Slik sikkerhetskopierer du iPhone, iPad eller iPod touch med Windows

Hvis du sikkerhetskopierer iPhone, iPad eller iPod touch, har du en kopi av informasjonen som du kan bruke når du skal skifte ut enheten, eller hvis du mister eller skader enheten.

1. Åpne Finder på Macen eller Apple-enheter-appen på PC-en. Hvis PC-en ikke har Apple-enheter-appen, eller hvis Macen bruker macOS Mojave eller en eldre versjon, åpner du iTunes i stedet.

2. Koble enheten til PC-en med kabelen som fulgte med enheten. Finn kabler til enheten din.

3. Om du blir bedt om sikkerhetskode på enheten eller får meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», følger du trinnene på skjermen. Få hjelp om du har glemt sikkerhetskoden.

4. Velg enheten din i iTunes. Finn ut hva du kan gjøre om enheten din ikke vises på datamaskinen.

iTunes-menylinjen med enhetsknappen forstørret
  5. Klikk på Generelt i Apple Devices-appen eller Oversikt i iTunes.

6. Om du ønsker å lagre Helse- og Aktivitet-data fra enheten eller Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien. Velg «Krypter lokal sikkerhetskopi», og lag et passord du klarer å huske. Du må skrive ned passordet og oppbevare det på et trygt sted, fordi det finnes ikke noen måte å gjenopprette krypterte sikkerhetskopier på uten dette passordet.

7. Klikk på Sikkerhetskopier nå.

Et iTunes-vindu viser Oversikt-fanen med Sikkerhetskopier nå-knappen valgt

Når prosessen er ferdig, kan du se om sikkerhetskopieringen ble fullført uten problemer. Du ser dato og klokkeslett for den siste sikkerhetskopien du har tatt.

Når prosessen avsluttes, vises datoen og klokkeslettet for den siste sikkerhetskopien i Finder-vinduet.

Et iTunes-vindu viser Oversikt-fanen med dato og klokkeslett for den siste sikkerhetskopien forstørret under Sikkerhetskopier nå-knappen