APFS

APFS er en forkortelse for Apple File System. Dette er standard filsystemformat for Mac-datamaskiner og har sterk kryptering, plassdeling, øyeblikksbilder, rask endring av katalogstørrelser og forbedrede grunnleggende filsystemfunksjoner. Selv om APFS er optimalisert for Flash-/SSD-lagringen som brukes i nyere Macer, kan det også brukes med eldre systemer med tradisjonelle harddisker (HDD) og eksterne, direktetilkoblede lagringsenheter. macOS 10.13 og nyere støtter APFS for både oppstarts- og datavolumer.

APFS-filsystemet tilordner diskplass etter behov. Når én enkelt APFS-beholder (partisjon) har flere volumer, deles beholderens ledige plass og kan tilordnes til en hvilken som helst av enkeltvolumene etter behov. Hvert volum bruker kun en del av hele beholderen, slik at den ledige plassen er totalstørrelsen på beholderen, minus størrelsen av alle volumene i beholderen.