Slik zoomer du inn eller ut på Mac

Bruk disse tilgjengelighetsfunksjonene til å zoome hele eller deler av skjermen.

For å sette opp zoom, velger du Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Tilgjengelighet. Klikk på Zoom i sidepanelet, og velg deretter hvilken som helst av disse zoom-funksjonene:

Vindu med valg for zoom

Bruk tastatursnarveier til å zoome

Etter å ha valgt «Bruk tastatursnarveier til å zoome», kan du bruke disse tastekombinasjonene til å zoome:

Zoom inn

For å zoome inn, trykker du på og holder nede disse tre tastene: Tilvalg, Kommando og likhetstegn (=).

Zoom ut

For å zoome ut, trykker du på og holder nede disse tre tastene: Tilvalg, Kommando og minustegn (-).

Slå zoom på/av

For å veksle mellom ingen zoom og zoomen du sist brukte, trykker du på og holder nede disse tre tastene: Tilvalg, Kommando og 8.

Bruk rullebevegelse med spesialtaster til å zoome

Etter å ha valgt «Bruk rullebevegelse med spesialtaster til å zoome», kan du trykke på og holde nede Kontroll-tasten mens du ruller med musen eller styreflaten for å zoome. Bruk menyen «Zoomstil» til å velge mellom tre zoomstiler: fullskjerm, delt skjerm eller bilde i bilde.

Zoom for fullskjerm

Zoom for delt skjerm

Zoom for bilde i bilde

Aktiver peketekst

Etter å ha valgt «Aktiver peketekst», kan du trykke på og holde nede Kommando-tasten, og deretter flytte pekeren over et element for å vise en større, høyoppløselig versjon av det elementet.

Eksempel på peketekst i valgene for zoom

Bruk Tilvalg-knappen i Zoom-ruten til å angi størrelse, font, plassering og farge for denne teksten. Finn ut mer om peketekst.

Aktiver Touch Bar-zoom

Når du har valgt «Aktiver Touch Bar-zoom», kan du berøre og holde på Touch Bar på MacBook Pro for å vise en større versjon av Touch Bar på skjermen. Finn ut mer om Touch Bar-zoom.