Hjelp for Diskverktøy

Velkommen til Diskverktøy

Bruk Diskverktøy til å administrere disker, legge til og håndtere volumer og administrere RAID-oppsett.

Fire volumer i APFS-beholdere i sidepanelet i Diskverktøy.

La macOS administrere plass mellom flere volumer

I Apple File System (APFS), filsystemet som ble introdusert i macOS 10.13, kan du enkelt legge til eller slette volumer på SSD-diskene dine. APFS-formaterte volumer vokser og krymper automatisk – du trenger ikke repartisjonere en SSD-disk på nytt. Hvis du vil se formatet til et volum, markerer du det i Diskverktøy-sidepanelet – formatet vises under volumnavnet i midten av vinduet.

APFS (kryptert)-valget i Format-menyen.

Sikre eksterne lagringsenheter

Når du skaffer en ny flashdisk, kan du formatere den som APFS og kryptere den med et passord for å beskytte innholdet. Marker enheten i sidepanelet for å komme i gang, klikk på Slett-knappen, og klikk deretter på Format-lokalmenyen og velg APFS (kryptert).

Førstehjelp-dialogruten i Diskverktøy-verktøylinjen.

Sjekk disken din

Hvis du opplever problemer med en disk, kan Diskverktøy kontrollere disken og reparere problemer som oppdages. Marker en disk eller et volum i sidepanelet, og klikk deretter på Førstehjelp-knappen.

Nyttig?
Tegngrense: 250
Bruk maksimalt 250 tegn.
Takk for tilbakemeldingen din.