Begrens kjøp

Unngå at barna kjøper bøker, eller sørg for at de ikke får tak i bøker med upassende innhold. Hvis du har konfigurert Familiedeling, kan du slå på Spør før kjøp slik at du blir bedt om å godkjenne eventuelle kjøp for bestemte familiemedlemmer.

Åpne iBooks for meg

Unngå at barn kjøper eller laster ned bøker med upassende innhold

1. Velg iBooks > Valg, og klikk på Foreldrekontroll.

2. Klikk på låssymbolet for å endre foreldrekontrollinnstillingene, og skriv inn administratornavn og -passord for datamaskinen.

3. Marker valg for å deaktivere alle kjøp og gratis nedlastinger, eller begrens nedlasting av bøker med upassende innhold.

4. Når du er ferdig, klikker du på låsen igjen.

Slå på Spør før kjøp

Spør før kjøp er standardinnstillingen for barn under 13 og kan slås på for familiemedlemmer under 18. (Aldersgrensene kan avhenge av land og områder.) Du finner mer informasjon under Konfigurer Familiedeling.

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

2. Klikk på Administrer familie.

3. Marker familiemedlemmet til venstre, og slå deretter på Spør før kjøp til høyre.

Hvis du vil ha mer informasjon om å angi foreldrekontroll på en Mac, kan du lese Konfigurer foreldrekontroller.