Hjelp for Diskverktøy

Velkommen til Diskverktøy

Bruk Diskverktøy til å administrere disker, legge til og håndtere volumer og administrere RAID-oppsett.

Tre volumer i APFS-beholdere i sidepanelet i Diskverktøy.

La macOS administrere plass mellom flere volumer

Apple File System (APFS), filsystemet i macOS High Sierra, tilordner automatisk ledig plass mellom volumer etter behov, slik at du ikke trenger å håndtere volumstørrelser manuelt. Hvis du vil verifisere at volumene dine ble oppgradert til APFS da du installerte macOS High Sierra, markerer du et volum i Diskverktøy-sidepanelet. Formatet vises i midten av vinduet.

APFS (kryptert)-valget i Format-menyen.

Sikre eksterne lagringsenheter

Når du skaffer en ny flashdisk eller en ekstern lagringsenhet, kan du formatere den som APFS og kryptere den med et passord for å beskytte innholdet. Marker enheten i sidepanelet for å komme i gang, klikk på Slett-knappen, og klikk deretter på Format-lokalmenyen og velg APFS (kryptert).

Førstehjelp-dialogruten i Diskverktøy-verktøylinjen.

Sjekk disken din

Hvis du opplever problemer med en disk, kan Diskverktøy fortelle deg om disken fungerer som den skal og reparere problemer som oppdages. Marker en disk eller et volum i sidepanelet, og klikk deretter på Førstehjelp-knappen.