Bruk Siri-snarveier

Med iOS 12 og nyere kan du bruke Siri-snarveier til å utføre hverdagslige oppgaver, og det med appene du bruker mest. Alt du trenger å gjøre, er å trykke eller spørre Siri.

Siri foreslår snarveier akkurat når du trenger dem

Siri lærer seg rutinene dine i appene du bruker. Siri foreslår så en enkel måte å utføre vanlige oppgaver på, på den låste skjermen eller i Søk.

Hvis du for eksempel bestiller kaffe hver dag i samme app, foreslår kanskje Siri favorittdrikken din.

Hvis du vil bruke et Siri-forslag, er det bare å trykke på det på den låste skjermen. Eller sveip ned fra midten av skjermen for å vise Søk, og trykk så på Siri-forslaget.

Legg til snarveier i Siri

Du kan også kjøre enhver snarvei ved å spørre Siri. Se etter Legg til i Siri-knappen i favorittappene dine, og trykk for å legge den til med en personlig kommando. Eventuelt kan du gå til Innstillinger for å finne alle snarveiene som er tilgjengelig på enheten.

Snarveier som krever at en app er åpen på iOS-enheten, fungerer kanskje ikke på HomePod og Apple Watch.

Legg til en snarvei fra en tredjepartsapp

1. Åpne appen på iOS-enheten, og trykk på Legg til i Siri.
  2. Trykk på .  Spill så inn en personlig kommando som du kan si til Siri for å kjøre snarveien. Sørg for at du spiller inn en enkel kommando som du husker.
  3. Trykk på Ferdig.

Legg til en snarvei fra Innstillinger

1. Gå til Innstillinger > Siri og søk på iOS-enheten.
  2. Der kan du se tre foreslåtte snarveier. Trykk på Alle snarveier for å se flere handlinger fra forskjellige apper.
  3. Trykk på .
  4. Trykk på  for å spille inn en personlig kommando. Prøv å spille inn en enkel kommando som du husker.
  5. Trykk på Ferdig.

Ser du ikke snarveien du ønsker å bruke?

Det kan være at du må åpne appen og utføre handlingen før den vises i listen over foreslåtte snarveier.

Tredjepartsapper må ha støtte for Siri-snarveier for at du skal kunne legge dem til i Siri. Hvis du ikke ser en snarvei for en tredjepartsapp, må du kontrollere at appen er oppdatert, og sjekke i App Store for å se om appen støtter Siri-snarveier.

Du kan også bruke Snarveier-appen til å opprette tilpassede snarveier som kombinerer flere trinn i forskjellige apper.

Kjør en snarvei med Siri

Når du har lagt til en snarvei i Siri på iOS-enheten, kan du kjøre den ved å si den personlige kommandoen til Siri på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch og HomePod.

Bare si «Hei, Siri», etterfulgt av den personlige kommandoen du opprettet for snarveien.

Snarveier som krever at en app er åpen på iOS-enheten, fungerer kanskje ikke på HomePod og Apple Watch.

Slett en snarvei eller endre kommandoen

Gå til Innstillinger > Siri og søk, og trykk på Mine snarveier.

Hvis du vil endre kommandoen for snarveien, trykker du på den og velger Ta opp uttrykk på nytt.

Hvis du vil slette en snarvei, sveiper du til venstre over den og trykker på Slett. Eller trykk på snarveien og velg Slett snarvei.

Slå av foreslåtte snarveier i Søk, Slå opp og på den låste skjermen

Hvis du ikke ønsker å se Siri-forslag eller -snarveier for en bestemt app, kan du gå til Innstillinger > Siri og søk, og deretter rulle ned og trykke på appen. Der kan du slå av alle søk, forslag og snarveier for appen. Eller slå av Tillat på låst skjerm for å fjerne forslag for appen på den låste skjermen.

Går til Innstillinger > Siri og søk, rull ned og slå av Forslag i søk, Forslag i Slå opp eller Forslag på låst skjerm.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.