Om sikkerhetsinnholdet i iOS 13.3.1 og iPadOS 13.3.1

I dette dokumentet beskrives sikkerhetsinnholdet i iOS 13.3.1 og iPadOS 13.3.1.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet.

iOS 13.3.1 og iPadOS 13.3.1

Utgitt 28. januar 2020

Lyd

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et program kan utføre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2020-3857: Zhuo Liang fra Qihoo 360 Vulcan Team

FaceTime

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: En ekstern FaceTime-bruker kan klare å få egenvisningen av brukerens lokale kamera til å vise feil kamera

Beskrivelse: Det var et problem med håndteringen av egenvisningen til den lokale brukeren. Problemet ble rettet med forbedret logikk.

CVE-2020-3869: Elisa Lee

ImageIO

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Behandling av et skadelig bilde kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor området ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2020-3826: Samuel Groß fra Google Project Zero

CVE-2020-3870

CVE-2020-3878: Samuel Groß fra Google Project Zero

Oppføring oppdatert 29. januar 2020

IOAcceleratorFamily

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2020-3837: Brandon Azad fra Google Project Zero

IPSec

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Innlasting av en skadelig racoon-konfigurasjonsfil kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var et «off by one»-problem med behandlingen av racoon-konfigurasjonsfiler. Problemet ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-2020-3840: @littlelailo

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et program kan lese begrenset minne

Beskrivelse: Et valideringsproblem ble løst gjennom forbedret rensing av inndata.

CVE-2020-3875: Brandon Azad fra Google Project Zero

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et program kan lese begrenset minne

Beskrivelse: Et problem med initialisering av minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2020-3872: Haakon Garseg Mørk fra Cognite og Cim Stordal fra Cognite

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å fastslå layouten til kjerneminnet

Beskrivelse: Et tilgangsproblem ble løst med forbedret minnehåndtering.

CVE-2020-3836: Brandon Azad fra Google Project Zero

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2020-3842: Ned Williamson i samarbeid med Google Project Zero

CVE-2020-3858: Xiaolong Bai og Min (Spark) Zheng fra Alibaba Inc., Luyi Xing fra Indiana University Bloomington

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom forbedret låsing.

CVE-2020-3831: Corellium, Proteas fra Qihoo 360 Nirvan Team

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et skadelig program kan kanskje utføre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Et problem med typeforveksling ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2020-3853: Brandon Azad fra Google Project Zero

Kjerne

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2020-3860: Proteas fra Qihoo 360 Nirvan Team

libxml2

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Behandling av en skadelig XML-fil kan føre til uventet avslutning av et program eller utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: En bufferoverflyt ble løst gjennom forbedret størrelsesvalidering.

CVE-2020-3846: Ranier Vilela

Oppføring lagt til 29. januar 2020

libxpc

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Behandling av en skadelig streng kan føre til heap-feil

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2020-3856: Ian Beer fra Google Project Zero

libxpc

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et program kan være i stand til å få utvidede rettigheter

Beskrivelse: Et problem med lesing utenfor grensene ble løst gjennom forbedret grenseverdikontroll.

CVE-2020-3829: Ian Beer fra Google Project Zero

E-post

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Å slå av «Last inn eksternt innhold i meldinger» fungerer kanskje ikke for alle e-postforhåndsvisninger

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret innstillingspropagering.

CVE-2020-3873: Alexander Heinrich (@Sn0wfreeze) ved Technische Universität Darmstadt, Stuart Chapman

Oppføring oppdatert 29. januar 2020

Meldinger

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: En person med fysisk tilgang til en iOS-enhet kan få tilgang til kontakter fra låst skjerm

Beskrivelse: Et problem med inkonsistent brukergrensesnitt ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2020-3859: Andrew Gonzalez, Simone PC

Oppføring oppdatert 29. januar 2020

Meldinger

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Brukere som er fjernet fra en iMessage-samtale, kan fremdeles klare å endre tilstanden

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2020-3844: Ayden Panhuyzen (@aydenpanhuyzen) og Jamie Bishop (@jamiebishop123) fra Dynastic, Lance Rodgers ved Oxon Hill High School

Oppføring oppdatert 29. januar 2020

Telefon

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: En person med fysisk tilgang til en iOS-enhet kan få tilgang til kontakter fra låst skjerm

Beskrivelse: Et problem med låst skjerm tillot tilgang til kontakter på en låst enhet. Problemet ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2020-3828: en anonym forsker

Autofyll ved Safari-pålogging

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: En lokal bruker kan sende et passord ukryptert over nettverket uten å vite det

Problemet ble løst gjennom forbedret håndtering av grensesnittet.

CVE-2020-3841: Sebastian Bicchi (@secresDoge) fra Sec-Research

Skjermbilder

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Skjermbilder av Meldinger-appen kan avsløre ekstra meldingsinnhold

Beskrivelse: Det var et problem med navnsettingen av skjermbildene. Problemet ble rettet med forbedret navnsetting.

CVE-2020-3874: Nicolas Luckie ved Durham College

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et skadelig nettsted kan være i stand til å forårsake tjenestenekt (DoS)

Beskrivelse: Et problem med tjenestenekt ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2020-3862: Srikanth Gatta fra Google Chrome

Oppføring lagt til 29. januar 2020

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2020-3825: Przemysław Sporysz fra Euvic

CVE-2020-3868: Marcin Towalski fra Cisco Talos

Oppføring lagt til 29. januar 2020

WebKit

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til universell skripting mellom nettsteder

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2020-3867: en anonym forsker

Oppføring lagt til 29. januar 2020

Laster inn WebKit-sider

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: En DOM-objektkontekst har kanskje ikke hatt et unikt sikkerhetsopphav

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2020-3864: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Oppføring lagt til 6. februar 2020

Laster inn WebKit-sider

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: En DOM-objektkontekst på øverste nivå kan feilaktig ha blitt ansett som sikker

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2020-3865: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Oppføring lagt til 29. januar 2020 og oppdatert 6. februar 2020

Wi-Fi

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: En ekstern angriper kan forårsake uventet systemavslutning eller skadet kjerneminne

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2020-3843: Ian Beer fra Google Project Zero

Oppføring lagt til 6. februar 2020

wifivelocityd

Tilgjengelig for: iPhone 6s og nyere, iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere samt iPod touch (7. generasjon)

Virkning: Et program kan utføre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedret tillatelseslogikk.

CVE-2020-3838: Dayton Pidhirney (@_watbulb)

Ytterligere anerkjennelse

IOSurface

Vi vil gjerne takke Liang Chen (@chenliang0817) for hjelpen.

Bilder-lagring

Vi vil gjerne takke Salman Husain ved UC Berkeley for hjelpen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.