Nytt for bedrifter i iOS 14

Les om bedriftsinnholdet Apple har publisert for iOS 14.

iOS-oppdateringene forbedrer enhetens stabilitet, ytelse og kompatibilitet og anbefales for alle brukere. Administratorer kan administrere programvareoppdateringer ved hjelp av en MDM-løsning.

Hvis du vil ha mer informasjon om generelle forbedringer, kan du lese mer om iOS 14-oppdateringer.

iOS 14.3

• Løser et problem som kan føre til at AirPrint-enheter ikke vises når du administrerer skrivere med en konfigurasjonsprofil.
  • Enheter ber brukere om å endre passordet etter at den definerte maksimale varigheten på sikkerhetskoder fra Passcode-nyttelasten har gått ut.

iOS 14.2

• Når MDM definerer et nettverk via en nyttelast for Wi-Fi-innstillinger og deaktiverer alternativet for randomisering av MAC-adresse, kan Privat adresse-funksjonen ikke lenger aktiveres manuelt av brukere.
  • Hvis Global HTTP-proxy-nyttelasten er konfigurert slik at direkte trafikk ikke er tillatt som reserve, tillater enheter ikke lenger direkte trafikk når PAC-filen ikke kan nås.
  • Når en privat adresse er aktivert for et trådløst nettverk, vises MAC-adressen til maskinvaren ikke lenger i ARP-trafikk.

iOS 14.1

• «VPN alltid på»-konfigurasjoner uten CellularServices-tjenesten kobler nå til VPN over mobilnettet.
  • For apper fra tredjeparter vises «Innhold ikke tilgjengelig» ikke lenger i Filer-appen.
  • VPN-apper fra tredjeparter kobler til på nytt etter nettverksoverganger.

iOS 14

iOS 14 inneholder nye funksjoner som for eksempel VPN per konto, forbedret engangspålogging og andre forbedringer i enhetsadministrering.

Enhetsadministrering

• Med MDM-forespørsler om installerte apper begrenses innvirkningen på enhetsbelastningen ved å angi ulike elementer som skal returneres.
  • I iOS lanseres en ny personvernfunksjon for Wi-Fi-nettverk. Når en iPhone kobles til et Wi-Fi-nettverk, identifiserer den seg med en randomisert MAC-adresse. Det genereres bare en ny MAC-adresse én gang for hvert Wi-Fi-nettverk enheten kobles til. For et kjent nettverk genereres en ny tilfeldig adresse bare etter at du har valgt alternativene «Nullstill nettverksinnstillinger», «Slett alt innhold og alle innstillinger» eller «Nullstill alle innstillinger». For nettverk definert av en nyttelast for Wi-Fi-innstillinger kan dette deaktiveres med alternativet DisableAssociationMACRandomization.
  • Ved hjelp av nyttelasten for Setup Assistant-innstillinger kan du hoppe over en liste over oppsettelementer etter automatisk registrering og fremtidige oppdateringer.
  • Nå kan brukeren enkeltvis identifisere administrerte apper som det ikke er tillatt å fjerne.
  • Fonter som er installert via konfigurasjonsprofilen, er bare synlige for apper som implementerer API-ene for fonter som ble lansert med iOS 13.
  • Enheter returnerer nå riktige DeviceCapacity-verdier til MDM-forespørsler om enhetsinformasjon
  • Nettklipp installert av MDM åpnes i den angitte appen uten å be om brukergodkjenning.
  • Når du installerer en Exchange ActiveSync-nyttelast på nytt på en enhet, blir du ikke bedt om å autentisere nyttelasten.
  • En enhet kan oppdateres til iOS 14 via MDM i Enkeltappmodus.
  • Apple Configurator kan nå endre oppsettet for Hjem-skjermen på iOS-enheter.
  • For en konto konfigurert med Exchange ActiveSync-nyttelast ignoreres serveren som returneres via AutoDiscover, hvis en server er spesifisert i profilen med nøkkelen til Exchange-vertsnavnet.
  • Du kan laste opp en fil fra en administrert kilde til et administrert domene i Safari.
  • MDM-kommandoen ListAvailableUpdates er bare gyldig på enheter som overvåkes.

E-post

• Exchange-kontoer på iOS 14 konfigurert for OAuth med skybaserte Microsoft-tjenester (f.eks. Office365 eller outlook.com) oppgraderes automatisk til å bruke OAuth2-identitetsplattformen (versjon 2.0) fra Microsoft.
  • «Hele meldingen er ikke lastet ned»-meldingen vises ikke lenger for e-poster for Exchange-kalenderinvitasjoner som inneholder notater.
  • Avsenderkontoen oppdateres ikke automatisk fra administrert til ikke-administrert når du skriver en ny e-post.
  • Løst et problem i Mail med at enkelte nye meldinger ikke ble vist i innboksen.
  • Mail spør ikke lenger etter kontopassordet gjentatte ganger etter at det er endret.

Feilrettinger og andre forbedringer

• Hvis en IKEv2 VPN-nyttelast utelater verdier i Dynamic SA-parametere, angis de følgende standardinnstillingene i iOS 14:
    • NEVPNIKEv2EncryptionAlgorithmAES256
    • NEVPNIKEv2IntegrityAlgorithmSHA256
    • NEVPNIKEv2DiffieHellmanGroup14
  • CryptoTokenKit har nå støtte for faste kjennetegn. Med faste kjennetegn kan tredjepartsutvidelser bruke kryptografiske elementer som er lagret på et smartkort eller en HSM (Hardware Security Module) på et nettverk.
  • Safari viser en advarsel når du kobler til nettsteder som bruker versjon 1.0 eller 1.1 av TLS.
  • Løst et problem som tidligere førte til at en enhet ikke svarte da du startet AirPlay-speiling med en Apple TV.
  • Løst et problem som tidligere hindret VPN-tilkoblinger i å koble til på nytt.
  • Løst et problem som tidligere kunne medføre at Kontakter-appen ble avsluttet uventet hvis mer enn én kildekonto var konfigurert.