Om sikkerhetsinnholdet i Safari 16.2

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i Safari 16.2.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

Safari 16.2

Utgitt 13. desember 2022

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Monterey

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til falske adresselinjer

Beskrivelse: Det var et problem med forfalskning i håndteringen av URL-adresser. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2022-46705: Hyeon Park (@tree_segment) fra Team ApplePIE

Oppføring lagt til 22. desember 2022, oppdatert 16. mars 2023

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Monterey

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med fortsatt bruk etter frigjøring ble løst med forbedret minnestyring.

WebKit Bugzilla: 245521
CVE-2022-42867: Maddie Stone fra Google Project Zero

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Monterey

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med minnebruk ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

WebKit Bugzilla: 245466
CVE-2022-46691: en anonym forsker

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Monterey

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan omgå regelen for samme opprinnelse (Same Origin)

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

WebKit Bugzilla: 246783
CVE-2022-46692: KirtiKumar Anandrao Ramchandani

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Monterey

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til at prosessminne avsløres

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

WebKit Bugzilla: 246721
CVE-2022-42852: hazbinhotel i samarbeid med Trend Micro Zero Day Initiative

Oppføring oppdatert 22. desember 2022

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Monterey

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med sikkerhetsbrudd i minnet ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

WebKit Bugzilla: 246942
CVE-2022-46696: Samuel Groß fra Google V8 Security

WebKit Bugzilla: 247562
CVE-2022-46700: Samuel Groß fra Google V8 Security

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Monterey

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan avsløre sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst med forbedrede kontroller.

WebKit Bugzilla: 247066
CVE-2022-46698: Dohyun Lee (@l33d0hyun) fra DNSLab ved Korea University, Ryan Shin fra IAAI SecLab ved Korea University

Oppføring oppdatert 22. desember 2022

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Monterey

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skadet minnet ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

WebKit Bugzilla: 247420
CVE-2022-46699: Samuel Groß fra Google V8 Security

WebKit Bugzilla: 244622
CVE-2022-42863: en anonym forsker

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Big Sur og macOS Monterey

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode. Apple er klar over en rapport om at dette problemet kan ha blitt aktivt utnyttet mot versjoner av iOS utgitt før iOS 15.1.

Beskrivelse: Et problem med typeforveksling ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

WebKit Bugzilla: 248266
CVE-2022-42856: Clément Lecigne fra Googles trusselanalysegruppe

Ytterligere anerkjennelser

WebKit

Vi vil gjerne takke en anonym forsker og scarlet for hjelpen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.