Om originale iPhone-skjermer

iPhone-skjermer er utformet, testet og produsert i samsvar med Apples standarder for kvalitet og ytelse. Dette omfatter intuitiv og responsiv Multi-Touch, høy lysstyrke og god fargenøyaktighet, hvitbalanse og ytelse for funksjoner som True Tone, Night Shift og Haptic Touch.

Hvorfor er det viktig å få service av kvalifiserte teknikere som bruker originale Apple-skjermer?

Hvis du har behov for å få byttet ut skjermen på iPhone, er det viktig at reparasjonen utføres av sertifiserte teknikere som bruker originale Apple-skjermdeler.

Bare teknikere som har fullført opplæring i Apple-service, og som bruker originale deler og verktøy fra Apple, bør erstatte iPhone-skjermer. Disse tjenesteleverandørene inkluderer: Apple, Apple-autoriserte tjenesteleverandører og uavhengige reparasjonsleverandører som bruker originale Apple-deler. Hvis erstatningen ikke utføres av Apple, en autorisert tjenesteleverandør eller sertifiserte teknikere, kan det hende at de riktige prosedyrene for sikkerhet og reparasjon ikke er fulgt. Dette kan føre til funksjonsfeil eller kvalitets- eller sikkerhetsproblemer med skjermen. Apple-skjermer er utformet for å passe nøyaktig i enheten. I tillegg kan reparasjoner som ikke erstatter skruer eller deksler på riktig måte, føre til løse deler som kan forårsake skade på batteriet, overoppheting eller personskade.

iPhone-skjermene utvikles sammen med iOS-programvaren for optimal ytelse og kvalitet. Bruk av en skjerm som ikke er original, kan forårsake problemer med kompatibilitet eller ytelse. Det kan f.eks. oppstå problemer etter en oppdatering av iOS-programvaren som inneholder skjermoppdateringer.

Hvis tjenesteleverandøren bruker ikke-originale skjermdeler, kan det også føre til

problemer med Multi-Touch

• at Multi-Touch ikke reagerer på deler av skjermen
  • redusert Multi-Touch-ytelse, som at skjermberøring ikke registreres eller ikke registreres på rett sted
  • utilsiktet registrering av berøring under en telefonsamtale
  • at skjermen ikke slår seg av under telefonsamtaler
  • utilsiktet registrering av berøring med siden av hånden eller håndflaten

problemer med lysstyrken og fargene på skjermen

• at True Tone-funksjonen ikke fungerer som den skal
  • at sensoren for omgivelseslys ikke fungerer eller ikke fungerer som den skal
  • feilkalibrering av fargene på skjermen, som at skjermen ser for gul eller blå ut
  • at skjermen får ujevn lysstyrke
  • at skjermen får redusert maksimal lysstyrke
  • utilsiktet batteribelastning

Viktig melding om skjermen

Hvis du ser meldingen nedenfor når du går til Innstillinger > Generelt > Om, kan skjermen på iPhonen ikke verifiseres. Denne meldingen gjelder for iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Kan ikke verifisere at iPhonen har en ekte Apple-skjerm. Finn ut mer…

Du ser kanskje enda en varsling der det står «Apple har oppdatert enhetsinformasjonen for denne iPhonen.» Dette betyr at Apple har oppdatert enhetsinformasjonen for iPhonen som benyttes for å beregne servicebehov, for sikkerhetsanalyser og for å forbedre fremtidige produkter.

Disse varslingene har ingen innvirkning på bruken din av iPhonen eller skjermen.

Du ser en varsling på den låste skjermen de første 4 dagene du bruker enheten, og i Innstillinger-appen de første 15 dagene. Etter denne perioden kan du finne varslingen ved å gå til Innstillinger > Generelt > Om.

Hvor kan jeg få service?

Du kan få iPhone-skjermen byttet ut i en Apple Store-butikk eller hos en Apple-autorisert tjenesteleverandør, eller du kan sende den til et Apple-reparasjonssenter. Apple-autoriserte verksteder bruker originale Apple-deler.

Hvis du trenger en skjermerstatning utenom garantien, har uavhengige reparasjonsleverandører også kvalifiserte teknikere som kan utføre dette med originale deler.

Kom i gang med skjermservice.