Om sikkerhetsinnholdet i macOS Monterey 12.6

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i macOS Monterey 12.6.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

macOS Monterey 12.6

Utgitt 12. september 2022

AppleMobileFileIntegrity

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan kanskje få tilgang til sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Et problem med validering av kodesignaturer ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2022-42789: Koh M. Nakagawa fra FFRI Security, Inc.

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

ATS

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan være i stand til å omgå personvernpreferanser

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-32902: Mickey Jin (@patch1t)

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

ATS

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan kanskje få tilgang til sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Et problem med tilgang ble løst gjennom ekstra sandkasserestriksjoner.

CVE-2022-32904: Mickey Jin (@patch1t)

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

ATS

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan være i stand til å omgå personvernpreferanser

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-32902: Mickey Jin (@patch1t)

Calendar

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Et problem med tilgang ble løst med forbedrede tilgangsrestriksjoner.

CVE-2022-42819: en anonym forsker

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

GarageBand

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan kanskje få tilgang til sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Et konfigurasjonsproblem ble løst gjennom ekstra restriksjoner.

CVE-2022-32877: Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

ImageIO

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Behandling av et bilde kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: Et problem med tjenestenekt ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2022-1622

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

Image Processing

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En sandkasseapp kan være i stand til å finne ut hvilken app som bruker kameraet for øyeblikket

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom tilleggsbegrensninger for observerbarheten av apptilstander.

CVE-2022-32913: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit)

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

iMovie

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En bruker kan få tilgang til sensitiv brukerinformasjon

Beskrivelse: Problemet ble løst ved å aktivere «hardened runtime».

CVE-2022-32896: Wojciech Reguła (@_r3ggi)

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Tilkobling til en skadelig NFS-server kan føre til utilsiktet kjøring av kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-2022-46701: Felix Poulin-Belanger

Oppføring lagt til 11. mai 2023

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med fortsatt bruk etter frigjøring ble løst med forbedret minnestyring.

CVE-2022-32914: Zweig fra Kunlun Lab

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2022-32911: Zweig fra Kunlun Lab

CVE-2022-32866: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

CVE-2022-32924: Ian Beer fra Google Project Zero

Oppføring oppdatert 27. oktober 2022

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan avsløre kjerneminne

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2022-32864: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter. Apple kjenner til en rapport om at dette problemet kan ha blitt utnyttet aktivt.

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-2022-32917: en anonym forsker

Maps

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedrede restriksjoner.

CVE-2022-32883: Ron Masas fra breakpointhq.com

Oppføring oppdatert 27. oktober 2022

MediaLibrary

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En bruker kan være i stand til å utvide rettigheter

Beskrivelse: Et problem med sikkerhetsbrudd i minnet ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2022-32908: en anonym forsker

ncurses

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En bruker kan forårsake uventet appavslutning eller kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: En bufferoverflyt ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

CVE-2021-39537

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

Notes

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En bruker i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å spore brukeraktivitet

Beskrivelse: Problemet ble løst med forbedret databeskyttelse.

CVE-2022-42818: Gustav Hansen fra WithSecure

Oppføring lagt til 22. desember 2022

PackageKit

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Et program kan være i stand til å få opphøyde rettigheter

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-32900: Mickey Jin (@patch1t)

Sandbox

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan endre beskyttede deler av filsystemet

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedrede restriksjoner.

CVE-2022-32881: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

Security

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan være i stand til å omgå kode-signeringskontroller

Beskrivelse: Et problem med validering av kodesignaturer ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2022-42793: Linus Henze fra Pinauten GmbH (pinauten.de)

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

Sidecar

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En bruker kan se begrenset innhold på låst skjerm

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-42790: Om kothawade fra Zaprico Digital

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

SMB

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En ekstern bruker kan være i stand til å kjøre kjernekode

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av minnet.

CVE-2022-32934: Felix Poulin-Belanger

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

Vim

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Behandling av en skadelig fil kan føre til uventet appavslutning eller kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skriving utenfor bufferen ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2022-0261

CVE-2022-0318

CVE-2022-0319

CVE-2022-0351

CVE-2022-0359

CVE-2022-0361

CVE-2022-0368

CVE-2022-0392

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

Vim

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Behandling av en skadelig fil kan føre til tjenestenekt eller potensiell avsløring av minneinnhold

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2022-1720

CVE-2022-2000

CVE-2022-2042

CVE-2022-2124

CVE-2022-2125

CVE-2022-2126

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

Weather

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: En app kan få tilgang til sensitiv stedsinformasjon

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-32875: en anonym forsker

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Monterey

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skriving utenfor området ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

WebKit Bugzilla: 242047
CVE-2022-32888: P1umer (@p1umer)

Oppføring lagt til 27. oktober 2022

Ytterligere anerkjennelser

apache

Vi vil gjerne takke Tricia Lee fra Enterprise Service Center for hjelpen.

Oppføring lagt til 11. mai 2023

Identity Services

Vi vil gjerne takke Joshua Jones for hjelpen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.