Om Apple ProRes på iPhone

Finn ut mer om Apple ProRes på iPhone. Apple ProRes leverer ytelse for redigering i sanntid for flere strømmer samt profesjonell bildekvalitet.

Ta opp video i Apple ProRes

Du kan ta opp videoer i Apple ProRes-format i Kamera-appen med hvilket som helst av kameraene i videomodus.*

Du kan redigere Apple ProRes i Bilder-appen eller iMovie på iPhone, iPad og Mac, i Final Cut Pro for iPad og Mac og i videoredigeringsapper som støtter ProRes. Lær mer om Apple ProRes og Apple ProRes RAW.

* Du kan ikke bruke ProRes med Filmatisk modus, sakte film eller video i tidsforløp.

Dette trenger du

For å bruke Apple ProRes trenger du iOS 15.1 eller nyere og en av disse iPhone-modellene:

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 15 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 14 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 13 Pro

Finn ut mer om støttede oppløsninger og bildefrekvenser

iPhonen din støtter ProRes-opptak i HDR (High Dynamic Range), SDR (Standard Dynamic Range) og Loggkoding med den innebygde lagringsplassen på iPhone.

Med iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max kan du også ta opp Apple ProRes direkte på en ekstern lagringsenhet som er koblet til med USB-C.

Finn ut mer om administrering av ProRes-filer på eksterne lagringsenheter.

iPhone støtter disse oppløsningene og bildefrekvensene:

• ProRes-støtte for 256 GB, 512 GB og 1 TB lagringskapasitet:

• 4K med 60 bilder per sekund (bps), kun på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, når du bruker en ekstern lagringsenhet som støtter hastigheter på minst 220 MB per sekund og et maksimalt strømforbruk på 4,5 W

• 4K med 30 bps, 25 bps og 24 bps

• 1080p HD med 60 bps, 30 bps og 25 bps

• ProRes-støtte for 128 GB lagringskapasitet:

• 1080p HD med 30 bps og 25 bps

• 4K med 60 bilder per sekund (bps), kun på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, når du bruker en ekstern lagringsenhet som støtter hastigheter på minst 220 MB per sekund og et maksimalt strømforbruk på 4,5 W

Slå på ProRes

For å ta opp videoer i ProRes på iPhone går du til Innstillinger > Kamera > Formater, og slår deretter på Apple ProRes under Videoopptak. Hvis du vil spille inn en ProRes-video, trykker du på ProResApple ProRes-symbolet i Kamera-appen, og deretter spiller du inn videoen.

En iPhone som viser innstillinger for Kameraformater

Hvis du slår av ProRes i Kamera-appen, settes formatet på videoen som standard til formatet du angir under Kameraopptak i Innstillinger > Kamera > Formater: enten High Efficiency Video Coding (HEVC) eller Mest kompatibelt (H.264).

Behandle ProRes-filer

ProRes-filer er opptil 30 ganger større enn HEVC-filer. Du kan lagre og administrere ProRes-filer på iPhone, i iCloud eller med en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max på en ekstern lagringsenhet som er tilkoblet med USB-C.

Administrer filer på enheten

For å spille inn i ProRes må minst 10 prosent av lagringsplassen på iPhone være ledig. Hvis ProRes er slått på og mindre enn fem minutters opptakstid er tilgjengelig, kan det hende at Kamera-appen frigjør lagringsplass automatisk.

Du kan også eksportere store bilder og videoer fra Bilder-appen til en ekstern lagringsenhet. Deretter, hvis du vil frigjøre plass på iPhone, sletter du videoen fra Bilder-appen, og så sletter du den permanent fra Nylig slettet-albumet.

Administrer filer i iCloud

Hvis du bruker iCloud-bilder til å lagre bildene dine, må du kanskje oppgradere iCloud-lagringsabonnementet for å få mer plass til disse større filene. iCloud har også begrensninger på filstørrelse.

Ta opp ProRes-filer på en ekstern lagringsenhet

Med iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max kan du koble til en ekstern lagringsenhet med USB-C og lagre eller ta opp ProRes-filer direkte på en ekstern lagringsenhet. Her er noen ting du bør huske på:

• Den eksterne lagringsenheten må formateres med APFS eller exFAT. Passordkrypterte stasjoner støttes ikke.

• Bruk en USB 3-kabel med en hastighet på minst 10 Gbps.

• Den eksterne lagringsenheten må kunne skrive i hastigheter på minst 220 MB per sekund. Hvis du kobler til en langsommere ekstern lagringsenhet, kan det hende du får en melding om sakte opptakshastighet.

• Bruk Filer-appen til å formatere den eksterne lagringsenheten og administrere ProRes-filene dine.

• Koble fra den eksterne lagringsenheten for å ta opp til iPhone.

Bruk ProRes med Bilder og andre apper

Apple ProRes har utbredt adopsjon i hele etterproduksjonsindustrien for video, slik at du kan åpne ProRes-filer med apper som er kompatible med formatet. Apper kan omkode en ProRes-video til et mindre H.264-format hvis ProRes ikke støttes.

Redigere en ProRes-fil

Du kan redigere Apple ProRes-filer i Bilder-appen eller iMovie på iPhone, iPad og Mac, i Final Cut Pro for iPad og Mac eller i tredjeparts redigeringsapper som støtter ProRes.

Disse Apple-enhetene kan støtte ProRes-avspilling og -redigering:

• Mac med Mac OS X 10.6 og nyere

• iPad Pro (12,9-tommers, 3. generasjon) og nyere

• 11-tommers iPad Pro (1. generasjon) og nyere

• iPad Air (5. generasjon)

• iPad mini (6. generasjon)

• iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Del ProRes-videoer

Slik deler du ProRes-videoen:

• Bruk en USB-C- eller Lightning-kabel og Bildeopptak på Mac eller et kompatibelt program på en Windows-PC for å overføre filene.

• Eksporter ProRes-videoen til en ekstern lagringsenhet.

• Bruk iCloud-bilder for å få tilgang til den originale ProRES-videofilen i full oppløsning på alle enhetene dine.

• Bruk AirDrop til å overføre ProRes-filen fra iPhonen til en annen iPhone, iPad eller Mac. Trykk på Alternativer øverst på skjermen, slå på Alle bildedata, og trykk deretter på Ferdig. AirDrop overfører den originale ProRes-videoen til støttede enheter: iPhone 15-modeller, iPhone 14-modeller, iPhone 13-modeller, Mac med Mac OS X 10.6 og nyere, 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon) og nyere, 11-tommers iPad Pro (1. generasjon) og nyere, iPad Air (5. generasjon) og iPad mini (6. generasjon). For alle andre enheter deler du en HEVC-video hvis enheten støtter det, eller H.264-video hvis enheten ikke gjør det.