Spill musikk, podkaster og lydbøker i bilen

Hør på sanger, podkaster og lydbøker med mer mens du kjører.

Før du begynner å kjøre

Her er noen måter du kan høre på lyd på i bilen:

• Konfigurer CarPlay i en kompatibel bil.*
  • Hvis bilen har Bluetooth, kan du koble iPhone sammen med bilen.
  • Hvis bilen har USB-port, kan du bruke en Lightning-kabel til å koble iPhone til bilen.
  • Hvis du har en Android-enhet og abonnerer på Apple Music, kan du koble Android-enheten til bilen for å spille av lyd med Android Auto.
  • Hvis Apple Music er innebygd i bilen, kan du høre på musikk uten å koble til telefonen. Bare åpne Apple Music på displaypanelet i bilen, og følg instruksjonene på skjermen for å logge på med Apple-ID-en som du bruker sammen med Apple Music. Skriv deretter inn verifiseringskoden du mottar på telefonen, for å fullføre oppsettet.

Finn ut hva du kan gjøre hvis iPhone, iPad eller iPod touch ikke kan kobles sammen med bilen.

*Selv om bilen din er kompatibel med CarPlay, er ikke CarPlay tilgjengelig i alle land og regioner.

Bruk CarPlay

Når du har konfigurert CarPlay, kan du spille av innhold fra Musikk-appen, Podkaster-appen og Lydbøker-appen mens du kjører. Noen lydapper fra andre produsenter, som Sirius XM, er også tilgjengelige i CarPlay.

Du kan styre hva som spilles av, ved å bruke Spilles nå.

Music-appen.

Musikk
Spill av musikk fra biblioteket ditt. Hvis du har et abonnement på Apple Music, kan du også strømme musikk fra For deg, Naviger og Radio. Hvis du ikke har et abonnement på Apple Music, kan du likevel lytte til Beats 1 og noen nyhetsstasjoner og andre programmer.

Podkaster-appen.

Podkaster
Spill de nyeste episodene fra yndlingsprogrammene dine i Lytt nå, eller velg en av episodene i Biblioteket. Du kan også strømme populære podkastepisoder fra Naviger.

Lydbøker-appen.

Lydbøker
Spill lydbøker som er lastet ned på iPhone.

Bruk Siri

Du kan be Siri om å stanse, starte eller endre lyden du lytter på mens du kjører.

• For å aktivere Siri mens du er tilkoblet CarPlay eller Siri Eyes Free, trykker du på Talekontroll-knappen på rattet og holder den inne til du hører Siri.
  • Hvis bilen din har berøringsskjerm, kan du også berøre og holde på Hjem-knappen i CarPlay.
  • Hvis bilen din ikke støtter CarPlay eller Siri Eyes Free, og iPhone står i en holder, sider du bare «Hei Siri.»

Les hvordan du kan bruke Siri til å spille musikk eller podkaster.

Tilpass innstillingene dine til kjøring

Bruk iPhone for å legge til, fjerne eller omorganisere appene du ser i CarPlay. På iPhone går du til Innstillinger > Generelt > CarPlay, velger bilen din og drar deretter appene dit du vil ha dem.

Hvis du ikke bruker CarPlay, kan du aktivere Ikke forstyrr sjåføren for å filtrere bort de fleste varsler, men du kan fortsatt bruke Siri til å kontrollere musikken, podkastene og lydbøkene dine.

Hvis du ikke vil at enkelte apper skal bruke mobildata mens du kjører, kan du slå av appens tilgang til mobildata i Innstillinger > Mobilnett.

Når du laster ned innhold på Wi-Fi, kan du ikke bruke mobildata til å spille det av. Trykk på nedlastingssymbolet ved siden av en sang, et album, en podkastepisode eller en lydbok for å laste dem ned. Les hvordan du laster ned tidligere kjøp på nytt.

Les mer om hvordan du kan bruke apper til å lytte til lyd

• Bruk Musikk-appen På iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Bruk Podkaster-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Skaff deg lydbøker i Bøker-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Hvis du har logget på Apple Music på displaypanelet i bilen, kan du logge av der. Alternativt kan du åpne Musikk-appen på en annen enhet, gå til Til deg, trykke på profilbildet ditt øverst og deretter bla ned til enhetene dine og fjerne bilen din for å logge av.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.