Hvis du har glemt iPhone-koden din eller iPhonen er deaktivert

Hvis iPhonen bruker iOS 15.2 eller nyere, kan du tilbakestille koden på enheten uten behov for en datamaskin.

Dette trenger du

• null En Mac eller PC

• null En kabel som kan lade telefonen din

• null En internett-tilkobling

• null Opptil 60 minutter

Hvis du skal bruke en PC for å tilbakestille iPhonen, må enten Apple-enheter eller iTunes være installert på datamaskinen din. Skaff deg iTunes eller Apple-enheter fra Microsoft Store.

Hvis du tilbakestiller enheten med denne fremgangsmåten, sletter prosessen dataene som er på iPhonen for øyeblikket. Når du har tilbakestilt enheten, kan du gjenopprette iPhonen fra en sikkerhetskopi hvis du opprettet en tidligere.

Slå av iPhonen

På en iPhone med Face ID

Hold inne både sideknappen og volum ned-knappen til Slå av-skyveknappen vises.

Dette er Volum ned-knappen og sideknappen på en iPhone med Face ID.

Dra og hold skyveknappen for å slå av iPhonen.

På en iPhone uten Face ID

Hvis iPhonen har en Hjem-knapp eller en toppknapp, holder du inne enten toppknappen eller sideknappen til Slå av-skyveknappen vises.

Dra og hold skyveknappen for å slå av iPhonen.

Koble til datamaskinen din mens du holder inne sideknappen

På en iPhone med Face ID

Koble kabelen til en Mac eller PC. Hold inne sideknappen på iPhone mens du kobler til kabelen, og ikke slipp den.

Hold inne sideknappen mens Apple-logoen vises. Ikke slipp sideknappen før du ser et bilde av en datamaskin og en kabel.

For å aktivere gjenopprettingsmodus på iPhone må du holde inne sideknappen på en iPhone med Face ID mens du kobler enheten til datamaskinen med en kabel.

På iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone SE (2. og 3. generasjon)

Koble kabelen til en Mac eller PC. Hold inne sideknappen på iPhone mens du kobler til kabelen, og ikke slipp den.

Hold inne knappen mens Apple-logoen vises. Ikke slipp sideknappen før du ser et bilde av en datamaskin og en kabel.

For å sette en iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iPhone SE (2. og 3. generasjon) i gjenopprettingsmodus holder du inne sideknappen når du kobler enheten til datamaskinen din med en kabel.

På iPhone 7 og iPhone 7 Plus

Koble kabelen til en Mac eller PC. Hold inne Volum ned-knappen mens du kobler kabelen til iPhonen.

Hold inne knappen mens Apple-logoen vises. Ikke slipp sideknappen før du ser et bilde av en datamaskin og en kabel.

For å sette en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus i gjenopprettingsmodus holder du inne sideknappen når du kobler enheten til datamaskinen din med en kabel.

På iPhone 6s og eldre versjoner eller iPhone SE (1. generasjon)

Koble kabelen til en Mac eller PC. Hold inne Hjem-knappen på iPhonen mens du kobler til kabelen, og ikke slipp den.

Hold inne knappen mens Apple-logoen vises. Ikke slipp sideknappen før du ser et bilde av en datamaskin og en kabel.

iPhonen din er i gjenopprettingsmodus når et bilde av en datamaskin med en kabel vises.

Bruk datamaskinen til å gjenopprette iPhonen

På Mac

Åpne Finder eller iTunes og finn iPhonen i sidepanelet under Steder. Velg Godkjenn [enheten din] på Macen hvis du blir bedt om det. Velg Gjenopprett når du får velge mellom Gjenopprett og Oppdater.

På PC

Åpne Apple-enheter og velg iPhonen i sidepanelet. Velg Godkjenn [enheten din] på PC-en hvis du blir bedt om det. Deretter velger du Generelt. Hvis du har en sikkerhetskopi, velger du Gjenopprett sikkerhetskopi og følger instruksjonene på skjermen. Hvis du ikke har en sikkerhetskopi, velger du Gjenopprett [enhet] og følger instruksjonene på skjermen.

Hvis du ikke har Apple-enheter, åpner du iTunes. Velg Godkjenn [enheten din] på PC-en hvis du blir bedt om det. Deretter velger du iPhone-symbolet øverst i vinduet. Klikk på Sammendrag i sidepanelet. Deretter klikker du på Gjenopprett iPhone. Velg Gjenopprett når du får velge mellom Gjenopprett og Oppdater.

Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere iPhone

Når gjenopprettingsprosessen er fullført, vises Hei-skjermen på iPhonen. Koble iPhonen fra datamaskinen. Deretter konfigurerer du og bruker iPhonen.

Finn ut mer om prosessen for å konfigurere iPhone