Om administrering av batterihelse i bærbare Macer

Med macOS Catalina 10.15.5 kommer administrering av batterihelse, en funksjon som er utviklet for å forlenge levetiden til batteriet i bærbare Macer.

Om litium-ionbatteriet i bærbare Macer

Batteriene til bærbare Macer bruker litium-ionteknologi. Litium-ionbatteriene lades raskt, varer lenge og er for øyeblikket den beste teknologien for å forsyne datamaskinen din med strøm.

Alle oppladbare batterier er forbrukskomponenter som blir mindre effektive når de eldes – og batterienes levetid bestemmes ikke bare av tid. Levetiden til et batteri avhenger av batteriets kjemiske alder, som påvirkes av faktorer som temperaturhistorikk og lademønster. Når batteriet i maskinen eldes kjemisk, reduseres ladekapasiteten.

Med disse tipsene for å oppnå maksimal batteriytelse kan du få mest mulig ut av alle Apple-enhetene dine. Og med administrering av batterihelse kan den bærbare Macen din ta batterioptimaliseringen enda lenger.

Slik hjelper administrering av batterihelse

Funksjonen administrering av batterihelse i macOS 10.15.5 er utviklet for å forlenge batterilevetiden ved å få batteriet til å eldes kjemisk saktere. Dette gjør funksjonen ved å overvåke batteriets temperaturhistorikk og lademønstre.

Basert på målingene administrering av batterihelse henter, kan funksjonen redusere batteriets maksimale ladenivå i denne modusen. Dette skjer ved behov for å sikre at batteriet lader til det nivået som er optimalisert for bruken din – noe som reduserer slitasjen på batteriet samt den kjemiske aldringen.

Samtidig som administrering av batterihelse øker batteriets levetid på lang sikt, kan funksjonen også redusere tiden Macen kan kjøre på én lading av batteriet når kapasitetsbegrensninger er i bruk. Hvis det viktigste for deg er at den bærbare Macen varer så lenge som mulig før neste opplading, kan du slå av funksjonen.

Når administrering av batterihelse er slått på, kan det hende at den maksimale ladekapasiteten til batteriet begrenses. Selv om funksjonen er utviklet for å øke batteriets levetid, kan den begrensede maksimale kapasiteten gjøre at batteristatusmenyen endres, slik at den viser behov for service.

Slik styrer du funksjonen administrering av batterihelse

Administrering av batterihelse er på som standard når du kjøper en ny bærbar Mac med macOS 10.15.5, eller når du har oppgradert til macOS 10.15.5.

Hvis du vil slå av funksjonen, følger du disse trinnene:

1. Velg Systemvalg fra Apple-menyen , og klikk deretter på Strømsparing.
  2. Klikk på Batteritilstand.
  3. Fjern markeringen for administrering av batterihelse, og klikk på OK.
  4. Klikk på Slå av.

Merk at du kan redusere batteriets levetid hvis du slår av denne funksjonen.

Finn ut mer

Hvis du føler at batteriet ikke varer så lenge som det burde, kan du finne ut mer om å få service på batterier i bærbare Macer.