Om iOS 13-oppdateringer

iOS 13 presenterer et helt nytt iPhone-utseende med Mørk modus, nye måter å navigere i og redigere bilder og en ny måte å logge på apper og nettsteder som beskytter personvernet ditt. iOS 13 er raskere og smidigere over hele linjen med forbedret oppstart av apper, reduserte størrelser på appnedlastinger og raskere responstid på Face ID.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

Hvis du vil ha oppdateringen eller du har problemer med å oppdatere, kan du finne ut mer.

iOS 13.7

Med iOS 13.7 kan du velge å delta i Varslinger for smittekontakt-systemet for covid-19 uten å måtte laste ned en app. Systemets tilgjengelighet avhenger av at det støttes av din lokale offentlige helsemyndighet. Denne oppdateringen inneholder også andre feilrettinger for iPhone.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.6.1

iOS 13.6.1 inneholder feilrettinger for iPhone.

• Det rettes en feil som kunne føre til at unødvendige systemdatafiler ikke automatisk ble slettet ved lite tilgjengelig lagringsplass.

• Det rettes en feil med temperaturstyringen som førte til at enkelte skjermer fikk et grønnskjær.

• Det rettes en feil der Varslinger om smittekontakt kunne bli deaktivert for enkelte brukere.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.6

iOS 13.6 legger til støtte for digitale bilnøkler og har en ny symptomkategori i Helse-appen. Oppdateringen inneholder også feilrettinger og forbedringer.

Digitale bilnøkler

• Lås opp, lås og start en kompatibel bil med iPhonen din.

• Fjern digitale nøkler fra en mistet enhet på en sikker måte via iCloud.

• Del digitale nøkler enkelt via iMessage.

• Med sjåførspesifikke profiler kan du konfigurere delte nøkler med fullstendige eller begrensede kjørefunksjoner.

• Med Sparebluss kan du låse opp og starte bilen i opptil fem timer etter at iPhonen har gått tom for batteri.

Helse

• Ny kategori for symptomer i Helse-appen, inkludert symptomer som er registrert i Syklus eller EKG.

• Mulighet for å registrere nye symptomer som feber, frysninger, sår hals eller hoste, og dele dem med tredjepartsapper.

Oppdateringen inneholder også feilrettinger og forbedringer.

• Det legges til en ny innstilling som gjør det mulig å velge om oppdateringer skal lastes ned til enheten automatisk når den er koblet til Wi-Fi.

• Det rettes en feil som kunne føre til at apper ikke svarte under synkronisering av data fra iCloud Drive.

• Det rettes en feil som kunne føre til at dataroaming ble vist som deaktivert på eSIM selv om det var aktivt.

• Det rettes en feil som kunne føre til at enkelte telefonanrop fra Saskatchewan ble oppgitt til å komme fra USA.

• Det rettes en feil som kunne skape lydforstyrrelser ved telefonsamtaler over Wi-Fi-anrop.

• Det rettes en feil som kunne hindre enkelte iPhone 6S- og iPhone SE-enheter i å registreres for Wi-Fi-anrop.

• Det rettes en feil som kunne føre til at programvaretastaturet dukket opp når enkelte maskinvaretastaturer fra tredjeparter var tilkoblet.

• Det rettes en feil som kunne føre til at japanske maskinvaretastaturer ble feilregistrert som amerikansk-engelske tastaturer.

• Det rettes en feil som forårsaket stabilitetsproblemer ved bruk av Kontrollsenter mens AssistiveTouch var aktivert.

• Det er nå mulig for administratorer å spesifisere domener som skal ekskluderes fra trafikk på VPN-løsninger som alltid er på.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.5.1

iOS 13.5.1 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.5

iOS 13.5 gir raskere tilgang til kodefeltet på enheter med Face ID når du har på deg munnbind, og introduserer Exposure Notification API-en for å tilrettelegge for helsemyndighetenes smitteapper for sporing av covid-19. Denne oppdateringen introduserer også et valg for å kontrollere automatisk framheving av videoruter i gruppesamtaler på FaceTime, og inneholder feilrettinger og andre forbedringer.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.4.1

iOS 13.4.1 inneholder feilrettinger for iPhone.

• Det rettes en feil som førte til at enheter som brukte iOS 13.4, ikke kunne delta i FaceTime-samtaler med enheter som brukte iOS 9.3.6 eller eldre eller OS X El Capitan 10.11.6 eller eldre.

• Det rettes en feil i Innstillinger-appen som førte til at det ikke var mulig å aktivere Bluetooth fra hurtighandlingsmenyen på Hjem-skjermen.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.4

iOS 13.4 introduserer nye Memoji-klistremerker og deling av iCloud Drive-mapper fra Filer-appen. Oppdateringen inneholder også feilrettinger og forbedringer.

Memoji

• Ni nye Memoji-klistremerker, inkludert smilende ansikt med hjerter, sammenpressede hender og festansikt.

Filer

• Del iCloud Drive-mapper fra Filer-appen.

• Kontroller gjør det mulig å begrense tilgangen til personer du inviterer, eller til alle som har lenke til mappen.

• Angi hvem som kan gjøre endringer og laste opp filer, og hvem som kun kan se på og laste ned filer.

Mail

• Kontroller i brevvekslingsvisning som alltid er synlige: slett, flytt, svar på e-post, og skriv ny e-post.

• Svar på krypterte e-poster krypteres automatisk når S/MIME er konfigurert.

App Store med Apple Arcade

• Støtte for Universalkjøp gjør det mulig å kjøpe deltakende apper med ett kjøp på tvers av iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV.

• Nylig spilte spill fra Arcade vises i Arcade-fanen, slik at du kan fortsette spillingen på iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV.

• Listevisning for Se alle spill.

CarPlay

• Støtte for navigasjonsapper fra tredjeparter i CarPlay-dashboardet.

• Samtaleinformasjon vises på CarPlay-dashboardet.

Utvidet virkelighet

• AR-hurtigvisning har støtte for lydavspilling i USDZ-filer.

Tastatur

• Støtte for skriveforslag for arabisk.

Oppdateringen inneholder også feilrettinger og andre forbedringer. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil i Kamera som kunne føre til at søkerskjermen ble svart etter start.

• Det rettes en feil der det kunne se ut som om Bilder brukte for mye lagringsplass.

• Det rettes en feil i Bilder som kunne føre til at du ikke fikk delt bilder til Meldinger når iMessage var deaktivert.

• Det rettes en feil i Mail som kunne føre til at meldinger ble vist i feil rekkefølge.

• Det rettes en feil i Mail som kunne føre til at meldingslisten viste tomme rader.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Mail krasjet etter bruk av Del-knappen i hurtigvisning.

• Det rettes en feil i Innstillinger som kunne føre til at mobildata feilaktig ble vist som avslått.

• Det rettes en feil i Safari som kunne føre til at nettsider ikke kunne inverteres når både Mørk modus og Smart invertering var aktivert.

• Det rettes en feil som kunne føre til at tekst kopiert fra nettinnhold i en tredjepartsapp, ble usynlig ved innliming i Mørk modus.

• Det rettes en feil i Safari der CAPTCHA-ruter kunne bli vist feil.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Påminnelser ikke sendte ut nye varslinger for forfalte, repeterende påminnelser før de ble merket som utført.

• Det rettes en feil der Påminnelser kunne sende varslinger for utførte påminnelser.

• Det rettes en feil der iCloud Drive ble vist som tilgjengelig i Pages, Numbers og Keynote også når brukeren ikke var pålogget.

• Det rettes en feil i Musikk som kunne føre til at musikk ikke ble strømmet i høy kvalitet.

• Det rettes en feil som kunne føre til at CarPlay mistet tilkoblingen i enkelte kjøretøy.

• Det rettes en feil i CarPlay som kunne føre til at Kart-visningen et kort øyeblikk flyttet seg bort fra brukerens område.

• Det rettes en feil i Hjem-appen som kunne føre til at feil opptak ble åpnet når brukeren trykket på en varsling om aktivitet fra et sikkerhetskamera.

• Det rettes en feil som kunne føre til at snarveier ikke ble vist når du trykket på Del-menyen fra et skjermbilde.

• Det burmesiske tastaturet er forbedret, slik at punkttegnsymboler nå er tilgjengelig fra tall og symboler.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.3.1

iOS 13.3.1 inneholder feilrettinger og forbedringer. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil i Kommunikasjonsbegrensninger som kunne gjøre det mulig å legge til en kontakt uten å skrive inn Skjermtid-koden.

• Det legges til en innstilling for å styre bruken av stedstjenester for U1-ultrabredbåndbrikken.

• Det rettes en feil som kunne føre til en kort forsinkelse før redigering av Deep Fusion-bilder tatt på en iPhone 11 eller iPhone 11 Pro.

• Det rettes en feil i Mail som kunne føre til at eksterne bilder ble lastet inn selv om innstillingen «Hent eksterne bilder» var deaktivert.

• Det rettes en feil som kunne føre til at flere angre-dialogruter ble vist i Mail.

• Det rettes en feil som kunne føre til at FaceTime brukte kameraet med ultravidvinkel i stedet for kameraet med vidvinkel.

• Det rettes en feil der push-varslinger ikke kunne leveres via Wi-Fi.

• Det rettes en CarPlay-feil som kunne føre til lydforvrengninger under telefonsamtaler i enkelte kjøretøy.

• HomePod har nå støtte for Siri-stemmer på indisk engelsk.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.3

iOS 13.3 inneholder forbedringer og feilrettinger og flere foreldrekontroller for Skjermtid.

Skjermtid

• Nye foreldrekontroller med flere begrensninger for kommunikasjon gjør det mulig å angi hvem barna kan ringe, og kommunisere med via FaceTime og tekstmeldinger.

• Kontaktliste for barn gjør det mulig for foreldre å angi hvilke kontakter som vises på barnas enheter.

Aksjer

• Fortsett lesingen med lenker til relaterte saker eller flere saker fra samme publikasjon.

Denne oppdateringen inneholder også feilrettinger og andre forbedringer. Nytt i oppdateringen:

• Det er nå mulig å opprette et nytt videoklipp når du redigerer en video i Bilder.

• Det er nå støtte for FIDO2-kompatible NFC-, USB- og Lightning-sikkerhetsnøkler i Safari.

• Det rettes feil i Mail som kunne føre til at at nye meldinger ikke ble lastet ned.

• Det rettes en feil som førte til at meldinger på Gmail-kontoer ikke kunne slettes.

• Det rettes feil som kunne føre til visning av feil tegn i meldinger og duplisering av sendte meldinger på Exchange-kontoer.

• Det rettes en feil som kunne føre til at markøren ikke kunne flyttes etter et langt trykk på mellomromstasten.

• Det rettes en feil som kunne føre til uskarp visning av skjermbilder ved sending i Meldinger.

• Det rettes en feil som førte til at beskjæring eller bruk av Merking i skjermbilder ikke ble arkivert i Bilder.

• Det rettes en feil som kunne føre til at opptak i Taleopptak ikke kunne deles med andre lydapper.

• Det rettes en feil som kunne føre til at merket for tapt anrop på Telefon-appen ikke forsvant.

• Det rettes en feil som kunne føre til at innstillingen Mobildata feilaktig ble vist som deaktivert.

• Det rettes en feil som førte til at Mørk modus ikke kunne slås av hvis Smart invertering var aktivert.

• Det rettes en feil som kunne føre til at enkelte trådløse ladere ladet langsommere enn forventet.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.2.3

iOS 13.2.3 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPhone. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil som kunne føre til at systemsøk og søk i Mail, Filer og Notater ikke fungerte.

• Det rettes en feil som kunne føre til at bilder, lenker og andre vedlegg ikke ble vist i den detaljerte visningen i Meldinger.

• Det rettes en feil som kunne føre til at apper ikke kunne laste ned innhold i bakgrunnen.

• Det rettes feil som kunne føre til at Mail ikke kunne hente nye meldinger, og at opprinnelig meldingsinnhold ikke ble sitert på Exchange-kontoer.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.2.2

iOS 13.2.2 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPhone. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil som kunne føre til at apper som kjørte i bakgrunnen, ble uventet avsluttet.

• Det rettes en feil der iPhone midlertidig kunne miste mobildekningen etter en samtale.

• Det rettes en feil der mobildata midlertidig kunne bli utilgjengelig.

• Det rettes en feil som førte til at svar på S/MIME-kryptert e-post mellom Exchange-kontoer ble uleselige.

• Det rettes en feil der bruk av enkeltpåloggingstjenesten Kerberos i Safari kunne vise en autentiseringsforespørsel.

• Det løses et problem der lading kunne bli avbrutt ved bruk av YubiKey-tilbehør med Lightning-tilkobling.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.2

iOS 13.2 presenterer Deep Fusion. Et avansert bildebehandlingssystem som bruker Neural Engine i A13 Bionic-brikken til å ta bilder med betydelig bedre tekstur, flere detaljer og redusert bildestøy under dårlige lysforhold på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Oppdateringen inneholder også oppdaterte og nye emojier, opplesing av meldinger på AirPods, støtte for AirPods Pro, funksjonen Sikker HomeKit-video, HomeKit-kompatible rutere og nye personverninnstillinger for Siri. Oppdateringen inneholder også feilrettinger og forbedringer.

Kamera

• Deep Fusion for iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max bruker Neural Engine i A13 Bionic-brikken til å ta flere bilder med ulik eksponering, utføre en bildepunktbasert analyse og kombinere de beste delene av bildene. Resultatet blir bilder med betydelig bedre tekstur, flere detaljer og redusert bildestøy – særlig i bilder som tas under dårlige lysforhold.

• Videooppløsningen kan nå endres direkte fra Kamera-appen på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Emojier

• Du får over 70 nye og oppdaterte emojier, inkludert dyr, mat, aktiviteter, nye tilgjengelighetsemojier, kjønnsnøytrale emojier samt valg av hudfarge for par-emojier.

AirPods-støtte

• Funksjonen Kunngjør innkommende meldinger med Siri leser opp meldinger for deg via AirPods.

• Støtte for AirPods Pro.

Hjem-app

• Ved hjelp av Sikker HomeKit-video kan du trygt ta opp, lagre og se på kryptert video fra sikkerhetskameraene dine, som kan registrere personer, dyr og kjøretøy.

• HomeKit-kompatible rutere gir deg kontroll over hva HomeKit-tilbehøret ditt kommuniserer med på internett eller i hjemmet ditt.

Siri

• Personverninnstillinger lar deg velge om du vil bidra til å forbedre Siri og Diktering ved å tillate at Apple kan lagre lyden fra din bruk av Siri og Diktering.

• Siri- og Diktering-loggene dine kan nå slettes i Siri-innstillingene.

Denne oppdateringen inneholder også feilrettinger og andre forbedringer:

• Det rettes en feil som kunne hindre automatisk utfylling av passord i tredjepartsapper.

• Det løses et problem som kunne hindre at tastaturet ble vist ved bruk av søkefunksjonen.

• Det løses et problem der sveipebevegelsen for å gå til Hjem-skjermen ikke fungerte på iPhone X og nyere.

• Det rettes en feil der Meldinger kun sendte én varsling selv om funksjonen for gjentatte varslinger var aktivert.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Meldinger viste telefonnummeret til kontakten i stedet for navnet.

• Det løses et problem som førte til at Kontakter ved åpning viste en tidligere vist kontakt i stedet for kontaktlisten.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Merking-merknader ikke ble arkivert.

• Det løses et problem som kunne føre til at arkiverte notater forsvant midlertidig.

• Det rettes en feil som kunne føre til at iCloud-sikkerhetskopiering ikke ble fullført etter bruk av Sikkerhetskopier nå-knappen i Innstillinger.

• Aktivering av appveksleren ved hjelp av AssistiveTouch går nå raskere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.1.3

iOS 13.1.3 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPhone. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil som kunne føre til at en enhet ikke ringte eller vibrerte ved innkommende anrop.

• Det rettes en feil som kunne føre til at du ikke fikk åpnet møteinvitasjoner i Mail.

• Det løses et problem som kunne føre til at data i Helse-appen ikke ble vist riktig etter sommertidsendringer.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Taleopptak ikke kunne lastes ned etter gjenoppretting fra iCloud-sikkerhetskopi.

• Det rettes en feil som kunne føre til at apper ikke ble lastet ned ved gjenoppretting fra iCloud-sikkerhetskopi.

• Det rettes en feil som kunne føre til at sammenkobling med Apple Watch ikke kunne utføres.

• Det løses et problem som kunne føre til at varslinger ikke ble mottatt på Apple Watch.

• Det rettes en feil som kunne føre til frakobling av Bluetooth i enkelte kjøretøy.

• Forbindelsesstabiliteten til Bluetooth-høreapparater og -hodetelefoner forbedres.

• Apper som bruker Game Center, starter raskere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.1.2

iOS 13.1.2 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPhone. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil der framdriftslinjen for iCloud-sikkerhetskopi fortsatt ble vist etter fullført sikkerhetskopiering.

• Det rettes en feil som har ført til at Kamera i noen tilfeller ikke har fungert.

• Det løses et problem der lommelykten i noen tilfeller ikke har latt seg aktivere.

• Det rettes en feil som kunne føre til tap av skjermkalibreringsinformasjon.

• Det rettes en feil der snarveier ikke kunne utføres fra HomePod.

• Det rettes en feil som kunne føre til frakobling av Bluetooth i enkelte kjøretøy.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.1.1

iOS 13.1.1 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPhone. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes feil som kunne føre til at iPhone ikke kunne gjenopprettes fra en sikkerhetskopi.

• Det rettes en feil som kunne føre til at batteriet gikk raskere tomt for strøm.

• Det rettes feil som kunne påvirke gjenkjenning av Siri-forespørsler på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

• Det løses et problem der Safari-søkeforslag kunne bli aktivert igjen etter å ha blitt deaktivert.

• Det rettes en feil som kunne føre til at synkronisering av Påminnelser tok lang tid.

• Det rettes en sikkerhetsfeil relatert til tastaturer fra tredjepartsprodusenter.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13.1

iOS 13.1 inneholder feilrettinger og forbedringer, inkludert AirDrop med ultrabredbåndsteknologi på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max, forslag til automatiseringer i Snarveier-appen og muligheten til å dele anslått ankomsttid i Kart.

AirDrop

• Pek en iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max mot en annen for å sende innhold til andre via AirDrop ved hjelp av den nye U1-brikken med med ultrabredbåndsteknologi for gjenkjenning av andre enheters nærvær.

Snarveier

• Se forslag til automatiseringer i galleriet tilpasset dine daglige rutiner.

• Hjem- og personlige automatiseringer kan starte snarveier automatisk basert på utløsere.

• Legg til snarveier som avanserte handlinger i Automatiseringer-fanen i Hjem-appen.

Kart

• Del ankomsttiden din underveis for å anslå når du er framme.

Batteritilstand

• Batteriladingen er optimalisert ved at iPhone er fulladet over kortere tid så batteriet eldes saktere.

• Funksjonen for ytelsesadministrering på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max hindrer at enheten slås av uventet. Du kan deaktivere funksjonen hvis enheten slås av uventet likevel.

• Bli varslet hvis Batteritilstand ikke kan verifisere at batteriet i iPhone XR, iPhone XS eller iPhone XS Max og nyere er et originalt Apple-batteri.

Oppdateringen inneholder også feilrettinger og forbedringer. Nytt i oppdateringen:

• Gjester kan logge seg på via en lenke i Hvor er?-appen under Meg-fanen for å finne mistede enheter.

• Du blir varslet hvis enheten ikke kan verifisere at iPhone-skjermen er en ny, ekte Apple-skjerm på iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

• Det rettes feil i Mail som kunne føre til at det ble vist feil antall nedlastinger, manglende avsendere og emnelinjer, problemer med å markere eller flagge tråder, dupliserte varslinger og overlappende tekstfelt.

• Det rettes en feil i Mail som kunne hindre at e‑poster ble lastet ned i bakgrunnen.

• Det rettes en feil som kunne hindre Memoji i å følge ansiktsuttrykkene dine riktig i Meldinger.

• Det rettes en feil der bilder kanskje ikke ble vist i detaljvisningen i Meldinger.

• Det rettes en feil i Påminnelser som hindret noen brukere i å dele iCloud-lister.

• Det rettes en feil i Notater der Exchange-notater kanskje ikke ble vist i søkeresultater.

• Det rettes en feil i Kalender der bursdager kunne bli vist flere ganger.

• Det rettes en feil som kunne hindre at påloggingsskjermer fra tredjeparter ble vist i Filer-appen.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Kamera-retningen ble rotert når du sveipet til kameraet fra låst skjerm.

• Det rettes en feil som kunne føre til at enheten gikk i dvale mens du håndterte låst skjerm.

• Det rettes en feil der appsymboler kunne vises som blanke eller med symbolet til en annen app på Hjem-skjermen.

• Det rettes en feil som kunne hindre at støttede bakgrunner byttet utseende mellom mørk og lys modus.

• Stabiliteten er forbedret når du logget av iCloud fra Passord og kontoer i Innstillinger.

• Det rettes en feil som kunne føre til at pålogging for å oppdatere Apple‑ID-innstillingene mislyktes gjentatte ganger.

• Det rettes en feil som kunne hindre at enheten vibrerte når den ble koblet til en lader.

• Det rettes en feil som kunne føre til at visningen av personer og grupper var uklar i delingsarket.

• Det rettes en feil som kunne føre til at ordforslag ikke ble vist når du trykket på et feilstavet ord.

• Det rettes en feil som førte til at du ikke kunne skrive på flere språk samtidig.

• Det rettes en feil som kunne hindre deg i å bytte tilbake til QuickType-tastaturet etter bruk av et tredjepartstastatur.

• Det rettes en feil som kunne hindre at redigeringsmenyen ble vist etter at tekst ble markert.

• Det rettes en feil der Siri kanskje ikke leste opp meldinger i CarPlay.

• Det rettes en feil som kunne føre til at meldinger ikke kunne sendes fra tredjepartsapper i CarPlay.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 13

Oppdateringen inneholder nye funksjoner og forbedringer for:

Mørk modus

• En ny og vakker mørkere fargepalett gir en flott brukeropplevelse, spesielt i mørkere omgivelser.

• Du kan angi at modusen endres automatisk etter når solen går ned, på et bestemt tidspunkt, eller du kan slå den på fra kontrollsenteret.

• Oppdateringen inneholder fire nye systembakgrunner som automatisk bytter utseende etter lys eller mørk modus.

Kamera og Bilder

• Bilder-fanen har blitt oppdatert med en tilpasset visning av biblioteket ditt, slik at du lett kan finne, gjenoppdage og dele bilder og videoer.

• Kraftige nye redigeringsverktøy gjør det enklere å redigere, justere og se gjennom bilder med et øyekast.

• Rediger videoer med over 30 nye verktøy, inkludert rotering, beskjæring og forbedring.

• Øk eller senk intensiteten av lyssettingen i portrettbilder på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

• Bruk Svart-hvitt High Key-lys, en ny lyssettingseffekt for portrettbilder, for å ta monokrome portretter med hvit bakgrunn på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

Logg på med Apple

• Beskytt personvernet ditt ved å logge på støttede apper og nettsteder med Apple‑ID-en din.

• Kontooppsettet er enkelt og krever bare navnet og e‑postadressen din.

• Bruk Skjul e‑postadresse for å dele en unik e‑postadresse som automatisk videresendes til deg.

• Kontoen din beskyttes med integrert tofaktorautentisering.

• Apple vil ikke spore aktiviteten din i apper eller bruke informasjonen til personlig tilpassing.

App Store med Arcade

• Få ubegrenset tilgang til banebrytende spill med ett abonnement, uten reklame eller tilleggskjøp.

• App Store har en ny fane kalt Arcade der du kan utforske nye spill og se personlige anbefalinger og innhold fra redaktørene.

• Du kan spille på tvers av iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV.

• Det er nå mulig å laste ned store apper over mobilnettet.

• Du kan se tilgjengelige appoppdateringer eller slette apper fra Konto-siden.

• App Store legger til støtte for arabisk og hebraisk.

Kart

• En ny kartvisning legges til i USA med bedre dekning av veinettet, forbedrede adresseforslag, utvidet støtte for fotgjengere og flere detaljer fra omgivelsene.

• Se deg rundt for å utforske steder i en interaktiv 3D-visning med høy oppløsning.

• Opprett samlinger med lister over steder, og del dem enkelt med venner og familie.

• Legg til favoritter så du enkelt kan navigere til steder du besøker ofte.

• Se tider i sanntid for kollektivreiser og flyoppdateringer, og hør mer naturlig ordlyd i veibeskrivelser sving for sving.

Påminnelser

• Appen har fått en ny design med kraftigere og smartere måter å opprette og organisere påminnelser på.

• Bruk verktøylinjen på tastaturet til å legge til dato, sted, vedlegg og annet i påminnelser.

• Nye smarte lister – I dag, Planlagt, Flagget og Alle – gjør det enkelt å holde oversikt over kommende påminnelser.

• Organiser påminnelsene dine med deloppgaver og grupperte lister.

Siri

• Den nye engelske Siri-stemmen har en mer naturlig uttale, spesielt i lengre setninger.

• Motta tilpassede forslag fra Siri i Podkaster, Safari og Kart.

• Lytt direkte til mer enn 100 000 radiostasjoner verden over med Siri.

• Snarveier-appen er nå innebygd i iOS.

Memojier og Meldinger

• Det er lagt til flere nye Memoji-stiler for å tilpasse figuren din, inkludert hårfrisyrer, hodeplagg, sminke og piercinger.

• Memoji-klistremerkepakker kan brukes i Meldinger, Mail og i tredjepartsapper, og de er tilgjengelige på alle iPhone-modeller.

• Du kan nå velge å dele navnet og bildet ditt, eller til og med en Memoji, med venner.

• Forbedret søk gjør det enklere å finne meldinger ved hjelp av smarte søkeforslag og grupperinger av treffene.

CarPlay

• Et nytt CarPlay-dashbord viser deg sanger, svinger og smarte forslag fra Siri på én og samme skjerm.

• En fornyet Kalender-app viser en oversikt over dagen din, gir deg valget mellom å navigere til eller ringe inn til møter og kontakte møteansvarlig.

• Apple Kart i Kina har fått en ny design med Favoritter, Samlinger og Veikryssvisning.

• Se albumbilder i Apple Music så du enkelt kan finne favorittsangen din.

• Ikke forstyrr sjåføren er nå tilgjengelig i CarPlay.

Utvidet virkelighet

• Registrering av personer gjør at apper kan plassere virtuelle objekter foran eller bak personer med iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max

• Bevegelsesregistrering gjør at apper kan forstå kroppspositurer og bevegelser for å animere figurer eller samhandle med virtuelle objekter med iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

• Bruk ansiktssporing og utvidet virkelighet på opptil tre ansikter samtidig, slik at du kan leke deg med venner på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

• Hurtigvisning av utvidet virkelighet for å se og samhandle med flere AR-objekter samtidig.

Mail

• Blokker en avsender for å flytte alle e‑postmeldingene fra avsenderen direkte til papirkurven.

• Demp tråder for å ikke motta varslinger fra overaktive e‑postsamtaler.

• Den nye formateringslinjen gir rask tilgang til formateringsverktøy og vedlegg av alle slag.

• Alle systemfonter støttes, i tillegg til fonter du laster ned fra App Store.

Notater

• Gallerivisningen presenterer notatene dine som miniatyrbilder slik at du lettere kan finne det du leter etter.

• Delte mapper gjør det mulig å samarbeide med andre og gi dem tilgang til hele mapper med notater.

• Kraftigere søkeverktøy viser vedlegg som bilder og skannede objekter så du lettere kjenner igjen notatene dine.

• Det legges til nye valg for avhakingslister for å enkelt sortere oppføringene, legge til innrykk eller automatisk flytte avhakede oppføringer nederst i listen.

Safari

• Startsiden er oppdatert med favoritter, ofte besøkte og nylig besøkte nettsteder i tillegg til forslag fra Siri.

• Bruk valgene i det smarte søkefeltet for å raskt endre tekststørrelse, åpne Leser-visningen eller endre innstillingene per nettsted.

• Innstillingene per nettsted lar deg velge å se Leser-visningen eller aktivere innholdsblokkeringen, kameraet, mikrofonen og stedstilgang for hvert enkelt nettsted.

• Nedlastinger administreres i nettleseren.

QuickPath

• Dra mellom bokstavene på tastaturet for å enkelt skrive med én hånd mens du er på farten.

• Dra og trykk vekselvis for å skrive, selv midt i en setning.

• Alternative ordforslag vises i forslagslinjen.

Tekstredigering

• Naviger i rullefeltet for å raskt forflytte deg i lange dokumenter, nettsider eller e-poster.

• Markørnavigeringen er raskere og mer nøyaktig, bare dra den dit du vil ha den.

• Tekstmarkering er forenklet så du kun trenger å trykke og dra i teksten.

Fonter

• Tilpassede fonter kan lastes ned fra App Store og brukes i favorittappene dine.

• Administrer fonter i Innstillinger.

Filer

• Filer støtter eksterne disker så du har tilgang til og kan administrere filer på USB-stasjoner, SD-kort eller harddisker.

• Det legges til SMB-støtte for å koble til en tjener på jobb eller en hjemme-PC.

• Lokal lagring støttes for å opprette mapper på den lokale disken og legge til filer.

• Komprimer til og pakk opp zip-arkiv.

Helse

• Se et sammendrag av dine personlige data, inkludert varslinger, favoritter og relevante hovedpunkter fra ofte brukte apper og enheter.

• Hovedpunktene i helsedataene dine fra ofte brukte apper og enheter viser trender over tid i nyttige diagrammer og grafer.

• Logg informasjon om menstruasjonen din i funksjonen Syklus, inkludert blødningsnivå, symptomer og eggløsningsdata.

• Det legges til hørselsdata for støy fra omgivelsene fra Støy-appen på Apple Watch, lydnivået i hodetelefoner og audiogrammer fra hørselstester.

Apple Music

• Sangtekster synkroniseres perfekt til lyden og gjør lytteropplevelsen enda bedre.

• Lytt direkte til mer enn 100 000 radiostasjoner verden over.

Skjermtid

• Bruksdata fra siste 30 dager brukes til å sammenligne skjermtiden med tidligere uker.

• Kombiner grenser for å inkludere ulike appkategorier og bestemte apper eller nettsteder samtidig.

• Valget «Ett minutt til» gir deg tid til å arkivere arbeidet eller logge av et spill når skjermgrensen er nådd.

Personvern og sikkerhet

• Stedstillatelsen «Tillat én gang» gir deg muligheten til å dele posisjonen din med apper kun én gang.

• Varsler om sporing i bakgrunnen varsler deg når en app bruker posisjonen din.

• Wi-Fi- og Bluetooth-forbedringer hindrer apper i å bruke posisjonen din uten at du har tillatt det.

• Kontroller for stedsdeling gir deg muligheten til å utelate stedsinformasjon når du deler bilder.

Systemfunksjoner

• Velg Wi‑Fi-nettverk og Bluetooth-tilbehør i kontrollsenteret.

• Volumkontrollen har fått en ny design og flyttet til venstre side på skjermen.

• Ta skjermbilder av hele siden på nettsider og i e-poster, iWork-dokumenter og i Kart.

• Delingsarket har fått et nytt utseende med smarte forslag for å dele innhold med noen få trykk.

• Spill av innhold i Dolby Atmos-surroundlyd med lydspor i Dolby Atmos, Dolby Digital eller Dolby Digital Plus på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

Språkstøtte

• Det legges til tastaturer for 38 nye språk.

• Skriveforslag på tastaturet er nå tilgjengelig på svensk, dansk, hindi (devanagari og latinsk), kantonesisk, najdi-arabisk og vietnamesisk.

• Emoji-symbolene har blitt flyttet til en egen tast slik at det blir lettere å velge blant emojier og bytte tastaturspråk på iPhone X og nyere.

• Diktering registrerer språket automatisk.

• Tospråklige ordlister er lagt til for thai-engelsk og vietnamesisk-engelsk.

Kina

• Det legges til en egen QR-modus i Kamera, også tilgjengelig fra kontrollsenteret, samt et lommelyktvalg og forbedret personvern.

• Veikryssvisning i Kart gjør det lettere for bilister i Kina å navigere i kompliserte veikryss.

• Håndskriftfeltet kan justeres på kinesiske tastaturer.

• Se kantonesiske ordforslag på tastaturene cangjie, sucheng, strek og håndskrift.

India

• Det legges til nye mannlige og kvinnelige Siri-stemmer for indisk-engelsk.

• Det legges til 15 nye tastaturspråk slik at alle de 22 offisielle språkene i India nå støttes.

• Det legges til tospråklige tastaturer for hindi (latinsk) og engelsk, med ordforslag.

• Motta ordforslag på tastaturet for hindi (devanagari).

• Det legges til nye systemfonter for de indiske språkene gujarati, gurmukhi, kannada og odia for bedre lesbarhet i apper.

• Det legges til 30 nye dokumentfonter for assamesisk, bengali, gujarati, hindi, kannada, malayalam, marathi, nepali, odia, punjabi, sanskrit, tamil, telugu og urdu.

• Kontakter kan oppdateres med hundrevis av nye typer familierelasjoner.

Ytelse

• Apper åpnes opptil dobbelt så fort.*

• Face ID er 30 prosent raskere til å låse opp iPhone X, iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.**

• Appoppdateringer tar i gjennomsnitt 60 prosent mindre plass.*

• Apper i App Store tar opptil 50 prosent mindre plass.*

Andre funksjoner og forbedringer

• Demp ukjente anrop slik at du kun mottar anrop fra kjente nummer i Kontakter, Mail og Meldinger, mens alle andre anrop sendes til telefonsvareren.

• Batteriladingen er optimalisert ved at iPhone er fulladet over kortere tid så batteriet eldes saktere.

• Modusen Lav databruk reduserer databruken din over mobilnettet eller på utvalgte Wi-Fi-nettverk.

• Det legges til støtte for PlayStation 4- og trådløse Xbox-spillkontroller.

• Finn iPhone og Finn vennene mine er slått sammen til en enkelt app som nå kan finne mistede enheter selv om de ikke er koblet til et Wi-Fi-nettverk eller mobilnettet.

• Lesemål i Apple Books hjelper deg å gjøre det til en vane å lese litt hver dag.

• Du kan nå legge til vedlegg i Kalender-hendelser.

• Del internett automatisk fra din personlige iPhone til familiens enheter via Familiedeling.

• Hjem-appen har oppdaterte kontroller med en kombinert visning for HomeKit-tilbehør som støtter flere tjenester.

*Testing utført av Apple i mai 2019 på iPhone XS med normal maksimal ytelse og iPad Pro (11 tommer) med iOS 12.3 og en førlanseringsversjon av iPadOS og iOS 13, og med bruk av tredjepartsapper fra et ulansert App Store-tjenermiljø. Mindre appnedlastinger baseres på gjennomsnittstall fra en gruppe av de oftest oppdaterte appene. Ytelse varierer etter konfigurasjon, innhold, batterihelse, bruk, programvareversjon og andre faktorer.

**Testing utført av Apple i mai 2019 på iPhone X og iPhone XS Max med normal maksimal ytelse, og iPad Pro (11 tommer) med iOS 12.3 og en førlanseringsversjon av iPadOS og iOS 13, der knappen på toppen eller siden ble brukt til å vekke enheten. Ytelse varierer etter konfigurasjon, innhold, batterihelse, bruk og andre faktorer.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Finn ut mer på https://www.apple.com/no/ios/feature-availability og https://www.apple.com/no/ios/whats-new

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222