Spor kondisjonsnivået dine

Apple Watch kan estimere kondisjonsnivået ditt og sende deg et varsel når det er lavt.

Om kondisjon

Kondisjon er en måling av VO2-maks, som er den maksimale mengden oksygen kroppen din kan konsumere under trening. Kondisjonsnivået ditt er en sterk indikator for den generelle fysiske helsen din og en predikator for den langsiktige helsen din. Med Apple Watch får du et estimat på kondisjonsnivået ditt ved at det måles hvor hardt hjertet jobber under en gåtur, løpetur eller fjelltur utendørs.

Hvis kondisjonsnivået ditt er lavt for alderen din og kjønnet ditt, får du et varsel. Hvis kondisjonsnivået ditt fortsetter å være lavt, får du flere varsler.

De fleste kan forbedre VO2-maks ved å øke intensiteten og hyppigheten av kardiovaskulær trening. Visse tilstander eller medisiner som begrenser pulsen, kan føre til en overvurdering av VO2-maks.

En iPhone som viser en eksempelgraf for månedlige kondisjonsdata.

Se kondisjonsdata

1. Åpne Helse-appen på iPhone, og trykk deretter på Bla gjennom.
  2. Trykk på Hjerte, og trykk deretter på Kondisjon.
  3. Trykk på D, U eller Å for å se gjennomsnittet ditt for dag, uke eller år.
  4. Trykk på Vis alle kondisjonsnivåene.
  5. Trykk på et kondisjonsnivå for å sammenligne resultatene dine med andre nivåer basert på alder og kjønn.

Du kan også trykke på «i»-symbolet  for å se de gjennomsnittlige kondisjonsnivåene for alle aldre for Kvinner, Menn eller Alle.

Slik estimerer Apple Watch kondisjonsnivået ditt

Apple Watch Series 3 eller nyere kan registrere et estimat av VO2-maks ved hjelp av hjerte- og bevegelsessensorene under gåturer, løpeturer eller fjellturer utendørs. Den kan også estimere VO2-maks hvis du starter en gåtur, løpetur eller fjelltur utendørs i Trening-appen. Apple Watch støtter et område for VO-2-maks på 14–60 ml/kg/min som er validert for brukere som er 20 år eller eldre.

For å estimere kondisjonsnivået ditt tar Apple Watch også hensyn til

• alder
  • kjønn
  • vekt
  • høyde
  • medisiner som kan påvirke pulsen

Det kan ta minst 24 timer med bruk av Apple Watch, etterfulgt av flere treningsøkter* og passive målinger, før du får det første estimatet.

Hvis Helse-appen oppdager at de tidligere kondisjonsestimatene kan være mer nøyaktige, har du muligheten til å oppdatere informasjonen din. Under Kondisjon trykker du på Oppdater under Oppdater informasjonen din. Når du har oppdatert, viser varselet Kondisjonsdata oppdatert resultatene av oppdateringen og hvordan estimatene dine har endret seg.

Finn ut mer

* Skyve-treningsøkter støttes ikke.