Slik bruker du Mørk modus på Mac-maskinen din

Mørk modus gjør det enklere å holde fokus på arbeidet ditt, fordi innholdet fremheves, mens kontrollene og vinduer formørkes og glir inn i bakgrunnen.

macOS Mojave presenterer Mørk modus, et dramatisk nytt utseende som er bra for øynene og hjelper deg med å holde fokus på arbeidet ditt. Mørk modus bruker et mørkt fargeoppsett som virker på hele systemet, også med appene som fulgte med maskinen. Og tredjepartsapper kan også anvende det.

Slå på Mørk modus

1. Velg Systemvalg fra Apple-menyen ().
  2. Klikk på Generelt.
  3. Fra Utseende-alternativene på toppen av vinduet velger du Mørk.

Slik fungerer Mørk modus sammen med noen apper og funksjoner

Noen apper og funksjoner har spesielle innstillinger eller oppfører seg annerledes i Mørk modus.

• Mail. Med Mail-appen kan du velge om du vil bruke mørke bakgrunner i meldingene. Hvis du vil bruke en lys bakgrunn i meldinger mens Mørk modus er aktivert, velger du Mail > Valg og klikker deretter på Visning-fanen og opphever markeringen for Bruk mørke bakgrunner i meldinger.
  • Safari. Safari tillater ikke Mørk modus å endre utseende på nettsider, men du kan bruke Safari Reader til å lese sider i Mørk modus.
  • Dynamisk skrivebord. Hvis du slår på Mørk modus mens du bruker Dynamisk skrivebord, ser du bare kveldsbildet. Finn ut mer om å bruke Mørk modus sammen med Dynamisk skrivebord.