Tilgjengelighetsfunksjoner for syn i iOS

Bli kjent med noen av de kraftige funksjonene som Apple har bygget inn i iPhone, iPad og iPod touch for å støtte personer som er blinde eller svaksynte.

iOS-enhetene er fylt med tilgjengelighetsfunksjoner som disse, utviklet for å hjelpe personer som er blinde eller svaksynte med å bruke enhetene sine:

VoiceOver

VoiceOver er en skjermleser som beskriver hva som skjer på enheten, slik at du kan navigere ved å lytte og utføre bevegelser. Talehastigheten og tonehøyden til VoiceOver kan justeres etter behov.

Slå på og øv på VoiceOver

Skrivetilbakemelding

Når du slår på Skrivetilbakemelding, uttaler enheten din bokstaver og ord mens du skriver, og den uttaler automatiske korrigeringer og store bokstaver når de oppstår. Du kan også holde på et ord for å høre tekstforutsigelser.

Få lydtilbakemeldinger når du skriver

Lydbeskrivelser

Mens du ser filmer på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du slå på lydbeskrivelser for å få scener beskrevet for deg. Lydbeskrivelser kan også vises som standard, så du trenger ikke å slå dem på hver gang.

Konfigurer enheten til å beskrive scener

Skjermtilpassing

Skjermtilpassing, for eksempel fargefiltre og inverterte farger, endrer måten innholdet vises på skjermen på iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også justere fargeintensitet, fargetone og bildefrekvens på iPad Pro.

Juster enhetens skjerm

Forstørrelsesglass

Forstørrelsesglass er en iOS-funksjon som gjør iPhone eller iPad til et forstørrelsesglass, slik at du kan zoome inn på objekter i nærheten. Bruk Forstørrelsesglass til å lese liten tekst, bruk fargefiltre for å øke synligheten og lagre forstørrede bilder i Bilder-biblioteket.

Bruk enheten som forstørrelsesglass

Dynamisk skrift

Du kan endre skriftstørrelsen på iPhone, iPad eller iPod touch for å gjøre lesingen enklere. Den foretrukne skriftstørrelsen vises overalt i enheten din i varsler, innebygde apper som Mail, Meldinger og Kalender, og andre programmer som støtter Dynamisk skrift.

Endre enhetens skriftstørrelse