Om tilgjengelighetsfunksjonene for syn på iPhone, iPad eller iPod touch

Bli kjent med noen av de kraftige funksjonene som Apple har bygget inn i iPhone, iPad og iPod touch for å støtte personer som er blinde eller svaksynte.

Her er noen av tilgjengelighetsfunksjonene som er innebygd i enheten din:

VoiceOver

VoiceOver er en skjermleser som beskriver hva som skjer på enheten, slik at du kan navigere ved å lytte og utføre bevegelser. Talehastigheten og stemmeleiet til VoiceOver kan justeres etter behov.

Finn ut hvordan du aktiverer og øver på VoiceOver.

Skrivetilbakemelding

Når du slår på Skrivetilbakemelding, uttaler enheten din bokstaver og ord mens du skriver, og den uttaler automatiske korrigeringer og store bokstaver når de oppstår. Du kan også holde på et ord for å høre tekstforutsigelser.

Finn ut hvordan du får tilbakemelding med lyd mens du skriver.

Lydbeskrivelser

Mens du ser filmer på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du slå på lydbeskrivelser for å få scener beskrevet for deg. Lydbeskrivelser kan også vises som standard, så du trenger ikke å slå dem på hver gang.

Finn ut hvordan du konfigurerer enheten for å beskrive scenene.

Skjerm og tekststørrelse

Du kan justere funksjonene for Skjerm og tekststørrelse, for eksempel Inverter farger, for å endre hvordan innholdet vises på iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også justere fontstørrelsen, fargeintensiteten og tonen for å gjøre tekst lettere å lese, og du kan justere bildefrekvensen på iPad Pro.

Finn ut hvordan du justerer skjermen på enheten.

Lupe

Med Lupe kan du gjøre iPhone eller iPad om til et forstørrelsesglass, slik at du kan zoome inn på tingene rundt deg. Bruk Lupe til å lese liten tekst, bruk fargefiltre for å gjøre ting lettere å se, og lagre forstørrede bilder i Bilder-biblioteket.

Finn ut hvordan du bruker enheten som et forstørrelsesglass.

Reduser bevegelse

Hvis du er følsom for animasjonseffekter eller skjermanimering på iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruke Reduser bevegelse for å slå av disse effektene.

Finn ut hvordan du bruker Reduser bevegelse.