Hvis du må installere Rosetta på Mac

Med Rosetta 2 kan en Mac med Apple-chip bruke programmer som er utviklet for en Mac med Intel-prosessor.

Slik installerer du Rosetta

Rosetta 2 er kun tilgjengelig for Macer med Apple-chip.

1. Sørg for at Macen er tilkoblet internett.

2. Åpne en app som trenger Rosetta. Hvis programmet åpnes, er Rosetta allerede installert og fungerer.

3. Hvis Rosetta ikke er installert, blir du automatisk bedt om å installere det.

macos-big-sur-software-update-rosetta-alert
  4. Klikk på Installer, og skriv inn brukernavnet og passordet ditt for å la installasjonen fortsette. Hvis du klikker på Ikke nå, blir du spurt igjen neste gang du åpner et program som trenger Rosetta.

Slik bruker du Rosetta

Rosetta er ikke et program du åpner eller bruker aktivt. Rosetta fungerer automatisk i bakgrunnen når du bruker programmer som er utviklet kun for Macer med Intel-prosessor. Verktøyet oversetter programmet for bruk med Apple-chip. Bare åpne programmet, og bruk det som normalt.

I de fleste tilfeller merker du ingen forskjell i ytelsen til programmer som bruker Rosetta. Du bør imidlertid kontakte programutvikleren for å spørre om en versjon som kan utnytte den fulle kraften og ytelsen til Apple-chipen.

Krever programmet ditt Rosetta?

1. Velg programsymbolet i Finder.

2. Velg Vis info på menyen Fil på menylinjen i Finder.

3. I informasjonsvinduet som åpnes, ser du etter informasjonen merket Type. Hvis typen er Program (Intel), krever programmet Rosetta for å fungere på Macer med Apple-chip. Hvis typen er Program (universelt), krever ikke programmet Rosetta, fordi det støtter både Apple-chip og Intel-prosessorer.

Noen universelle programmer (programmer som ikke krever Rosetta) har innstillingen «Åpne med Rosetta». Denne innstillingen lar universelle programmer, som nettlesere, bruke programtillegg, utvidelser eller andre tillegg som krever Rosetta fordi de ikke er oppdatert for å støtte Apple-chiper. Hvis et universelt program ikke gjenkjenner et tillegg du har installert for programmet, kan du avslutte programmet, velge denne innstillingen og prøve på nytt.

macos-big-sur-safari-info-rosetta