Lad og koble til andre enheter med USB-C-kontakten på iPhone 15

USB-C er en universelt akseptert standard som kan brukes for lading, synkronisering av data og avspilling av lyd og video. iPhone 15-modellene har en USB-C-kontakt som du kan bruke for lading og tilkobling til en rekke andre enheter, inkludert Mac, iPad, AirPods Pro (2. generasjon), eksterne lagringsenheter og skjermer.

Lad iPhone

Du kan lade iPhone med en USB-C-kabel og strømadapter som overholder USB-C-standarden, inkludert USB Power Delivery – for eksempel kabelen som fulgte med iPhonen. Disse kablene og strømadapterne er tilgjengelige fra Apple og andre produsenter.

Koble den ene enden av kabelen til USB-C-kontakten på iPhone og den andre til en kompatibel USB-C-strømadapter. Koble deretter strømadapteren til en stikkontakt.

Hvis du har en 20-watts USB-C-strømadapter eller en USB-C-strømadapter med høyere effekt – for eksempel adapteren som fulgte med en bærbar Mac – kan du bruke den for å lade iPhonen raskere. Du kan også lade iPhone ved å koble den til USB-C-porten på datamaskinen.

Koble iPhone til iPad, Mac og andre datamaskiner

Du kan bruke en USB-C-kabel som overholder USB-C-standarden – for eksempel kabelen som fulgte med iPhonen – for å koble iPhone til iPad, Mac og andre datamaskiner for overføring av data, som videoer og bilder. Disse kablene er tilgjengelige fra Apple og andre produsenter. Koble den ene enden av den medfølgende USB-C-ladekabelen til USB-C-kontakten på iPhone og den andre til USB-C-porten på datamaskinen.

iPhone lades mens den er koblet til disse enhetene. iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max støtter raske USB 3.2 Gen 2-hastigheter på opptil 10 Gbit per sekund ved bruk av en valgfri USB 3-kabel.1

Lad andre enheter med iPhone 15

Du kan bruke iPhone til å lade AirPods, Apple Watch eller andre små enheter som støtter USB Power Delivery på opptil 4,5 watt.

• Hvis du har en annen enhet med USB-C-kontakt, kobler du den til iPhone med en USB-C-kabel, for eksempel den som fulgte med iPhone.

• Hvis du vil lade en enhet med Lightning-kontakt, kan du koble den til iPhone med en USB-C-til-Lightning-kabel fra Apple.

• Lad Apple Watch ved å koble en magnetisk hurtiglader-til-USB-C-kabel for Apple Watch direkte til iPhone. Du kan også koble en magnetisk ladekabel til iPhone med en USB-C-til-USB-adapter fra Apple.

Spill av lyd

For å spille av lyd på iPhone kan du bruke de innebygde høyttalerne, koble til AirPods eller andre Bluetooth-enheter eller bruke AirPlay. Du kan også bruke USB-C-kontakten for å lytte med kablede hodetelefoner eller annet lydtilbehør, for eksempel de nye EarPods (USB-C), som selges separat.

Hvis du vil spille av lyd via USB-C-kontakten til andre høyttalere eller hodetelefoner, kan du koble dem til med USB-C-til-3,5 mm hodetelefonutgang-adapteren fra Apple eller USB-C-til-Lightning-adapteren fra Apple.

Koble til skjermer

Du kan koble iPhone til eksterne skjermer med USB-C-kontakten for å spille av videoer, se bilder med mer på en større skjerm. Avhengig av skjermen du skal koble til, kan det hende du trenger en adapter, for eksempel USB-C digital AV-multiportadapteren fra Apple.

Når du kobler til en ekstern skjerm, viser den det du ser på den innebygde skjermen på iPhone, med mindre du bruker en app som har funksjonalitet for flere skjermer (f.eks. en videoapp).

USB-C-skjermer

iPhone bruker DisplayPort-protokollen for å støtte tilkoblinger til USB-C-skjermer med opptil 4K-oppløsning ved 60 Hz.2

Hvis du vil koble iPhone til skjermer med høy oppløsning, må du bruke en USB-C-kabel som støtter USB 3.1 eller høyere, for eksempel kabelen som fulgte med skjermen, eller en Thunderbolt 4 (USB‑C) Pro-kabel (1 m), som selges separat.2

iPhone støtter også USB-C-skjermer med HDR (High Dynamic Range). Du kan bytte mellom SDR- og HDR-modusene ved å gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke og velge den tilkoblede skjermen. Når du slår på Tillat endringer av visningsmodus, tilpasser iPhone bildefrekvensen og det dynamiske området etter innholdet som spilles av for øyeblikket.

Noen USB-C-skjermer kan også lade iPhone mens den er tilkoblet.

HDMI-skjermer og TV-er

Du kan koble iPhone til en HDMI-skjerm eller en TV med en USB-C-til-HDMI-adapter eller -kabel. Adaptere og kabler som støtter HDMI 2.0, kan gi videoutdata fra iPhone med 4K-oppløsning ved 60 Hz.

USB-C digital AV-multiportadapteren fra Apple er kompatibel med iPhone. Denne adapteren kan gi videoutdata fra iPhone med opptil 4K-oppløsning ved 60 Hz,1 inkludert innhold i HDR10 eller Dolby Vision hvis skjermen eller TV-en støtter HDR.

Koble til andre enheter

USB-C-kontakten på iPhone kan også kobles til en rekke enheter som overholder USB-C-standarden, for eksempel

• CarPlay-kompatible biler

• eksterne lagringsenheter

• skjermer og eksterne skjermer

• mikrofoner

• eksterne batteripakker

• USB-til-Ethernet-adaptere

• SD-kort med SD-kortadaptere

USB-C-kontakten på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max støtter USB 3 for dataoverføringer når den brukes med en USB-C-kabel som støtter USB 32. iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max støtter også opptak av ProRes-video direkte til eksterne lagringsenheter i opptil 4K-oppløsning ved 60 bilder i sekundet.

Du trenger kanskje en adapter for å koble enkelte enheter til iPhone. Her er noen vanlige tilkoblinger:

• Hvis enheten du skal koble til, har en USB-C-kontakt, bruker du en USB-C-kabel som har en USB-C-kontakt i hver ende, for eksempel kabelen som fulgte med iPhone 15.1

• Hvis bilen din har en USB-A-kontakt, kan du bruke en kompatibel USB-C-til-USB-A-kabel.

• For å bruke Lightning-tilbehøret du allerede eier, trenger du en USB-C-til-Lightning-adapter som støtter strøm, data og lyd.

Enheter og kabler som ikke overholder USB-C-standarden, fungerer kanskje ikke som forventet. I enkelte situasjoner kan USB-C-tilbehør og -kabler, for eksempel fra tredjeparter, forstyrre trådløse tilkoblinger. Hvis du opplever tregere wifi- eller mobilytelse mens du bruker USB-C-tilbehør, skal ytelsen gå tilbake til det normale etter at tilbehøret er koblet fra. For å forhindre fremtidig interferens bør du koble fra tilbehøret når du er ferdig med å bruke det, eller prøve å bruke en annen kabel, for eksempel Thunderbolt 4 (USB‑C) Pro-kabelen (1 m), som er designet for å minimere interferensen.

1. USB-C-kabelen som følger med iPhone, støtter lading og USB 2-hastigheter. Hvis du vil bruke en USB 3-enhet, trenger du en kompatibel USB 3-kabel som støtter 10 Gbit/s.

2. Thunderbolt 4 (USB‑C) Pro-kabelen (1 m) har et Thunderbolt-symbolThunderbolt-symbol for å skille den fra USB-C-kabler. Thunderbolt 4 (USB‑C) Pro-kabelen (1 m) er bakoverkompatibel med USB 3- og DisplayPort-protokollene.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.