Om iOS 15-oppdateringer

FaceTime har fått mange forbedringer av lyd og video i iOS 15, inkludert romtilpasset lyd og Portrettmodus. Delt med deg viser artiklene, bildene og annet innhold som blir delt med deg i Meldinger, i den aktuelle appen. Fokus gjør det enklere å unngå distraksjoner ved å filtrere ut varslinger basert på det du holder på med. Varslinger har fått ny design, og et nytt sammendrag av varslinger samler varslingene dine, slik at du kan se gjennom dem når det passer for deg. Kart har fått ny design med en ny tredimensjonal byopplevelse og veibeskrivelser i utvidet virkelighet for fotgjengere. Tekst i objektivet bruker intelligens på enheten til å gjenkjenne tekst i bilder i hele systemet og på nett. Nye kontroller for personvern i Siri, Mail og flere apper sørger for åpenhet, slik at du får enda bedre kontroll over dataene dine.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

Hvis du vil ha oppdateringen eller du har problemer med å oppdatere, kan du finne ut mer.

iOS 15.8.2

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.8.1

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.8

Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7.9

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7.8

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7.6

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7.5

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7.4

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7.3

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsfeilrettinger og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.6.1

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.6

iOS 15.6 inneholder forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer.

iOS 15.6 inneholder forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer.

• Retter en feil som gjorde at Innstillinger-appen viste at det ikke var mer lagringsplass selv om det var ledig plass.

• Retter en feil som gjorde at punktskriftenheter kunne bli tregere eller ikke reagerte under navigering i tekstinnhold i Mail-appen.

• Retter en feil som gjorde at faner i Safari kunne gå tilbake til forrige nettside.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.5

iOS 15.5 inneholder forbedringer for Apple Podcasts, samt andre funksjoner og feilrettinger.

iOS 15.5 inneholder følgende forbedringer og feilrettinger:

• Apple Podcasts har nå en innstilling for å begrense antallet episoder som oppbevares på iPhone, og slette eldre episoder automatisk.

• Fikser et problem med at Hjem-automatiseringer utløst av at noen kommer eller drar, ikke ble utført.

• Løser et problem som kan føre til at iPhone SE (3. generasjon) avsluttes uventet

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.4.1

iOS 15.4.1 inneholder feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPhone og anbefales for alle brukere.

Denne oppdateringen retter opp følgende feilretting for iPhone:

• Det kunne hende at batteriet ble utladet raskere enn ventet etter oppdatering til iOS 15.4.

• Det kunne hende at leselister ikke reagerte under navigering i tekst eller når en varsling ble vist.

• Høreapparater laget for iPhone kunne miste forbindelsen ved bruk av enkelte apper fra tredjepart.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på:

https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.4

Fra og med iOS 15.4 er det mulig å låse opp med Face ID iført munnbind på iPhone 12 og nyere. Oppdateringen inneholder også nye emojier, mulighet til å starte SharePlay-økter direkte fra støttede apper, samt andre funksjoner og feilrettinger for iPhone.

Face ID

• Face ID kan nå brukes med munnbind på iPhone 12 og nyere.

• Autoutfylling for Apple Pay og passord i apper og Safari kan brukes med Face ID mens du har på deg munnbind.

Emoji

• Nye emojier, blant annet ansikter, håndbevegelser og husholdnings­objekter, er nå tilgjengelige i emoji-tastaturet.

• Håndtrykk-emojien har nå støtte for ulik hudfarge på høyre og venstre hånd.

FaceTime

• SharePlay-økter kan nå startes direkte fra støttede apper.

Siri

• Siri kan opplyse om dato og klokkeslett uten internett­forbindelse på iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11 eller nyere.

Vaksinekort

• Støtte for EUs digitale covid-sertifikat i Helse gjør at du kan laste ned og oppbevare verifiserbare versjoner av covid-19-vaksinering, prøveresultater og opplysninger om gjennomgått sykdom.

• Covid-19-vaksinekort i Lommebok støtter nå formatet for EUs digitale covid-sertifikat.

Oppdateringen inneholder også følgende forbedringer for iPhone:

• Oversetting av nettsider i Safari har fått støtte for italiensk og kinesisk (tradisjonell).

• Podkaster-appen har fått episodefiltre for sesonger, avspilte, uavspilte, arkiverte og nedlastede episoder.

• Tilpassede e‑postdomener i iCloud kan nå administreres i Innstillinger.

• Snarveier har nå støtte for å legge til, fjerne eller søke etter emneknagger i Påminnelser.

• Innstillingene for Nødanrop (SOS) er endret slik at Hold for å ringe er standard for alle brukere. Ring med fem trykk er fortsatt tilgjengelig i innstillingene for Nødanrop (SOS).

• Nærbilde­funksjonen i Lupe bruker ultra­vid­vinkel­objektivet på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max for å gjøre det lettere å se små objekter.

• Det er nå mulig å legge til egne notater for arkiverte passord i Innstillinger.

Oppdateringen inneholder også feilrettinger for iPhone:

• Det kunne hende at tastaturet satte inn punktum mellom innskrevne tall.

• Det kunne hende at bilder og videoer ikke ble synkronisert til iCloud-bildebiblioteket.

• Det kunne hende at til­gjengelig­hets­funksjonen Les opp skjerm avsluttet uventet i Bøker-appen.

• Det kunne hende at Direktelytting ikke avsluttet etter at det ble slått av i Kontrollsenter.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer påhttps://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.3.1

iOS 15.3.1 inneholder viktige sikkerhets­oppdateringer for iPhone og retter en feil som kunne føre til at leselister sluttet å reagere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.3

iOS 15.3 inneholder feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for iPhone og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.2.1

iOS 15.2.1 inneholder følgende feilrettinger for iPhone:

• Det kunne skje at Meldinger ikke lastet inn bilder sendt via iCloud-lenker.

• Det kunne skje at CarPlay-apper fra tredjeparter ikke reagerte ved trykk på skjermen.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.2

iOS 15.2 inneholder Personvernrapport for app, Digital arv og andre funksjoner og feilrettinger for iPhone.

Personvern

• Personvernrapport for app i Innstillinger viser hvor ofte apper har brukt posisjon, bilder, kamera, mikrofon, kontakter og annet i løpet av de siste sju dagene, i tillegg til nettverksaktivitet.

Apple‑ID

• Digital arv gjør det mulig å gi kontoarvinger tilgang til iCloud-kontoen og den personlige informasjonen din etter din død.

Kamera

• Makro­bildekontroll for å bytte til ultra­vidvinkel­linsen for makro­fotografering eller -filming kan aktiveres i Innstillinger på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.

TV-appen

• Butikkfanen gjør det mulig å utforske, kjøpe og leie filmer fra ett sted.

CarPlay

• Forbedrede bykart for utvalgte byer, med veidetaljer som avkjøringer, midtlinjer, sykkelfiler og fotgjengeroverganger i Kart-appen.

Oppdateringen inneholder også følgende forbedringer for iPhone:

• Skjul e-postadressen min er en tjeneste i Mail-appen som gir abonnenter på iCloud+ unike, tilfeldige e-postadresser.

• Hvor er? kan finne en iPhone i spareblussmodus i opptil fem timer.

• Aksjer lar deg vise valuta for en børstelegraf og se aksjeutviklingen fra starten av året til i dag i diagramvisningen.

• Det er nå mulig å slette eller endre navn på emneknagger i Påminnelser og Notater.

Oppdateringen inneholder også feilrettinger for iPhone:

• Det kunne skje at Siri ikke responderte mens VoiceOver var aktiv og iPhone var låst.

• Det kunne skje at bilder i ProRAW-format så overeksponert ut i tredjeparts bilde­behandlings­apper.

• Det kunne skje at HomeKit-stemninger som omfattet en garasjedør, ikke kunne brukes med CarPlay når iPhone var låst.

• Det kunne skje at CarPlay ikke oppdaterte Spilles nå-informasjon for enkelte apper.

• Det kunne skje at video­strømme­apper ikke lastet inn innhold på iPhone 13-modeller.

• Det kunne skje at kalenderhendelser dukket opp på feil dato for Microsoft Exchange-brukere.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer her: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.1.1

iOS 15.1.1 reduserer antallet avbrutte samtaler på iPhone 12- og iPhone 13-modeller.

iOS 15.1

iOS 15.1 kommer med SharePlay, en helt ny måte å dele opplevelser på med venner og familie i FaceTime. Denne oppdateringen legger også til muligheten for å ta opp ProRes-video med iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max, i tillegg til kontrollerbare covid-19-vaksinasjonskort i Lommebok og andre funksjoner og feilrettinger for iPhone.

SharePlay

• SharePlay er en ny måte å dele opplevelser på synkront i FaceTime med innhold fra Apple TV-appen, Apple Music og andre støttede App Store-apper.

• Delte kontroller gir alle muligheten til å sette på pause, starte avspilling og spole frem og tilbake.

• Smart volum senker automatisk volumet til filmen, TV-programmet eller sangen når noen av deltakerne snakker.

• Apple TV gjør det mulig å se den delte videoen på TV-en mens du fortsetter FaceTime-samtalen på iPhone.

• Skjermdeling gjør det mulig for alle i FaceTime-samtalen å se på bilder, surfe på nettet eller hjelpe hverandre.

Kamera

• Ta opp ProRes-video med iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.

• Du kan slå av automatisk kamerabytting når du tar makrobilder og -videoer på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.

Lommebok

• Støtte for covid-19-vaksinasjonskort gjør det mulig å legge til og vise fram vaksinasjonsinformasjon med Lommebok.

Oversett

• Støtte for mandarin (Taiwan) i Oversett-appen og for oversetting ellers i systemet.

Hjem

• Nye automatiseringsutløsere basert på gjeldende avlesning av HomeKit-kompatible sensorer for fuktighet, luftkvalitet og lysnivå.

Snarveier

• Nye ferdigbygde handlinger lar deg legge tekst på bilder og GIF-filer.

Denne oppdateringen inneholder i tillegg feilrettinger for følgende problemer:

• Det kunne skje at Bilder-appen oppga at lagringsplassen var full ved import av bilder og videoer.

• Det kunne skje at Været-appen ikke viste riktig temperatur for Mitt sted og at animerte bakgrunner hadde feil farger.

• Det kunne skje at lydavspilling fra apper stoppet ved låsing av skjermen.

• Det kunne skje at Lommebok avsluttet uventet ved bruk av VoiceOver sammen med flere kort.

• Det kunne skje at tilgjengelige Wi-Fi-nettverk ikke ble funnet.

• Batterialgoritmene på iPhone 12-modeller har blitt oppdatert for å gi bedre estimater for batterikapasitet over tid.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.0.2

iOS 15.0.2 inneholder feilrettinger og viktige sikkerhetsoppdateringer for iPhone.

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger for iPhone:

• Det kunne skje at bilder arkivert i biblioteket fra Meldinger-appen ble slettet hvis den relaterte meldingstråden eller meldingen ble fjernet.

• Det kunne skje at Apples skinnlommebok med MagSafe for iPhone ikke kunne koble til «Hvor er?».

• Det kunne skje at AirTag ikke ble vist i Objekter-fanen i «Hvor er?».

• Det kunne skje at CarPlay koblet fra under avspilling eller ikke kunne åpne lydapper.

• Det kunne skje at gjenoppretting eller oppdatering av en enhet mislyktes ved bruk av Finder eller iTunes på iPhone 13-modeller.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15.0.1

iOS 15.0.1 inneholder feilrettinger for iPhone, blant annet for en feil som førte til at enkelte brukere ikke kunne låse opp iPhone 13-modeller med Apple Watch.

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger for iPhone.

• Det kunne skje at opplåsing av iPhone med Apple Watch ikke fungerte på iPhone 13-modeller.

• Det kunne skje at Innstillinger-appen viste et uriktig varsel om at det ikke var mer lagringsplass.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 15

FaceTime

• Romtilpasset lyd får det til å høres ut som om stemmene kommer fra den retningen der personene vises på skjermen, i gruppesamtaler i FaceTime (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Stemmeisolasjon blokkerer bakgrunnsstøy, slik at stemmen din blir krystallklar (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Bredt spektrum inkluderer all bakgrunnsstøy i anropet (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Portrettmodus gjør bakgrunnen uskarp, slik at du er i fokus (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Rutenettvisning viser opptil seks personer samtidig i gruppesamtaler i FaceTime. Rutene er like store, og den som snakker, blir fremhevet.

• Med FaceTime-lenker kan du invitere vennene dine til en FaceTime-samtale, og venner som bruker Android- eller Windows-enheter kan bli med fra nettleseren.

Meldinger og Memoji

• «Delt med deg» viser innhold som venner har sendt til deg i Meldinger. Innholdet vises i en ny del i Bilder, Safari, Apple News, Apple Music, Apple Podcasts og Apple TV-appen.

• Festet innhold fremhever det delte innholdet du markerer, slik at det blir mer tydelig i Delt med deg, søk i Meldinger og under Detaljer i samtalen.

• Når noen sender flere bilder i Meldinger, vises de som en kollasj eller en stabel som du kan sveipe i.

• Velg mellom mer enn 40 Memoji-antrekk og opptil tre forskjellige farger for å tilpasse Memoji-klistremerkets klær og hodeplagg.

Fokus

• Med Fokus kan du automatisk filtrere varslinger basert på hva du holder på med, for eksempel når du trener, sover, spiller, leser, kjører bil, jobber eller har egentid.

• Fokus bruker intelligens på enheten til å foreslå apper og personer som du kanskje vil tillate varslinger fra når Fokus er aktivert.

• Sidene på Hjem-skjermen kan tilpasses, slik at de viser apper og widgeter for et valgt fokus.

• Kontekstuelle forslag foreslår et fokus basert på konteksten, for eksempel hvor du er eller tid på døgnet.

• Kontaktene dine ser statusen din i Meldinger, slik at de vet at du har dempet varslingene med Fokus.

Varslinger

• Den nye designen viser kontaktbilder for personer og større ikoner for apper.

• Sammendrag av varslinger viser en praktisk samling av varslingene dine basert på en tidsplan du setter opp.

• Varslinger fra apper og meldingstråder kan dempes i én time eller for resten av dagen.

Kart

• Detaljerte bykart viser høydeforskjeller, trær, bygninger, landemerker, gangfelt og avkjøringer, 3D-visninger som gjør det enklere å navigere i uoversiktlige kryss, og mye mer i San Francisco Bay Area, Los Angeles, New York og London, og flere byer kommer senere (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Nye funksjoner for bilkjøring inkluderer et nytt kart som viser informasjon om ting som trafikk og trafikkuhell, samt en ruteplanlegger som lar deg studere reisen ved å velge avreise- eller ankomsttid.

• Detaljert ruteinformasjon for fotgjengere viser ruten trinn for trinn i utvidet virkelighet (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Funksjonene for offentlig transport har blitt oppdatert, slik at det er enkelt å få oversikt over avganger i nærheten og se gjennom ruten med én hånd. I tillegg blir du varslet når holdeplassen din nærmer seg.

• En interaktiv 3D-globus viser flere detaljer for fjellrekker, ørkener, skoger, hav og mye mer (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Nye stedskort gjør det enkelt å finne og bruke informasjon om steder, og samlinger med utvalgte anbefalinger har fått et nytt hjem.

Safari

• Fanelinjen nederst på skjermen er enklere å nå, og du kan også navigere mellom fanene ved å sveipe mot venstre eller høyre.

• Fanegrupper gjør det mulig å arkivere og organisere fanene dine og ha tilgang til dem på tvers av enheter.

• Rutenettvisningen med faneoversikt viser de åpne fanene.

• Startsiden kan tilpasses med et bakgrunnsbilde og nye deler som Personvernrapport, Forslag fra Siri og Delt med deg.

• Nettlesertillegg på iOS, som du finner i App Store, gjør det enkelt å tilpasse nettleseropplevelsen.

• Med Talesøk kan du søke på nett ved hjelp av stemmen.

Lommebok

• Med husnøkler kan du låse opp kompatible dørlåser (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Med hotellnøkler kan du låse opp hotellrom på hoteller som støtter det.

• Med kontornøkler kan du låse opp kontordører på kontorer som støtter det.

• Med bilnøkler med ultrabredbånd kan du låse opp, låse og starte kompatible biler uten å måtte ta iPhone ut av vesken eller lommen (iPhone 11- og iPhone 12-modeller).

• Ekstern nøkkelløs tilgangskontroll på bilnøklene gjør at du kan låse, låse opp, tute, forvarme bilen og åpne bagasjerommet på biler som støtter det.

Tekst i objektivet

• Tekst i objektivet lar deg bruke tekst i bilder, slik at du kan kopiere og lime inn, søke og oversette i Bilder, Skjermbilde, Hurtigvisning, Safari og Kamera (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Datadetektorer for Tekst i objektivet gjenkjenner telefonnumre, e-postadresser, datoer, gateadresser og mye mer i bilder, slik at du kan bruke informasjonen.

• Tekst i objektivet er tilgjengelig fra tastaturet, slik at du kan sette inn tekst fra kameraet i tekstfelter.

Spotlight

• Rikholdige resultater kombinerer all informasjon du leter etter om kontakter, skuespillere, musikere, filmer og TV-serier.

• Du kan søke etter steder, personer, motiver, tekst i bilder og andre ting i bildene i Bilder-biblioteket, for eksempel en hund eller en katt.

• Med Bildesøk på nett kan du søke etter bilder av personer, dyr, monumenter og mye mer.

Bilder

• Minner har ny design med et nytt, interaktivt grensesnitt, animerte kort med smarte, adaptive titler, nye animasjoner og overgangsstiler og flere bildekollasjer.

• Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du bruke musikk derfra i Minner, og tilpassede sangforslag kombinerer anbefalinger fra eksperter med musikksmaken din og motivene i bildene og videoene.

• Med Minner-mikser kan du velge mellom forskjellige sanger og stiler for å formidle den stemningen du ønsker.

• Nye typer minner inkluderer internasjonale helligdager, minner med fokus på barn, trender over tid og forbedrede minner for kjæledyr.

• Info-panelet viser mer informasjon om bildet, for eksempel hvilket kamera og objektiv som ble brukt, sammen med informasjon om blant annet lukkertid og filstørrelse.

• Den visuelle søkefunksjonen gjenkjenner kunst, landemerker rundt om i verden, planter og blomster, bøker og hunde- og katteraser i bildene, slik at du kan få mer informasjon om dem.

Helse

• Med Deling kan du dele helsedata, varslinger og trender med dine nærmeste eller med helsepersonell.

• Trender viser utviklingen i helsedata over tid, og du kan også bli varslet når det registreres en ny trend.

• Stabilitet ved gange er en ny måling som kan vurdere fallrisikoen og varsle deg hvis du går ustødig (iPhone 8 og nyere).

• Med verifiserbare helsejournaler kan du laste ned og arkivere verifiserbare versjoner av covid-19-vaksiner og prøveresultater.

• Nå kan du feste prøveresultater, slik at du få raskere tilgang til dem, og de inneholder de viktigste punktene som viser hvordan resultatene har endret seg over tid.

Været

• Den nye designen viser den viktigste værinformasjonen for det aktuelle stedet, og appen har også nye kartmoduler.

• Værkart kan vises i fullskjerm, og de viser nedbør, temperatur og luftkvalitet i land som støtter det.

• Varslinger om nedbør den neste timer varsler når det snart begynner eller slutter å regne eller snø i Irland, Storbritannia og USA.

• Nye animerte bakgrunner viser solens posisjon, skyer og nedbør på en mer nøyaktig måte (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

Siri

• Behandling på enheten betyr at lyden fra forespørslene dine ikke forlater enheten, og Siri kan også behandle flere forespørsler i frakoblet modus (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

• Med Del objekter med Siri kan du sende objekter fra skjermen, for eksempel bilder, nettsteder og posisjoner i Kart, til kontaktene dine.

• Siri kan bruke kontekst på skjermen til å henvise til kontakter på skjermen for å sende dem en melding eller ringe til dem.

• Med Tilpasning på enheten kan talegjenkjenningen og forståelsen til Siri forbedres uten at det går på bekostning av personvernet (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere).

Personvern

• Personvernbeskyttelse for Mail ivaretar personvernet ditt ved å forhindre at avsendere får informasjon om Mail-aktiviteten din, IP-adressen din og om du har åpnet e-posten fra dem.

• Intelligent sporingsbeskyttelse i Safari sørger for at kjente sporere ikke kan profilere deg ved hjelp av IP-adressen din.

iCloud+

• iCloud+ er en skybasert abonnementstjeneste som gir deg premiumfunksjoner og mer iCloud-lagringsplass.

• Privat videresending med iCloud (beta) sender forespørslene dine gjennom to separate internettnoder og krypterer internettrafikken fra enheten, slik at du kan bruke Safari på en enda sikrere og mer privat måte.

• Med Skjul e-postadressen min kan du opprette unike, tilfeldige e-postadresser som videresender e-post til din personlige innboks, slik at du kan sende og motta e-post uten å måtte dele e-postadressen din.

• Sikker HomeKit-video støtter tilkobling av flere overvåkingskameraer uten at det går på bekostning av lagringsplassen i iCloud.

• Med Eget e-postdomene kan du tilpasse iCloud-e-postadressen din, og du kan også la familiemedlemmer bruke det samme domenet.

Tilgjengelighet

• Med Bildeutforsking med VoiceOver kan du få enda mer informasjon om personer og objekter, og om tekst og tabelldata i bilder.

• Med Bildebeskrivelser med VoiceOver i Merking kan du legge til dine egne bildebeskrivelser som kan leses opp med VoiceOver.

• Du kan bruke Innstillinger per app til å tilpasse innstillinger for skjerm og tekststørrelse for utvalgte apper.

• Bakgrunnslyder spiller av balansert, lys eller mørk lyd, og lyder av hav, regn eller bekker kontinuerlig i bakgrunnen for å overdøve uønskede lyder fra omgivelsene.

• Med Lydhandlinger for Bryterkontroll kan du kontrollere iPhone med enkle munnlyder.

• Du kan importere audiogrammer i Innstillinger, slik at du kan bruke Tilpassing av hodetelefoner basert på resultater fra hørselstester.

• Nye språk for Talekontroll inkluderer mandarin (Fastlands-Kina), kantonesisk (Hongkong), fransk (Frankrike) og tysk (Tyskland).

• Memoji-valg inkluderer cochleaimplantat, oksygenslanger og en myk hjelm.

Denne versjonen inneholder også andre funksjoner og forbedringer:

• Med emneknagger i Notater og Påminnelser kan du raskt kategorisere informasjonen for å gjøre den enkel å finne igjen, og du kan bruke tilpassede smarte mapper og smarte lister til å automatisk samle notatene og påminnelsene basert på dine egne regler.

• Med omtaler i Notater kan du varsle andre om viktige oppdateringer i delte notater, og en helt ny aktivitetsvisning viser alle nylige endringer i et notat som én liste.

• Romtilpasset lyd med dynamisk retningssporing i Apple Music gir en enda bedre opplevelse av Dolby Atmos-musikk med AirPods Pro og AirPods Max.

• Med systemomfattende oversettelse kan du markere tekst hvor som helst i systemet og få den oversatt med et lite trykk, til og med i bilder.

• Nye widgeter inkluderer Hvor er?, Kontakter, App Store, Søvn, Game Center og Mail.

• Med dra og slipp på tvers av apper kan du flytte bilder, dokumenter og filer mellom apper.

• Forstørrelseslupe for tastaturet forstørrer teksten når markøren flyttes.

• Med Kontakter for kontogjenoppretting kan du velge en eller flere personer du stoler på, til å hjelpe deg med å tilbakestille passordet ditt, slik at du får tilgang til kontoen din igjen.

• Midlertidig iCloud-lagring sørger for at du får så mye iCloud-lagring som du trenger, for å kunne lage en midlertidig sikkerhetskopi av dataene dine, helt kostnadsfritt, i opptil tre uker når du kjøper en ny enhet.

• Varslinger om gjenlagte objekter i Hvor er? varsler deg hvis du drar fra en enhet eller en gjenstand som støttes, og Hvor er? viser deg også veien tilbake til enheten.

• Du kan bruke spillkontrollere som Xbox Series X|S trådløs kontroller eller Sony PS5 DualSense™ trådløs kontroller til å arkivere høydepunkter fra opptil de siste 15 sekundene av spillingen.

• Hendelser i apper i App Store gjør det enklere å finne hendelser i apper og spill, for eksempel konkurranser, filmpremierer eller strømming i sanntid.

Denne versjonen inneholder enda flere funksjoner og forbedringer. Du kan lese mer på: https://www.apple.com/no/ios/ios-15/features/

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222