fontsamlinger

En fontsamling er en gruppe med fonter, for eksempel fonter installert på samme sted, eller fonter som brukes til nettsteder. I Fontbok kan du bruke samlinger til å organisere fontene på Macen. Det finnes også standardsamlinger, som vises i sidepanelet til venstre i Fontbok:

• Alle fonter: Alle fonter som er knyttet til Maskin-, Bruker- eller Nettverk-samlingene, i tillegg til ytterligere systemfonter som er tilgjengelig for nedlasting. Denne samlingen vises i Fonter-vinduet som vises i programmer.

• Maskin: Fonter som er installert i Fonts-mappen i systembiblioteket (/Library/Fonts/), og ytterligere systemfonter som er tilgjengelig for nedlasting. Denne samlingen vises kun når Bruker- og Nettverk-samlingene inneholder fonter.

• Bruker: Fonter som er installert i Fonts-mappen i Bibliotek-mappen i Hjem-mappen din (~/Bibliotek/Fonts/). Hvis du vil vise Bibliotek-mappen som ligger i Hjem-mappen din, holder du nede Tilvalg-tasten og velger Gå > Bibliotek i Finder.

• Nettverk: Fonter som er installert i Fonts-mappen i Bibliotek-mappen på en datamaskin på nettverket (/Nettverk/Bibliotek/Fonts/). Denne samlingen vises kun når du er koblet til en datamaskin på nettverket som har fonter installert i den mappen.