Hvis du blir bedt om å oppdatere e-postadressen for Apple-ID-en din

Hvis e-postadressen du bruker som Apple-ID blir tatt tilbake av organisasjonen som eier den, kan du oppdatere e-postadressen for Apple-ID-en for å fortsette å bruke Apple-ID-en. Dette kan skje hvis du bruker en e-postadresse for en skole eller bedrift som du ikke lenger er en del av, som Apple-ID.

Hvis du bruker en e-postadresse du har fått fra skolen eller bedriften din som Apple-ID, kan organisasjonen som eier e-postadressen ta den tilbake når du har forlatt organisasjonen, slik at de kan gi den til noen andre. Hvis dette skjer, får du varslinger fra Apple på e-post og på enhetene dine med instruksjoner om hvordan du velger ny e-postadresse for Apple-ID-en din.

Når du oppdaterer e-postadressen for Apple-ID-en, endres bare e-postadressen du bruker når du logger på med Apple-ID-en din. Dataene og kjøpene tilknyttet kontoen din blir ikke påvirket. Passordet for Apple-ID-en din blir ikke endret, med mindre du bestemmer deg for å endre det.

Du får regelmessige varslinger på e-post og på enhetene dine inntil Apple-ID-en din er oppdatert.

Endre e-postadressen for Apple-ID-en

Du kan oppdatere e-postadressen for Apple-ID-en med hvilken som helst tredjeparts e-postadresse, eller du kan opprette en @icloud.com-e-postadresse. Hvis du oppretter en @icloud.com-e-postadresse, må du kanskje vente 30 dager før du kan bruke den som primær Apple-ID.

Finn ut hvordan du endrer e-postadressen for Apple-ID-en din.

Om dataene som er tilknyttet Apple-ID-en din

Hvis du endrer e-postadresse, endrer det bare Apple-ID-en andre ser når de deler noe med deg, og e-postadressen Apple bruker for å kontakte deg om kontoen din. Organisasjonen som tar tilbake den gamle e-postadressen, får ikke tilgang til dataene dine. Dataene forblir på Apple-ID-en uansett om du endrer e-postadressen tilknyttet kontoen din eller ikke.

Dataene inkluderer innhold du lagrer i iCloud, som bilder, videoer og dokumenter, så vel som kjøp i App Store, iTunes Store og Apple Books eller abonnementer på Apple Music. Logg på med den oppdaterte Apple-ID-e-postadressen din for å fortsette å bruke iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime, Finn iPhone og mer.

Hvis du ikke oppdaterer e-postadressen for Apple-ID-en

Hvis du ikke velger en ny e-postadresse for Apple-ID-en din innen den forespurte tidsperioden etter at du først ble varslet av Apple, blir tjenester tilknyttet Apple-ID-en din, som iMessage og FaceTime, inaktive inntil du endrer e-postadressen for Apple-ID-en din.

Oppdater e-postadressen for Apple-ID-en din

Hvis du ikke oppdaterer Apple-ID-en din innen den forespurte tidsperioden for det første varselet fra Apple, endres Apple-ID-en din til et midlertidig brukernavn som inkluderer @temporary.appleid.com. Hvis brukernavnet ditt for eksempel er ola@eksempel.edu, blir det midlertidige brukernavnet ditt ola.eksempel.edu@temporary.appleid.com.

For å oppdatere Apple-ID-en din etter den forespurte tidsperioden logger du på med det midlertidige Apple-ID-brukernavnet når du endrer e-postadresse for Apple-ID-en din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.