Bruk Måleverktøy-appen på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du måler virkelige objekter med Måleverktøy-appen og kameraet på iPhone, iPad eller iPod touch. Og finn ut hvordan du kan måle objekter og personer enklere med LiDAR-skanneren på støttede Pro-enheter.

alternativ tekst

Måleverktøy-appen bruker AR-teknologi (utvidet virkelighet) til å gjøre enheten om til et målebånd. Du kan beregne størrelsen på objekter, registrere dimensjonene til rektangulære objekter automatisk og lagre bilder av målingene til senere bruk. Og med støttede Pro-enheter kan du lettere måle objekter med synlige hjelpelinjer, måle høyden til personer og se en logg over målingene du har gjort.

Målingene er omtrentlige.

Før du begynner

Først må du sørge for at programvaren på enheten er oppdatert. Måleverktøy-appen fungerer på disse enhetene:

Sørg også for at du befinner deg på et sted med godt lys.

Slik tar du ett enkelt mål

1. Åpne Måleverktøy-appen og følg instruksjonene på skjermen som ber deg om å flytte rundt på enheten. Dette gir enheten din en referanse for objektet du måler, og overflaten det er på. Fortsett å flytte enheten til den viser en sirkel med en prikk i midten.

2. Flytt enheten slik at prikken er over startpunktet for målingen, og trykk deretter på Legg til knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Flytt enheten sakte helt til prikken er over endepunktet på målet, og trykk på Legg til-knappenBildet har ingen alternativ tekst igjen.

Bruk Måleverktøy-appen til å ta enkeltmål

Når du har tatt et mål, kan du justere start- og sluttpunktene. Trykk og hold på ett av punktene, og dra det dit du vil. Målet endres når du flytter punktet.

Lagre målet

Når målet vises, kan du trykke på tallet for å se det i tommer og centimeter. Når du trykker på Kopier, sendes verdien til utklippstavlen, slik at du kan lime den inn i en annen app. Trykk på Fjern for å begynne på nytt.

Du kan også ta et bilde som viser objektet og målene. Bare trykk på lukkerknappenBildet har ingen alternativ tekst, og bildet vises nederst til venstre på skjermen. Trykk på det for å redigere med Merking, eller sveip til venstre for å lagre det i Bilder-appen.

Slik tar du flere mål

1. Når du har tatt det første målet, flytter du enheten for å plassere prikken over en annen plassering på eller i nærheten av objektet.

2. Trykk på Legg til-knappenBildet har ingen alternativ tekst for å starte den andre målingen, og flytt deretter enheten for å plassere prikken et sted langs den eksisterende målingen.*

3. Trykk på Legg til-knappenBildet har ingen alternativ tekst igjen, og den andre målingen vises.

4. Gjenta disse trinnene for å ta så mange mål du ønsker.

Trykk på Angre-knappenBildet har ingen alternativ tekst for å fjerne den nyeste målingen, eller trykk på Fjern for å starte på nytt.

Bruk Måleverktøy-appen til å ta flere mål av et objekt

* Tilleggsmål må begynne eller slutte på et eksisterende mål. Hvis ikke erstattes alle tidligere mål med det nyeste.

Mål et rektangel

Hvis enheten registrerer at objektet du måler, er et kvadrat eller et rektangel, plasserer den automatisk en måleboks rundt objektet. Trykk på Legg til-knappenBildet har ingen alternativ tekst, og målinger vises for objektets bredde og lengde. Flytt litt på enheten for å vise det beregnede arealet for objektet.

Når målet vises, kan du trykke på tallet for det beregnede arealet for å se lengden på diagonalen samt arealet i kvadrattommer eller kvadratmeter.

Bruk Måleverktøy-appen til å måle dimensjonene i et rektangel

Bruk Måleverktøy-appen på en Pro-enhet

Disse enhetene bruker LiDAR-skanneren til å hjelpe deg med å måle objekter raskere og mer nøyaktig i Måleverktøy-appen:

• iPad Pro (12.9-tommers, 4. generasjon) og nyere

• iPad Pro (11-tommers, 2. generasjon) og nyere

• iPhone 12 Pro og nyere

• iPhone 12 Pro Max og nyere

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

Er du ikke sikker på om enheten din har en LiDAR-skanner? Finn ut hvilken iPad-modell du har eller hvilken iPhone-modell du har.

Mål høyden til en person

Når Måleverktøy-appen registrerer en person i søkeren, måler den automatisk høyden til vedkommende fra bakken til toppen av hodet, hatten eller håret. Du kan trykke på lukkerknappenBildet har ingen alternativ tekst for å ta et bilde av personen med høydemålingen. Deretter kan du bruke Merking på bildet, lagre og dele det.

Bruk Måleverktøy-appen til å måle høyden til en person

Her er noen tips for å få en god høydemåling:

• Sørg for at du befinner deg på et sted med godt lys.

• Unngå mørke bakgrunner og reflekterende overflater.

• Kontroller at personen du måler, ikke har noe som dekker ansiktet eller hodet, som ansiktsmaske, solbriller eller hatt.

• Prøv å gå tilbake fra personen du måler. Det kan hende at du står for nærme.

Vertikale hjelpelinjer og kanthjelpelinjer

På 12,9-tommers iPad Pro (4. generasjon), 11-tommers iPad Pro (2. generasjon), iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max kan du bruke hjelpelinjer til å måle høyden og de rette kantene på ting mer nøyaktig, for eksempel møbler, bordflater og andre objekter. Hjelpelinjene vises automatisk langs kanter og når du måler noe vertikalt.

Fest start- og endepunktene til den gule hjelpelinjen, og trykk deretter på en måleenhet for å se den utfyllende informasjonen på iPad Pro. Du kan se målingens høyde, avstand, vinkel og annet.

Se mer nøyaktige mål med Linjalvisning

Måleverktøy-appen på 12,9-tommers iPad Pro (4. generasjon), 11-tommers iPad Pro (2. generasjon), iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max legger til et linjaloverlegg på linjemålinger som viser deg objektets dimensjoner i små deler. Flytt iPad Pro nær en linjemåling for å få opp linjalvisningen. Trykk deretter på utløserknappen for å ta et bilde, slik at du kan bruke stegene når du planlegger prosjekter.

Se målingshistorikken

Trykk på listeknappenNo alt supplied for Image for å se alle målingene du har tatt i løpet av den gjeldende økten, inkludert skjermbilder du har tatt. Dette hjelper deg med å holde oversikt over dimensjonene mens du måler et område eller en serie med objekter. Du kan kopiere dimensjonene inn i Notater, Mail eller en hvilken som helst app du vil lagre listen i, eller fjerne dem for å starte på nytt.

Finn ut mer

Du kan også bruke iPhone eller iPod touch som vater.