgang til informasjonen din på den nye enheten.

Du vil ikke bli bedt om en verifiseringskode igjen på den enheten med mindre du logger helt ut av iCloud, sletter enheten eller er nødt til å endre passordet av sikkerhetshensyn.

Som ekstra beskyttelse for Apple-ID-en din mot phishing-angrep kan du bruke en fysisk sikkerhetsnøkkel i stedet for en kode. Se Apple-kundestøtteartikkelen Om sikkerhetsnøkler for Apple-ID.

Les Apple-kundestøtteartikkelen Tofaktorautentisering for Apple-ID.