Om eldre systemutvidelser

Noen systemutvidelser kommer ikke til å være kompatible med fremtidige versjoner av macOS.

Systemutvidelser er en kategori programvare som fungerer i bakgrunnen for å utvide funksjonaliteten til Macen. Noen apper installerer kjerneutvidelser, som er en slags systemutvidelse som fungerer ved hjelp av eldre metoder, som ikke er like sikre eller pålitelige som moderne alternativer. Macen din identifiserer disse som eldre systemutvidelser.

I 2019 informerte Apple alle utviklere om at macOS Catalina vil være den siste macOS-versjonen som fullt ut støtter eldre systemutvidelser, og vi har siden den gang jobbet med utviklerne for å endre programvaren deres slik at den støttes av våre nye macOS-versjoner. Ved å avslutte bruken av disse utvidelsene, bidrar utviklerne til å modernisere Macen ytterligere, forbedre sikkerheten og påliteligheten, og muliggjøre mer brukervennlige distribusjonsmetoder for programvare. En endelig dato for når overgangen skal være fullført, er ennå ikke fastsatt.

Inntil overgangen er fullført, viser Macen en melding når en eldre systemutvidelse først lastes inn, og igjen med jevne mellomrom mens utvidelsen fortsatt er i bruk. Dette gir deg en forhåndsvarsling om at eksisterende programvare på systemet ditt lastet inn en systemutvidelse som ikke vil støttes i en fremtidig versjon av macOS:

Eldre systemutvidelser, og appene som er avhengige av dem, fungerer fortsatt på nåværende tidspunkt. Det er imidlertid lurt å kontakte utvikleren allerede nå, for å finne ut om en oppdatert versjon av programvaren deres er tilgjengelig eller planlagt. Utvikleren kan også forklare hvordan man fjerner eller deaktiverer utvidelsen, og konsekvensene når man gjør det.

Teknisk informasjon for utviklere er tilgjengelige i den engelske artikkelen Deprecated Kernel Extensions and System Extension Alternatives (Alternativer til avskrevne kjerneutvidelser og systemutvidelser).

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.