Hvis iTunes ikke får kontakt med tjeneren for programvareoppdatering på iPhone, iPad eller iPod

Les om hva du må gjøre hvis iTunes ikke får kontakt med tjeneren for programvareoppdatering når du forsøker å gjenopprette eller oppdatere iPhone, iPad eller iPod.

Når du bruker iTunes til å oppdatere eller gjenopprette iPhone, iPad eller iPod, kan du få en varselmelding som sier at iTunes ikke får kontakt med tjeneren for programvareoppdatering fordi du ikke har Internett-forbindelse. Du vil bli bedt om å forsikre deg om at Internett-forbindelsen er aktiv og prøve igjen. Følg framgangsmåten nedenfor for å løse problemet.

Oppdatere eller gjenopprette en iOS-enhet uten å bruke iTunes

Du må bruke iTunes til å oppdatere eller gjenopprette en iOS-enhet hvis du har glemt passordet og er låst ute eller enheten er i gjenopprettingsmodus.

Hvis ikke noe av dette er tilfelle, kan du oppdatere eller gjenopprette uten iTunes ved å følge denne framgangsmåten:

1. Koble iPhone, iPad eller iPod touch fra datamaskinen.
  2. Aktiver Wi-Fi på enheten. Vi anbefaler at du kobler enheten til et nettverk og ikke bruker delt Internett når du laster ned programvareoppdateringer.
  3. Oppdater enheten ved å gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdateringer.

Hvis ikke det løser problemet, går du til neste løsning.

Koble til Internett og iTunes Store

Åpne en nettleser på datamaskinen og se om den kan laste inn en nettside. Prøv deretter å koble til iTunes Store.

• Hvis du ikke får koblet til Internett, kontakter du den IT-ansvarlige eller Internett-leverandøren for å få hjelp. Eller prøv en annen datamaskin eller et annet nettverk.
  • Hvis du får Internett-forbindelse, men får en feilmelding når du prøver å koble til iTunes Store, må du finne løsningen på mulige iTunes Store-feil.
  • Hvis du får Internett-forbindelse, men iTunes Store viser en tom, hvit side, ?viewlocale=no_NOidentifiserer og fjerner du Layered Service Provider-programvare.

Hvis ikke disse løsningene fikser problemet, redigerer eller nullstiller du hosts-filen.

Redigere eller tilbakestille hosts-filen

Hosts-filen kan blokkere tilgangen til tjeneren for programvareoppdatering. Slik redigerer du eller tilbakestiller hosts-filen.

Hvis du bruker en Mac

Hvis du bruker en datamaskinen på arbeid, forhører du deg med den IT-ansvarlige før du redigerer hosts-filen.

1. Velg Programmer > Verktøy > Terminal fra menylinjen i Finder.
  2. I Terminal-programmet skriver du følgende kommando og trykker på returtasten for å åpne hosts-filen:
    sudo nano /private/etc/hosts
  3. Skriv inn brukerpassordet ditt når du blir bedt om det. Vær oppmerksom på at ikke noe vises i Terminal-vinduet når du skriver passordet.
  4. Bruk piltastene på tastaturet til å gå gjennom hosts-filen.
  5. Hvis du finner linjer som inneholder apple.com, legger du til et nummertegn (#) og et mellomrom på begynnelsen av linjen.
  6. Trykk på Kontroll-O for å arkivere hosts-filen.
  7. Trykk på returtasten ved spørsmålet om filnavn.
  8. Trykk på Kontroll-X for å avslutte.

Hvis ikke det løser problemet, kan sikkerhetsprogramvaren være foreldet eller feilkonfigurert. Du kan løse problemer mellom iTunes og sikkerhetsprogramvaren.

Hvis du bruker en Windows-PC

På en Windows PC tilbaker du hosts-filen

Hvis ikke det løser problemet, kan sikkerhetsprogramvaren være foreldet eller feilkonfigurert. Du kan løse problemer mellom iTunes og sikkerhetsprogramvaren.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.