Om originale iPhone-kameraer

iPhone-kameraer er utformet, testet og produsert i samsvar med Apples standarder for kvalitet og ytelse. Dette omfatter intuitiv og responsiv auto-fokusering, Portrettmodus med avansert bokeh og Dybdeskarphet samt Portrettlyssetting-effekter.

Hvorfor er det viktig å få service av kvalifiserte teknikere som bruker originale Apple-kameraer?

Hvis du må få byttet kameraet på iPhone, er det viktig at reparasjonen utføres av en sertifisert tekniker som bruker originale Apple-kameradeler.

For de fleste kunder er den tryggeste og mest pålitelige måten å få utført en reparasjon på å oppsøke en profesjonell reparatør med sertifiserte teknikere som bruker originale Apple-deler. Disse leverandørene inkluderer Apple og Apple-autoriserte tjenesteleverandører, og uavhengige reparasjonsleverandører, som har tilgang til originale Apple-deler.* Reparasjoner som utføres av personer uten opplæring med uoriginale deler, kan påvirke sikkerheten til enheten og kan forårsake feil eller problemer med bildekvaliteten. Apple-kameradeler er utformet for å passe nøyaktig i enheten. I tillegg kan reparasjoner som ikke erstatter skruer eller deksler på riktig måte, føre til løse deler som kan forårsake skade på batteriet, overoppheting eller personskade.

Avhengig av hvor du befinner deg, kan du få byttet iPhone-kameraet – både under og utenfor garantien – ved å besøke en Apple Store eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør, eller ved å sende iPhonen til et Apple-reparasjonssenter. Originale Apple-deler er også tilgjengelige for reparasjoner utenfor garantien hos uavhengige reparasjonsleverandører eller gjennom selvbetjent reparasjon.*

Kom i gang med kameraservice.

iPhone-kameraet er utviklet sammen med iOS-programvaren for optimal ytelse og kvalitet. Bruk av et uoriginalt kamera kan forårsake problemer med kompatibilitet eller ytelse. Det kan for eksempel oppstå problemer etter en iOS-programvareoppdatering som inneholder kameraoppdateringer eller nye kamerafunksjoner.

Hvis tjenesteleverandøren bruker ikke-originale kameradeler, kan det følgende også skje:

• Kameraet fokuserer ikke riktig, eller bildene er ikke skarpe
  • Motivet kan være ufokusert eller kun delvis fokusert i Portrettmodus
  • Tredjepartsapper som bruker kameraet kan fryse eller avsluttes uventet
  • Forhåndsvisning i sanntid i tredjepartsapper kan fryse eller være tom

* Uavhengige reparasjonsleverandører har tilgang til originale Apple-deler, verktøy, opplæring, serviceveiledninger, diagnostikk og ressurser. Reparasjoner fra uavhengige reparasjonsleverandører dekkes ikke av Apples garanti eller AppleCare-abonnementer, men kan være dekket av leverandørens egen reparasjonsgaranti. Selvbetjent reparasjon gir tilgang til originale Apple-deler, verktøy og reparasjonshåndbøker slik at kunder som har erfaring innen reparasjon av elektroniske enheter, kan utføre sine egne reparasjoner utenfor garantien. Selvbetjent reparasjon er for øyeblikket kun tilgjengelig i USA for iPhone 12- og iPhone 13-modeller og iPhone SE (3. generasjon).

Dele- og servicelogg

På iPhone 12-modeller og nyere som bruker iOS 15.2 og nyere, kan du gå til Innstillinger > Generelt > Om for å se dele- og serviceloggen for iPhonen. Og her kan du sjekke om kameraet er byttet. Hvis reparasjonen ble utført med originale Apple-deler og -prosesser, ser du «Genuine Apple Part» (Original Apple-del) ved siden av Kamera.

Du ser meldingen Ukjent del  hvis installasjonen av kameraet er ufullstendig, eller hvis kameraet:

• ble erstattet med et uoriginalt kamera
  • allerede har vært brukt eller montert i en annen iPhone
  • ikke fungerer som forventet

Denne meldingen påvirker ikke muligheten til å bruke iPhonen eller få tilgang til kameraet.

Finn ut mer om dele- og serviceloggen på iPhone.

Med iOS-versjoner som er eldre enn iOS 15.2, får du se Viktig melding om kamera i stedet for en melding om ukjent del.