Om sikkerhetsinnholdet i sikkerhetsoppdatering 2021-007 Catalina

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i sikkerhetsoppdatering 2021-007 Catalina.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

Sikkerhetsoppdatering 2021-007 Catalina

Utgitt 25. oktober 2021

AppKit

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å utvide rettigheter

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30873: Thijs Alkemade fra Computest Research Division

Oppføring lagt til 25. mai 2022

AppleScript

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av en skadelig AppleScript-binærfil kan føre til uventet programavslutning eller deling av behandlingsminne

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

CVE-2021-30876: Jeremy Brown, hjy79425575

CVE-2021-30879: Jeremy Brown, hjy79425575

CVE-2021-30877: Jeremy Brown

CVE-2021-30880: Jeremy Brown

Audio

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å utvide rettigheter

Beskrivelse: Et problem med heltallsoverflyt ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2021-30907: Zweig fra Kunlun Lab

Bluetooth

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30899: Weiteng Chen, Zheng Zhang og Zhiyun Qian fra UC Riverside og Yu Wang fra Didi Research America

ColorSync

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av et skadelig bilde kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ved behandling av ICC-profiler ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2021-30926: Jeremy Brown

Oppføring lagt til 25. mai 2022

ColorSync

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av et skadelig bilde kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var et problem med skadet minne i behandlingen av ICC-profiler. Problemet ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2021-30917: Alexandru-Vlad Niculae og Mateusz Jurczyk fra Google Project Zero

Continuity Camera

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En lokal angriper kan forårsake uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med ukontrollert formatstreng ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2021-30903: Gongyu Ma fra Hangzhou Dianzi University

Oppføring lagt til 25. mai 2022

CoreAudio

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av en skadelig lydfil kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30834: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

CoreAudio

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av en skadelig fil kan avsløre brukerinformasjon

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

CVE-2021-30905: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

CoreGraphics

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av en skadelig PDF-fil kan føre til kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skriving utenfor området ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2021-30919: Apple

FileProvider

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Utpakking av et skadelig arkiv kan føre til at vilkårlig kode utføres

Beskrivelse: Et problem med validering av inndata ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-30881: Simon Huang (@HuangShaomang) og pjf fra IceSword Lab ved Qihoo 360

iCloud

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En lokal angriper kan være i stand til å utvide rettighetene sine

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2021-30906: Cees Elzinga

Oppføring lagt til 25. mai 2022

Intel Graphics Driver

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Flere problemer med skriving utenfor området ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

CVE-2021-30922: Jack Dates fra RET2 Systems, Inc., Yinyi Wu (@3ndy1)

Oppføring lagt til 25. mai 2022

Intel Graphics Driver

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med sikkerhetsbrud i minnet ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30824: Antonio Zekic (@antoniozekic) fra Diverto

Intel Graphics Driver

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Flere problemer med skriving utenfor området ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

CVE-2021-30901: Zuozhi Fan (@pattern_F_) fra Ant Security TianQiong Lab, Jack Dates fra RET2 Systems, Inc., Liu Long fra Ant Security Light-Year Lab, Yinyi Wu (@3ndy1) fra Ant Security Light-Year Lab

Oppføring oppdatert 25. mai 2022

IOGraphics

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med sikkerhetsbrudd i minnet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-30821: Tim Michaud (@TimGMichaud) fra Zoom Video Communications

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med sikkerhetsbrudd i minnet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-30909: Zweig fra Kunlun Lab

Kernel

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan kanskje kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med sikkerhetsbrudd i minnet ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2021-30916: Zweig fra Kunlun Lab

Model I/O

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandling av en skadelig fil kan avsløre brukerinformasjon

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

CVE-2021-30910: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

Model I/O

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Behandlingen av en skadelig USD-fil kan avsløre minneinnhold

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

CVE-2021-30911: Rui Yang og Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

SMB

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En ekstern angriper kan lekke minne

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30844: Peter Nguyen Vu Hoang fra STAR Labs

Oppføring lagt til 25. mai 2022

SoftwareUpdate

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et program uten rettigheter kan være i stand til å redigere NVRAM-variabler

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedrede restriksjoner.

CVE-2021-30913: Kirin (@Pwnrin) og chenyuwang (@mzzzz__) fra Tencent Security Xuanwu Lab

Oppføring lagt til 25. mai 2022

SoftwareUpdate

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan få tilgang til en brukers nøkkelringelementer

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret tillatelseslogikk.

CVE-2021-30912: Kirin (@Pwnrin) og chenyuwang (@mzzzz__) fra Tencent Security Xuanwu Lab

UIKit

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: En person med fysisk tilgang til en enhet kan kanskje avgjøre karakteristikker for et brukerpassord i et sikkert tekstinndatafelt

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30915: Kostas Angelopoulos

xar

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Utpakking av et skadelig arkiv kan gi en angriper muligheten til å skrive tilfeldige filer

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom bedre kontroller.

CVE-2021-30833: Richard Warren fra NCC Group

Oppføring lagt til 25. mai 2022

zsh

Tilgjengelig for: macOS Catalina

Virkning: Et skadelig program kan endre beskyttede deler av filsystemet

Beskrivelse: Et problem med nedarvede tillatelser ble løst med ekstra restriksjoner.

CVE-2021-30892: Jonathan Bar Or fra Microsoft

Ytterligere anerkjennelser

iCloud

Vi vil gjerne takke Ryan Pickren (ryanpickren.com) for hjelpen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.