Organiser e-post på Mac

Slik får du kontroll over innboksen din og gjør det lettere å fokusere på meldinger som er viktige for deg.

Organiser meldinger etter brevveksling

En brevveksling (eller tråd) inkluderer den opprinnelige meldingen og alle svar på den meldingen. Når du organiserer meldinger etter brevveksling, blir hver brevveksling skjult, slik at postkassen din bare viser den siste meldingen i brevvekslingen. Når du velger denne meldingen, viser forhåndsvisningsområdet hver melding i brevvekslingen.

Vis-menyen på menylinjen har flere alternativer for å organisere meldinger etter brevveksling:

• Organiser etter brevveksling: Slå visningen av brevvekslingen på eller av.
  • Uthev brevvekslinger: Marker samtaler for å gjøre det lettere å legge merke til dem i postkassen.
  • Utvid alle brevvekslinger: Vis alle meldingene i alle brevvekslingene i postkassen.
  • Minimer alle brevvekslinger: Vis bare den siste meldingen i alle brevvekslingene i postkassen.

Finn ut mer om brevvekslinger, inkludert hvordan du demper brevvekslinger.

Flytt meldinger til postkasser

Du kan flytte meldinger til postkasser for å organisere meldingene du vil beholde.

Opprett en ny postkasse for meldinger

1. Velg Postkasse > Ny postkasse fra menylinjen.
  2. Gi postkassen et navn, og velg en plassering for den.
    • Velg en plassering under På maskinen, hvis du ønsker at den kun skal være tilgjengelig på Macen.
    • Velg en annen plassering, for eksempel IMAP eller iCloud, for å gjøre postkassen din tilgjengelig på alle de andre enhetene som bruker samme konto.

Flytt meldinger til en postkasse

• Dra meldingen til postkassen du opprettet i sidepanelet.
  • Eller velg meldingen, og klikk deretter på Flytt-knappen på verktøylinjen for å flytte meldingen til den foreslåtte postkassen. De foreslåtte postkassene endres basert på hvor du har flyttet lignende meldinger tidligere, slik at forslagene blir bedre jo flere meldinger du flytter. Du kan også klikke på pilen ved siden av Flytt-knappen for å velge en spesifikk postkasse, eller bruke regler for å flytte meldinger til postkasser automatisk.

Avslutt abonnement på e-postlister

Når Mail ser at en melding ble sendt som en del av en e-postliste, viser den et banner over meldingsteksten: «Meldingen er fra en e-postliste.» Hvis du vil fjerne deg fra e-postlisten, klikker du på Avslutt abonnement i banneret. Finn ut mer om funksjonen for å avslutte abonnement

Blokker avsendere

Filtrering av blokkert e-post er en type filtrering av uønsket e-post. Du kan bruke begge funksjonene samtidig.

Når du blokkerer en avsender, mottar du fortsatt meldingene denne avsenderen, men Mail viser et blokkert-symbol ved siden av vedkommendes navn i listen over meldinger. I tillegg vises «Meldingen er fra en blokkert avsender» i teksten over hver melding.

1. Åpne en melding fra avsenderen du vil blokkere.
  2. Klikk på pilen ved siden av avsenderens navn i meldingshodet, og velg deretter Blokker kontakt fra menyen. Hvis du vil ta bort blokkeringen, velger du Opphev blokkering av kontakt.

Du kan administrere blokkering i valgene for Mail: Velg Mail > Valg, klikk på Uønsket e-post, og klikk på Blokkert-fanen.

• Kontroller at «Aktiver filtrering av blokkert e-post» er valgt. Hvis du fjerner avmerkingen av denne boksen, husker Mail fremdeles avsenderne du har blokkert, men slutter å blokkere dem.
  • Hvis du vil at Mail automatisk skal flytte nye blokkerte meldinger til papirkurven, velger du «Flytt til papirkurven».
  • Hvis du vil fjerne en blokkert avsender fra listen, velger du avsenderens e-postadresse og klikker på Fjern-knappen (–) under listen.
  • Hvis du vil blokkere en av kontaktene dine, klikker du på Legg til-knappen (+) og velger kontaktens navn. Da blokkerer du alle e-postadressene og telefonnumrene som er knyttet til den kontakten i Kontakter-appen. Du kan fortsatt fjerne (–) e-postadresser og telefonnumre hver for seg.

Den blokkerte listen din blir delt med appene Mail, Meldinger, FaceTime og Telefon på alle enhetene som bruker iCloud-kontakter og er logget på iCloud med Apple-ID-en din.

Lag VIP-er

Når du gjør en avsender til en VIP, vises alle meldingene du har fra denne avsenderen i innboksen, også i VIP-postkassen i sidepanelet. Du kan ha opptil 100 VIP-er, som deles med alle enhetene som bruker iCloud-kontakter og er logget på iCloud med Apple-ID-en din.

1. Åpne en melding fra avsenderen.
  2. Flytt pekeren til venstre for avsenderens navn i meldingshodet.
  3. Klikk på stjernen ved siden av avsenderens navn.

Flagg meldinger

Når du flagger en melding, vises et flaggsymbol ved siden av meldingen i innboksen din og i meldingshodet.

• For å flagge en melding velger du meldingen, og deretter velger du et flagg fra Flagg-menyen på verktøylinjen.
  • For å fjerne et flagg velger du det samme flagget igjen, eller du velger Fjern flagg.

Hvis du kun vil se meldinger du har flagget:

• Klikk på Flagget på favorittlinjen for å se alle meldinger som er flagget, eller klikk på pilen ved siden av den og velg et spesifikt flagg.
  • Eller velg Flagget-postkassen i sidepanelet. Hvis du har brukt flagg med mer enn én farge, inneholder Flagget-postkassen postkasser for hver farge. For å vise dem klikker du på visningstrekanten ved siden av postkassen.

Finn ut mer om flagg, inkludert hvordan du gir nytt navn til flagg. Det kan for eksempel være lurt å endre navnet «Rød» til «Haster».