Hvis Touch ID ikke fungerer på Mac

Hvis du ikke kan låse opp Macen ved hjelp av Touch ID, ikke kan registrere et fingeravtrykk, eller ikke kan bruke Touch ID til å skrive inn passordet, kan du lese her om hva du må gjøre.

Finn Touch ID-sensoren

Touch ID-sensoren er plassert øverst til høyre på tastaturet.

Touch ID-knappen

Kontroller kompatibilitet

Hvis du vil konfigurere og bruke Touch ID på Magic Keyboard med Touch ID, må du ha en Mac med Apple-chip og macOS Big Sur 11.4 eller nyere.

For å bruke den innebygde Touch ID-funksjonen på en bærbar Mac med Touch ID må du bare konfigurere Touch ID i Systeminnstillinger (eller Systemvalg) > Touch ID og passord.

Prøv denne fremgangsmåten

Prøv å bruke Touch ID etter hvert trinn:

1. Sørg for at du har den nyeste versjonen av macOS.

2. Pass på at Touch ID-sensoren og fingeren din er rene og tørre.* Bruk en ren, lofri klut til å tørke av skitt og støv på Touch ID-sensoren.

3. Fingeren din må dekke Touch ID-sensoren helt. Du må ikke trykke for raskt eller bevege fingeren mens Touch ID skanner.

4. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), klikk på Brukere og grupper, og klikk deretter på låsNo alt supplied for Image for å gjøre endringer. Klikk på Påloggingsvalg og påse at Automatisk pålogging er slått av.

5. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), klikk på Touch ID og passord, og slå på innstillingen for å bruke Touch ID til å låse opp Macen.

6. Prøv å legge til et annet fingeravtrykk. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), klikk på Touch ID og passord, og klikk på Legg til fingeravtrykk.

7. For Magic Keyboard med Touch ID slår du tastaturet av og på, og deretter kobler du tastaturet til Macen med USB-til-Lightning-kabelen. Etter at du har slått Magic Keyboard av og deretter på, kan Touch ID være utilgjengelig i opptil 10 sekunder.

8. Start Macen på nytt.

Hvis du må oppgi passordet

Den første gangen du logger på etter du har slått på, omstartet eller logget av Macen, må du logge på ved å skrive inn passordet manuelt. Etter det kan du bruke Touch ID for å logge på.

Du kan kanskje i tillegg måtte oppgi passordet i stedet for å bruke Touch ID i disse situasjonene:

• Fingeravtrykket ditt ble ikke gjenkjent fem ganger på rad

• Du har ikke låst opp enheten på mer enn 48 timer

• Du prøver å endre innstillingene i Touch ID og passord-panelet i Systemvalg

* Fukt, kremer, svette, olje, kutt eller tørr hud kan påvirke gjenkjenningen av fingeravtrykk. Enkelte aktiviteter kan også midlertidig påvirke om fingeravtrykk gjenkjennes, som trening, dusjing, bading, matlaging eller andre forhold som kan påvirke fingeravtrykket.