Om iOS 12-oppdateringer

iOS 12 inkluderer ytelsesforbedringer og spennende nye funksjoner for iPhone og iPad. Bilder får nye funksjoner for å hjelpe deg å gjenoppdage og dele bildene i biblioteket ditt, Memoji, en ny Animoji-type du kan tilpasse selv, gir mer moro i Meldinger, Skjermtid hjelper deg og familien med å forstå og regulere tiden brukt foran skjermen, Siri-snarveier kan forenkle handlinger ved å gi alle apper muligheten til å bruke Siri, utvidet virkelighet blir enda mer engasjerende ved at utviklere kan skape delte AR-opplevelser, og nye personvernfunksjoner beskytter deg bedre mot å bli sporet på nettet.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

Hvis du vil ha oppdateringen eller du har problemer med å oppdatere, kan du finne ut mer.

iOS 12.5.7

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.5.6

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.5.5

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.5.4

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.5.3

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.5.2

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.5.1

Denne oppdateringen retter en feil som kunne føre til at Varslinger om smittekontakt viste tekst fra loggføringsprofilen.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.5

iOS 12.5 gjør det mulig å velge å delta i systemet Varslinger om covid-19-smittekontakt for iPhone. Tilgjengeligheten på systemet avhenger av deltakelse fra lokale helsemyndigheter.

Denne oppdateringen inneholder også sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4.9

Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4.8

iOS 12.4.8 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4.7

iOS 12.4.7 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4.6

iOS 12.4.6 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4.5

iOS 12.4.5 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4.4

iOS 12.4.4 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4.3

iOS 12.4.3 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4.2

iOS 12.4.2 inneholder forbedringer og viktige sikkerhetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4.1

iOS 12.4.1 inneholder viktige sikkerhets- og stabilitetsoppdateringer og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.4

iOS 12.4 presenterer iPhone-overføring for å overføre data direkte fra en gammel iPhone til en ny. Oppdateringen inneholder også sikkerhetsforbedringer for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

iPhone-overføring

• En ny funksjon gjør at du kan overføre data trådløst under oppsettet for å flytte over fra en gammel iPhone til en ny.

Andre forbedringer og feilrettinger

• Det legges til en sikkerhetsfeilretting for Walkietalkie-appen på Apple Watch, og Walkietalkie-funksjonaliteten aktiveres igjen.

Denne versjonen inneholder også støtte for HomePod i Japan og Taiwan.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.3.2

iOS 12.3.2 retter en feil som kunne føre til at Kamera tok bilder i Portrett-modus uten dybdeeffekt på noen iPhone 8 Plus-enheter.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.3.1

iOS 12.3.1 inneholder feilrettinger for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes noen feil i Meldinger som kunne føre til at meldinger fra ukjente avsendere ble vist i samtalelisten din selv om Filtrer ukjente avsendere var slått på.

• Det rettes en feil som kunne føre til at koblingen Rapporter uønsket ikke ble vist i meldingstråder fra ukjente avsendere.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.3

iOS 12.3 inneholder støtte for AirPlay 2-kompatible TV-er. Oppdateringen inneholder også feilrettinger og forbedringer.

AirPlay 2

• AirPlay 2 støtter nå deling av videoer, bilder, musikk og mer direkte fra iPhone og iPad til AirPlay 2-kompatible smart-TV-er.

• Ett-trykksavspilling spiller automatisk av TV-programmet eller filmen på den skjermen du brukte sist basert på klokkeslett og sted.

• Siri-forslag om å se filmer og TV-programmer inneholder nå et valg for avspilling via AirPlay.

• Intelligente forslag håndteres på selve enheten, slik at all informasjon forblir privat.

Oppdateringen inneholder også feilrettinger og forbedringer. Nytt i oppdateringen:

• For deg-fanen i Apple Music oppdateres nå flere ganger om dagen med forslag til musikk basert på sjangre, artister og stemninger du liker.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Apple TV-fjernkontroll ikke kunne sette videoer på pause, ikke kunne kontrollere videoavspillingen og ikke kunne endre volumnivået på støttede forsterkere.

• Deaktiverer tilbehør med usikre Bluetooth-tilkoblinger.

• Det rettes en feil som kunne føre til at anrop via Wi-Fi ble avbrutt.

• Det rettes en feil der sanginformasjon fra en tilkoblet iPhone ikke ble vist på skjermen i bilen.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.2

iOS 12.2 legger til fire nye Animoji-figurer. Oppdateringen inneholder også feilrettinger og forbedringer.

Animoji

• Fire nye Animoji-figurer – ugle, villsvin, sjiraff og hai – legges til på iPhone X og nyere, 12,9-tommers iPad Pro (tredje generasjon) og 11-tommers iPad Pro.

AirPlay

• Egne TV-kontroller i Kontrollsenter og på låst skjerm gir deg rask tilgang til å styre TV-en.

• AirPlay-fleroppgaver for video gir deg muligheten til å navigere i andre apper og spille av kortere lyd- og videofiler lokalt på enheten din uten å forstyrre AirPlay-avspillingen.

• AirPlay-enheter er nå gruppert etter innholdstype slik at du lettere kan finne enheten du vil spille til.

Apple Pay

• Apple Pay Cash-kunder kan nå overføre penger direkte til en bankkonto via et Visa-debetkort.

• Wallet-appen viser nå kreditt- og debettransaksjoner med Apple Pay rett under det aktuelle kortet.

Skjermtid

• Skjermfri tid kan nå konfigureres til ulike tidspunkt på forskjellige ukedager.

• En ny bryter gjør det enkelt å slå av eller på appgrenser midlertidig.

Safari

• Nettsidepålogging skjer automatisk når Autoutfyll passord brukes.

• Det vises en advarsel når det lastes inn usikre nettsider.

• Støtte for den utløpte Do Not Track-standarden fjernes for å hindre potensiell bruk som fingeravtrykksvariabel. Intelligent Tracking Prevention beskytter nå mot sporing på tvers av nettsteder som standard.

• Tekst i smarte søkefelt kan nå endres ved å trykke på pilsymbolet ved siden av søkeforslagene.

Apple Music

• Naviger-fanen inneholder nå flere anbefalinger fra redaksjonen per side. Dette gjør det enklere å oppdage ny musikk, nye spillelister og annet.

AirPods

• Det er nå støtte for AirPods (andre generasjon).

Oppdateringen inneholder også andre feilrettinger og forbedringer. Nytt i oppdateringen:

• Det er nå støtte for luftkvalitetsindeks for USA, Storbritannia og India i Kart.

• Du kan nå se hvor mye tid som gjenstår av garantien på enheten i Innstillinger.

• Lydopptak i Meldinger har bedre lydkvalitet.

• Fjernkontrollappen på iOS har forbedret stabilitet og ytelse.

• Det rettes en feil som forhindret at noen tapte anrop ble vist i Varslingssenter.

• Det rettes en feil der det ble vist et merke på Innstillinger-appen selv om det ikke var noen utestående handlinger.

• Det rettes en feil i Innstillinger > Generelt > iPhone-lagring der lagringsplassen til noen store apper samt kategoriene System og Annet kunne bli vist feil i lagringsdiagrammet.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Taleopptak automatisk spilte av opptak etter at du koblet til Bluetooth i bilen.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Taleopptak midlertidig hindret deg i å endre navn på opptak.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.1.4

iOS 12.1.4 inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer som anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.1.3

iOS 12.1.3 inneholder feilrettinger for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil som kunne oppstå når du rullet gjennom bilder i Detaljer-visningen i Meldinger.

• Det rettes en feil som kunne legge til striper på bilder når at de ble sendt fra delingsarket.

• Det rettes en feil som kunne føre til at lyd ble forvrengt på iPad Pro (2018) når den ble mottatt fra eksterne lydkilder.

• Det rettes en feil som kunne føre til at noen CarPlay-systemer koblet fra iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

Denne versjonen inneholder også feilrettinger for HomePod. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil som kunne føre til at HomePod startet på nytt.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Siri sluttet å lytte.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.1.2

iOS 12.1.2 inneholder feilrettinger for iPhone. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes feil med eSIM-aktivering for iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

• Det rettes en feil som kunne påvirke tilkoblingen til mobilnettverk i Tyrkia for iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.1.1

iOS 12.1.1 inneholder nye funksjoner samt feilrettinger for iPhone og iPad. Nye funksjoner og forbedringer i oppdateringen:

• Du kan nå forhåndsvise varslinger på iPhone XR ved å bruke Følbart trykk.

• Dual SIM med eSIM kan nå brukes med ytterligere operatører på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

• Du kan nå bytte mellom kameraet på forsiden og på baksiden med ett trykk under FaceTime-samtaler.

• Du kan nå ta Live Photo-bilder under FaceTime-samtaler med to deltakere.

• Du kan nå bruke teksttelefoni i sanntid (RTT) når du bruker Wi‑Fi-anrop på iPad og iPod touch.

• Stabiliteten har blitt forbedret for diktering og VoiceOver.

Feilrettinger i oppdateringen:

• Det rettes en feil som kunne føre til at Face ID ble midlertidig utilgjengelig.

• Det rettes en feil som førte til at Visual Voicemail ikke ble lastet ned for enkelte brukere.

• Det rettes en feil i Meldinger som kunne føre til at tekstforslag ikke ble vist ved bruk av kinesiske eller japanske tastaturer.

• Det rettes en feil som kunne føre til at opptak i Taleopptak ikke ble lastet opp til iCloud.

• Det rettes en feil som kunne føre til at tidssoner ikke ble automatisk oppdatert.

Denne oppdateringen inneholder også nye funksjoner samt feilrettinger for HomePod. Nytt i oppdateringen:

• Det er nå støtte i Fastlands-Kina og Hongkong.

• LED-lysene på HomePod lyser nå opp under gruppesamtaler i FaceTime.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.1

iOS 12.1 introduserer gruppesamtaler i FaceTime, legger til over 70 nye emojisymboler og inneholder støtte for Dual SIM med en eSIM for iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR. Oppdateringen inneholder også feilrettinger og forbedringer.

Gruppesamtaler i FaceTime

• Det legges til støtte for samtaler med lyd og video med opptil 32 deltakere samtidig.

• Samtalene er gjennomgående kryptert for å sikre personvernet.

• Start en gruppesamtale i FaceTime fra en gruppesamtale i Meldinger, og bli med i en aktiv samtale når som helst.

Emoji

• Det legges til mer enn 70 nye emojier, blant annet nye figurer med rødt, grått eller krøllet hår, nye emojier for skallede personer, nye uttrykksfulle smilefjes og flere emojier for dyr, idretter og matvarer.

Dual SIM-støtte

• Dual SIM med en eSIM betyr at du kan bruke to telefonnumre på samme enhet med iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR.

Andre feilrettinger og forbedringer

• Dybdeskarphet legges til i forhåndsvisningen i Kamera-appen på iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR.

• Mobilforbindelsen er forbedret for iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR.

• Du kan nå endre eller nullstille Skjermtid-koden for barnet ditt med Face ID eller Touch ID.

• Det rettes en feil der kameraet foran ikke alltid valgte det skarpeste referansebildet i bilder tatt på iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR.

• Det rettes en feil som førte til at meldinger ble samlet i én tråd når to brukere var logget på med samme Apple‑ID på ulike iPhoner.

• Det rettes en feil som noen ganger hindret at meldinger på telefonsvareren ble vist i Telefon-appen.

• Det rettes en feil i Telefon-appen som kunne føre til at telefonnumre ble vist uten det tilhørende kontaktnavnet.

• Det rettes en feil som kunne hindre Skjermtid i å inkludere bestemte nettsteder i aktivitetsrapporten.

• Det rettes en feil som kunne hindre deg i å legge til eller fjerne familiemedlemmer i Familiedeling.

• Det legges til en funksjon for ytelsesadministrering på iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus for å hindre at enheten slås av uventet. Du kan deaktivere funksjonen hvis enheten slås av uventet likevel.

• Batteritilstand kan nå informere brukere hvis funksjonen ikke kan verifisere at batteriet i en iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR er et originalt Apple-batteri.

• VoiceOver har forbedret stabilitet i Kamera, Siri og Safari.

• Det rettes en feil som kunne føre til at MDM-enhetsregistrering rapporterte en ugyldig profil-feil for noen bedriftskunder.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12.0.1

iOS 12.0.1 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil der noen iPhone XS-enheter ikke begynte å lade øyeblikkelig når de ble koblet til strøm med en Lightning-kabel.

• Det rettes en feil som kunne føre til at iPhone XS-enheter koblet til med 2,4 GHz i stedet for 5 GHz ved tilkobling til et kjent Wi-Fi-nettverk

• Knappen .?123 på iPad-tastaturet er flyttet tilbake til sin opprinnelige plassering.

• Det rettes en feil der undertekster kanskje ikke ble vist i noen videoapper.

• Det rettes en feil der Bluetooth noen ganger ble utilgjengelig.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 12

Ytelse

• iOS er forbedret for å gi en raskere og mer responsiv opplevelse av hele operativsystemet.

• Alle støttede enheter tilbake til iPhone 5s og iPad Air får forbedret ytelse.

• Kameraet starter opptil 70 prosent raskere, tastaturet vises opptil 50 prosent raskere og tasting er også mer responsivt.

• Apper starter dobbelt så fort som før når enheten er under høyt arbeidspress*

Bilder

• En ny For deg-fane viser deg bilder fra biblioteket ditt under overskrifter som Framhevede bilder, Effektforslag og mer.

• Forslag til deling anbefaler proaktivt deling av bildene dine med de andre som er med i dem.

• Forbedringer i søkefunksjonen gjør det enklere å finne bildene dine med smarte forslag og støtte for flere nøkkelord samtidig.

• Søk etter bilder ved hjelp av navnet på stedet, forretningen eller arrangementet der bildene ble tatt.

• Import fra kamera er forbedret med raskere ytelse og en større forhåndsvisningsmodus.

• RAW-formatet støttes for redigering av bilder.

Kamera

• Portrettmodus bevarer nå detaljene i overgangen mellom objekt og bakgrunn når du bruker effektene Scenelys eller Svart-hvitt scenelys.

• QR-koder framheves i kamerarammen slik at de er enklere å skanne.

Meldinger

• Memoji, en ny Animoji-type du kan tilpasse selv, gir mer moro i Meldinger med personlige figurer som reflekterer ulike utseender.

• Animoji-figurer inkluderer nå også T-Rex, spøkelse, koalabjørn og tiger.

• Du kan blunke og rekke tunge med Memoji- og Animoji-figurene dine.

• Nye kameraeffekter gjør at du kan bruke Animoji-figurer, filtre, teksteffekter, iMessage-klistremerker og andre figurer på bilder og videoer du tar i Meldinger.

• Animoji-opptak kan nå vare i opptil 30 sekunder.

Skjermtid

• Skjermtid gir en detaljert oversikt samt verktøy for å hjelpe deg og familien din med å regulere hvor mye tid som brukes i apper og på nettsteder.

• Se hvor mye tid som brukes i enkeltapper, bruk på tvers av appkategorier, hvor mange varslinger som mottas, og hvor ofte skjermen til enheten vekkes.

• Appgrenser hjelper deg å angi hvor mye tid du eller barnet ditt kan bruke i apper eller på nettsteder.

• Skjermtid for barn gir foreldre muligheten til å styre hvordan barna bruker iPhone og iPad fra sine egne iOS-enheter.

Ikke forstyrr

• Slå av Ikke forstyrr etter en angitt tid, et sted eller en kalenderavtale.

• Ikke forstyrr mens jeg sover skjuler alle varslinger fra låst skjerm mens du sover.

Varslinger

• Varslinger fra samme app grupperes automatisk sammen for å gjøre varslingssenteret mer oversiktlig.

• Du kan enkelt administrere varslingsinnstillingene rett fra låst skjerm.

• Det nye valget Stille levering sender varslinger direkte til varslingssenteret uten å forstyrre deg.

Siri

• Siri-snarveier kan forenkle handlinger ved å gi alle apper muligheten til å bruke Siri.

• Legg til snarveier med knappen «Legg til i Siri» i støttede apper, eller fra Innstillinger under Siri og søk.

• Siri foreslår snarveier på låst skjerm og i søk.

• Siri følger med på motorsport og kan gi resultater, terminlister, statistikk og tabeller fra Formel 1, Nascar, Indy 500 og MotoGP.

• Søk etter bilder etter tidspunkt, sted, personer, emne eller nylige turer for å finne relevante bilder og minner fra Bilder-appen.

• Oversett uttrykk mellom flere språk, med støtte for over 40 språkpar.

• Lær fakta om kjendiser, som året da de ble født, eller spør om mat, som kalori- og næringsinnhold i matvarer.

• Slå av eller på lommelykten.

• Mer naturlige og uttrykksfulle stemmer er tilgjengelige for norsk, dansk, irsk engelsk, sør-afrikansk engelsk, kantonesisk og mandarin (Taiwan).

Utvidet virkelighet

• Delte opplevelser i ARKit 2 gjør det mulig for utviklere å skape innovative AR-apper som du kan spille sammen med venner.

• Utviklere kan lagre og laste inn igjen opplevelser akkurat der du var.

• Registrering av objekter og bildesporing gir utviklere nye verktøy til å flytte rundt på objekter fra den virkelige verden og spore bilder mens de beveger seg.

• AR-hurtigvisning utvider AR til hele iOS, slik at du kan se AR-objekter med innebygde apper som News, Safari og Filer og dele dem med venner via Meldinger og Mail.

Måleverktøy

• En ny app som bruker utvidet virkelighet til å måle objekter og avstander.

• Tegn linjer på flater eller mellom objekter for å måle avstanden, og trykk på etiketten til en linje for å se mer informasjon.

• Mål firkantede objekter automatisk.

• Ta skjermbilder av målingene, merk og del dem.

Personvern og sikkerhet

• Forbedret smart forhindring av sporing i Safari hindrer at innebygd innhold og knapper til sosiale medier kan spore deg på tvers av nettsteder uten din tillatelse.

• Gjentatt annonsering undertrykkes ved å gjøre det vanskeligere for annonsører å identifisere unike iOS-enheter.

• Sterke og unike passord foreslås automatisk når du oppretter en ny konto eller bytter passord i de fleste apper og i Safari.

• Gjenbrukte passord flagges i Innstillinger under Passord og kontoer.

• Autoutfylling av sikkerhetskoder foreslår engangskoder sendt via SMS på tastaturet.

• Deling av passord med kontakter er enklere enn noen gang ved hjelp av AirDrop fra Passord og kontoer i Innstillinger.

• Siri støtter rask navigering til passord på autentiserte enheter.

Bøker

• En helt ny design som gjør det enkelt og morsomt å oppdage og nyte bøker og lydbøker.

• Leses nå gjør det enkelt å gå tilbake til boken du holder på å lese, eller finne gode anbefalinger til hva du bør lese etterpå.

• Legg til bøker i den nye samlingen Ønsker å lese så du husker hva du ville lese senere.

• Nettbokhandelen gir deg enkel tilgang til den neste favorittboken din med nye og populære bokvalg fra Apple Books-redaktørene og anbefalinger spesielt for deg.

• I den nye lydbokhandelen kan du finne engasjerende historier og lærerike faktabøker lest opp av forfattere, skuespillere eller andre kjendiser.

Apple Music

• Søk støtter nå sangtekster så du kan finne sanger ved å søke etter noen få ord fra teksten.

• Artistsider er oppdatert med en enklere design og hver artist har en tilpasset radiostasjon av musikken deres.

• Den nye spillelisten Friends Mix inneholder sanger vi tror du vil like fra alt vennene dine lytter til.

• Nye lister viser deg de 100 mest populære sangene hver dag i land over hele verden.

Aksjer

• En helt ny design gjør at du enkelt kan se aksjekurser, interaktive diagrammer og aktuelle nyhetssaker på iPhone og iPad.

• Min liste inkluderer fargekodede grafer som viser deg den daglige endringen med et øyekast.

• Se et interaktivt diagram for hvert tickersymbol, i tillegg til nøkkeltall som kurs etter stengetid, handelsvolum og mer.

Taleopptak

• Brukergrensesnittet er forenklet med en helt ny design.

• iCloud holder opptak og redigeringer synkronisert på tvers av alle enhetene dine.

• Appen er tilgjengelig på iPad med støtte for både stående og liggende retning.

TV

• Bli varslet når filmer og TV-programmer blir tilgjengelige i Neste.

• Del favorittfilmer, TV-programmer og sportsarrangementer ved hjelp av universelle koblinger.

Podkaster

• Podkaster har nå støtte for kapitler i aktuelle programmer.

• Hopp fram 30 sekunder eller til neste kapittel ved hjelp av framover- og bakoverknappene i bilen eller på hodetelefonene.

• Administrer enkelt varslinger om nye episoder fra Lytt nå-skjermen.

Tilgjengelighet

• Direktelytting fungerer med AirPods så du kan høre tydeligere.

• Teksttelefonanrop (RTT) fungerer nå med operatøren AT&T (USA).

• Les opp markering støtter nå bruk av Siri-stemmen for å lese opp markert tekst.

Andre funksjoner og forbedringer

• Kameraeffekter i FaceTime forandrer utseendet ditt i sanntid.

• CarPlay legger til støtte for navigeringsapper fra tredjeparter.

• Bruk kontaktløse studentbevis i Wallet hos støttede utdanningsinstitusjoner for å få tilgang til bygninger og betale med Apple Pay.

• Nettstedsymboler kan vises i faner på iPad ved å aktivere dem i Innstillinger under Safari.

• Været inkluderer luftkvalitetsindeks i støttede regioner.

• Sveip raskt opp fra bunnen av skjermen på iPad for å gå til Hjem-skjermen.

• Sveip ned fra øverst i høyre hjørne for å vise Kontrollsenter på iPad.

• Merking inkluderer en palett med ekstrafarger og valg for å endre linjebredde og opasitet for hvert verktøy.

• Diagrammer over batteribruk i Innstillinger viser nå bruken din det siste døgnet eller de siste 10 dagene, og du kan trykke på en stolpe for å se appbruken for den perioden.

• På enheter uten 3D Touch kan du trykke og holde nede mellomromstasten på tastaturet for å gjøre det om til en styreflate.

• Støtte for innendørskart på flyplasser og innendørs kjøpesentre i fastlands-Kina er lagt til i Kart

• Det legges til en ny definisjonsordbok for hebraisk og ordbøker mellom arabisk og engelsk og hindi og engelsk.

• Det legges til en ny engelsk synonymordbok.

• Automatiske programvareoppdateringer gjør at iOS-oppdateringer kan installeres automatisk over natten.

* Testing utført av Apple i mai 2018 på iPhone 6 Plus som støtter normal maksimal ytelse, med førlansert versjon av iOS 11.4 sammenlignet med førlansert versjon av iOS 12. Tastatur testet med Safari, og Kamera testet ved å sveipe fra låst skjerm. Ytelse varierer etter konfigurasjon, innhold, batterihelse, bruk, programvareversjon og andre faktorer.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Finn ut mer på https://www.apple.com/no/ios/feature-availability og https://www.apple.com/no/ios/whats-new

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222