Endre standard nettleser eller e-postapp på iPhone, iPad eller iPod touch

Med iOS 14 kan du endre hvilken app som åpnes når du klikker på en lenke for et nettsted eller en e-postadresse så lenge appen støtter det.

Før du begynner

• Sørg for at du har tredjepartsappen installert, og at du har iOS 14.
  • Forsikre deg om at nettleserappen eller e-postappen støtter denne funksjonen. Hvis du ikke er sikker, kontakter du apputvikleren.

Slik endrer du standard nettleser

1. Gå til Innstillinger og bla til du finner tredjepartsappen.
  2. Trykk på appen, og trykk deretter på Standard nettleserapp.
  3. Velg en nettleser for å angi den som standard. Det skal vises en avkrysningsrute ved siden av nettleseren for å bekrefte at den er standard.

For å fjerne nettleserappen som standard gjentar du trinn 1–3. Når du fjerner en nettleserapp, angir iPhone automatisk en annen nettleserapp som standard. Hvis du for eksempel fjerner en tredjeparts nettleserapp, angir iPhone Safari som standard til du endrer den.

Hvis du ikke ser muligheten til å angi en tredjeparts nettleser som standard, er det ikke sikkert at utvikleren støtter det. Kontakt apputvikleren for å finne ut mer.

Slik endrer du standard e-postapp

1. Gå til Innstillinger og bla til du finner tredjepartsappen.
  2. Trykk på appen, og trykk deretter på Standard e-postapp.
  3. Velg en e-postapp for å angi den som standard. Det skal vises en avkrysningsrute ved siden av e-postappen for å bekrefte at den er standard.

Hvis du vil ha iOS Mail som standard e-postapp, men du tidligere har slettet den, må du gjenopprette den. Gå til App Store og søk etter Mail. Trykk deretter på Gjenopprett-knappen . Vent til appen er gjenopprettet før du åpner den fra Hjem-skjermen. Følg fremgangsmåten ovenfor for å angi iOS Mail som standard e-postapp.

Hvis du ikke ser muligheten til å angi en tredjeparts e-postapp som standard, er det ikke sikkert at utvikleren støtter det. Kontakt apputvikleren for å finne ut mer.