Bruk Forslag til deling i Bilder

For deg-fanen i Bilder foreslår øyeblikk som kan deles fra biblioteket ditt, som du kan sende til venner. Og hvis de også har iOS 12, kan de dele tilbake bilder fra samme arrangement for å fullføre samlingen.

Forslag til deling oppretter automatisk samlinger av bilder og videoer som ble tatt på omtrent samme tid og sted, noe som gjør det enkelt å dele øyeblikk du kanskje har glemt.

Personene du deler med, får en melding med en iCloud.com-kobling for å se bildene. Den delte samlingen er aktiv i 30 dager, og du kan slutte å dele den når som helst.

Forslag til deling er et utmerket verktøy for å huske gamle hendelser og dele disse på en enkel måte i en begrenset periode. Hvis du ønsker å skape et område for pågående, samarbeidende bildedeling, kan du prøve Delte albumer. Du kan også finne ut mer om å sende bilder og videoer med Meldinger.

Forslag til deling på iPhone

Slik kan du dele bilder med Forslag til deling

1. Slå på iCloud-bildebibliotek på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Åpne Bilder-appen.
  3. Trykk på For deg-fanen, og finn Forslag til deling.
  4. Sveip til venstre for å bla gjennom alle de foreslåtte samlingene, og trykk deretter på en samling du ønsker å dele.
  5. Trykk på Neste for å dele alt, eller trykk på Velg for å velge bort elementer du ikke ønsker å inkludere.
  6. Velg personer du vil dele med. Hvis Bilder gjenkjenner personer på bildene, vises navnene deres automatisk. Personer du har delt bilder med tidligere, kan også vises. Velg bort alle du ikke ønsker å inkludere. Trykk på Legg til personer for å velge flere venner.
  7. Trykk på Del med Meldinger-knappen. Et Meldinger-vindu åpnes. Det viser mottakerne og en forhåndsvisning av meldingen de vil motta.
  8. Du kan legge til en kommentar hvis du ønsker det, og deretter trykker du på Send-knappen Send-knappen i Meldinger.

Du kan dele alle øyeblikk i biblioteket ditt på samme måte: Trykk på Bilder-fanen, og trykk deretter på tittelen til øyeblikket. Trykk på Mer-knappen den blå sirkelen med tre prikker, trykk på Del bilder, og følg deretter trinn 5–8 ovenfor.

legge til delte bilder i ditt eget bibliotek

Bruk Del tilbake for å fullføre samlingen

Når mottakerne av samlingen din trykker på koblingen i Meldinger, åpnes Bilder og viser alle elementene du har delt.* De kan trykke på Legg til alle for å legge til bildene og videoene dine med full oppløsningen i sitt eget bibliotek.

Hvis Bilder registrerer at vennene dine har elementer i sine biblioteker som kan stamme fra samme tid og sted, vises en Del tilbake-del under samlingen du sendte. Når de trykker på Vis, viser Bilder elementer som kan stamme fra samme arrangement – for eksempel bilder de tok på en fest dere var på sammen.

Vennene dine kan velge hvilke elementer de ønsker å dele tilbake, og deretter trykke på Del for å sende deg bilder som viser vinkler og øyeblikk du kanskje gikk glipp av.

* Hvis en mottaker åpner koblingen i Meldinger på Mac-maskinen sin, vises samlingen på en nettside og Del tilbake er ikke tilgjengelig.

Vise nylig delte samlinger eller slutte å dele

På For deg-fanen kan du se samlingene du har delt og slutte å dele samlinger som fremdeles er tilgjengelige.

1. Trykk på For deg-fanen i Bilder-appen, og finn så Nylig delt.
  2. Sveip til venstre for å vise samlinger du har delt eller mottatt. Trykk på en samling for å se bildene og videoene den inneholder.
  3. Hvis du ønsker å slutte å dele en av samlingene dine før tilgjengeligheten på 30 dager utløper, trykker du på Mer-knappen den blå sirkelen med tre prikker og velger Stopp deling. Trykk på Stopp deling igjen for å bekrefte.