Om Aktiveringslås på Mac

Hvor er? inkluderer Aktiveringslås – en funksjon som er laget for å hindre andre fra å bruke Macen din hvis du mister den eller den blir stjålet. Aktiveringslås slås på automatisk når du slår på Finn Mac på visse enheter.

Aktiveringslås hjelper deg med å holde Macen din sikker hvis den blir borte, stjålet eller forlagt, og kan øke sjansene for at du klarer å få den tilbake. Aktiveringslås kan fortsette å forhindre at noen reaktiverer enheten uten din tillatelse, selv om du sletter enheten eksternt. Alt du må gjøre, er å holde Finn Mac påslått og huske Apple-ID-en og passordet.

Dette trenger du

Slik fungerer det

Når du slår på Finn Mac, kreves Apple-ID-passordet eller sikkerhetskoden til enheten før noen kan slå av Hvor er?, slette Macen din eller reaktivere og bruke den.

Aktiveringslås blir automatisk slått på når du konfigurerer Hvor er? på enheter som oppfyller systemkravene.

Hvis Macen blir borte

Hvis du noen gang forlegger enheten din eller tror den kan ha blitt stjålet, kan du logge på iCloud.com eller bruke Hvor er?-appen for å finne Macen på et kart, spille av en lyd, låse den eller slette den. Aktiveringslås arbeider i bakgrunnen for å gjøre det vanskeligere for noen å bruke eller selge den savnede enheten, men du kan fremdeles låse enheten eksternt med Hvor er? for å sikre den med en unik sikkerhetskode og vise en melding på skjermen for den som måtte finne enheten.

Slik sjekker du om Aktiveringslås er på

1. Velg Apple-menyen  > Om denne Macen.
  2. Klikk på Systemrapport.
  3. Klikk på Status for Aktiveringslås under Maskinvare.

Slå av Aktiveringslås før du sender Mac på reparasjon, selger den eller gir den bort

Før du sender Mac på reparasjon, selger den eller gir den bort, bør du slå av Aktiveringslås. Hvis du har tilgang til enheten, slår du av Finn Mac for å slå av Aktiveringslås, og deretter logger du av iCloud.

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID og deretter iCloud.
  3. Slå av Finn Mac.
  4. Klikk på Logg av-knappen.

Hvis du ikke får tilgang til Macen og du må slå av Aktiveringslås, følger du denne fremgangsmåten.

1. Gå til iCloud.com, og logg på med Apple-ID-en din.
  2. Klikk på Finn iPhone.
  3. Velg Alle enheter, og klikk på Mac.
  4. Klikk på Slett Mac. Velg Neste til enheten er slettet.
  5. Klikk på  ved siden av Macen din.

Dette gjør du hvis Macen din viser Aktiver Mac-vinduet når den starter opp

Hvis du har kjøpt en Mac fra noen andre enn Apple eller en autorisert Apple-forhandler og enheten viser Aktiver Mac-vinduet når den starter opp, er enheten fremdeles tilknyttet kontoen til den forrige eieren. Da må du be den forrige eieren om å fjerne enheten fra kontoen sin