Hvis det innebygde kameraet ikke fungerer på Macen

Finn ut hva du skal gjøre hvis det innebygde kameraet ikke aktiveres eller vises i et program på Macen

Sjekk indikatorlampen til kameraet

Hvis indikatorlampen ved siden av kameraet blinker grønt på den bærbare Macen din, må du kontakte Apple.

Kontroller Skjermtid-innstillingene

Hvis Macen bruker macOS Catalina og du bruker Skjermtid, må du sørge for at kameraet er slått på og at programmer som bruker kameraet, har tid tilgjengelig.

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Skjermtid.
  2. Klikk på Innhold og personvern i sidepanelet, og klikk deretter på Programmer.
  3. Kontroller at avkrysningsruten for Kamera er valgt.
  4. Klikk på Appgrenser i sidepanelet. Hvis du trenger å bruke kameraet med et program i listen, må du kontrollere at avkrysningsruten for Grenser ikke er valgt.

Gi programmer tillatelse

Hvis Macen bruker macOS Mojave eller nyere, velger du hvilke programmer som kan bruke det innebygde kameraet:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Sikkerhet og personvern.
  2. Klikk på Personvern-fanen, og klikk deretter på Kamera i sidepanelet.
  3. Marker avkrysningsruten ved siden av programmene du vil bruke kameraet i. Du kan bli bedt om å avslutte og åpne et program på nytt før det kan bruke kameraet.

Prøv et annet program

Prøv å bruke kameraet i et annet program. Hvis du for eksempel ikke kan bruke kameraet i FaceTime, åpner du Photo Booth.

Tilbakestill SMC

Hvis du fremdeles ikke kan bruke det innebygde kameraet på Macen, kan det hjelpe å tilbakestille SMC. Finn ut hvordan du tilbakestiller SMC på Macen.

Finn ut mer

Hvis du ikke kan koble til FaceTime, kan du lese om hva du kan gjøre hvis FaceTime ikke fungerer på Macen.