Hjelp for Aktivitetsmonitor

Velkommen til Aktivitetsmonitor

Vis informasjon om hvordan programmer og andre prosesser bruker systemressurser, inkludert prosessoren, disker, minne og nettverk.

Aktivitetsmonitor-vinduet med CPU-panelet synlig. Midten av vinduet viser en liste med prosesser, med informasjon om prosessorbruken for hver prosess presentert i kolonner. Nederst i vinduet er et diagram som viser prosentandelen av CPU-kapasiteten som brukes av systemet og brukeren, og prosentandelen som er inaktiv.
En prosess som ikke reagerer, i Aktivitetsmonitor-vinduet.

Lukk programmer og prosesser som ikke reagerer

Når systemet er tregt eller rett og slett ikke reagerer, kan et program eller en prosess være årsaken til problemet. Du kan bruke Aktivitetsmonitor til å finne programmet eller prosessen som forårsaker problemet, og tvinge den til å avslutte. Marker programmet eller prosessen, og klikk deretter på Tvungen avslutning-knappen.

Strøm-panelet i Aktivitetsmonitor. Midten av vinduet viser en liste med programmer, med informasjon om strømbruken for hver prosess presentert i kolonner. Nederst i vinduet er et diagram som viser den totale strømpåvirkningen.

Se hvor mye strøm Macen din bruker

Vil du vite hvor mye strøm Macen din bruker eller se hvilke programmer eller prosesser som bruker mest strøm? Bare klikk på Strøm for å vise strømpåvirkningen til programmene dine.

Aktivitetsmonitor-symbolet i Dock som viser diskaktivitet.

Se CPU-, nettverks- eller diskstatus i sanntid i Dock

Det er lett å holde øye med systemstatusen uten å måtte se på Aktivitetsmonitor-vinduet. Bare velg Vis > Dock-symbol, så kan du vise gjeldende CPU-, nettverks- eller diskbruk som et sanntidsdiagram i Dock.

Nyttig?
Tegngrense: 250
Bruk maksimalt 250 tegn.
Takk for tilbakemeldingen din.