tofaktorautentisering

Tofaktorautentisering er et ekstra lag med sikkerhet for Apple-ID-en din som sikrer at du er den eneste som kan få tilgang til kontoen din, selv om noen kan passordet ditt. Du kan kun få tilgang til kontoen din fra godkjente enheter, som din Mac, iPhone, iPad eller Apple Watch. Når du vil logge på en ny enhet for første gang, må du oppgi to ting – passordet ditt og den sekssifrede verifiseringskoden som vises automatisk på de godkjente enhetene dine. Ved å oppgi koden, verifiserer du at du godkjenner enheten.

Du kan slå på tofaktorautentisering når du konfigurerer en ny Mac, eller slå det på senere i valgene for Passord og sikkerhet i Systemvalg. Hvis du vil se trinnene for hvordan du gjør dette, kan du lese Bruk tofaktorautentisering for sikkerhet på Mac, iOS-enheter og iPadOS-enheter i Brukerveiledning for macOS.

Hvis du vil ha mer informasjon om tofaktorautentisering, kan du lese Tofaktorautentisering for Apple-ID.