Bruk Blackmagic eGPU med Mac

Blackmagic eGPU er en ekstern grafikkprosessor som gir Macen mer grafikkraft til arbeidsflyter med blant annet pro-apper, spill og oppretting av VR-innhold.

Blackmagic eGPU fra Blackmagic Design er laget i nært samarbeid med Apple og gjør det mulig å jobbe raskere med pro-apper, spille spill i jevn kvalitet og lage virkelighetsnært VR-innhold på Macen.

Tekniske spesifikasjoner

Blackmagic eGPU kommer med grafikkprosessoren Radeon Pro 580 med 8 GB DDR5-minne, slik at Macen får grafikkytelse som er tilsvarende en 27-tommers iMac i det øvre markedssjiktet.

I tillegg til å forbedre grafikkytelsen gir Blackmagic eGPU også 85 watt med ladekraft for MacBook Pro og MacBook Air.

Blackmagic eGPU kan kobles til skjermer og VR-tilbehør med disse portene:

• To Thunderbolt 3 (USB-C)
  • Fire USB 3.0
  • Én HDMI 2.0

Systemkrav

Blackmagic eGPU er kompatibel med alle Macer som har Thunderbolt 3 og kjører macOS High Sierra 10.13.5 eller nyere. Finn ut hvordan du oppdaterer programvaren på Mac.

Koble til og bruke Blackmagic eGPU

Når du kobler Blackmagic eGPU til Macen med en Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel, vises menylinjeelementet for eGPU, , som indikerer at eGPU-en er klar til bruk.

Blackmagic eGPU akselererer automatisk grafikken fra Metal-baserte apper på eksterne skjermer og enheter som er koblet til eGPU-en. Du kan bruke Aktivitetsmonitor til å bekrefte at eGPU-en er i bruk:

1. Åpne Aktivitetsmonitor, som ligger i Verktøy-mappen inne i Programmer.
  2. Velg Vindu > GPU-logg. En graf vises, som kartlegger aktiviteten til datamaskinens interne GPU og Blackmagic eGPU.

For å frakoble Blackmagic eGPU bruker du menylinjeelementet  til å frakoble eGPU-en trygt fra Macen før du trekker ut kabelen.

Bruk alternativet Foretrekk eksternt grafikkort

Fra og med macOS Mojave 10.14 kan du slå på Foretrekk eksternt grafikkort i Få informasjon-panelet for et bestemt program i Finder. Med dette alternativet kan Blackmagic eGPU akselerere programmer på alle skjermer som er koblet til Macen – også innebygde skjermer i Macen:

1. Avslutt programmet hvis det er åpent.
  2. Velg programmet i Finder. De fleste programmene ligger i Programmer-mappen. Hvis du åpner programmet fra et alias eller oppstartsprogram, kontroll-klikker du på programsymbolet og velger Vis original fra lokalmenyen. Velg deretter originalprogrammet.
  3. Trykk på Kommando-I for å vise programmets informasjonsvindu.
  4. Velg avmerkingsboksen ved siden av Foretrekk eksternt grafikkort.
  5. Åpne programmet for å bruke det med eGPU-en.

Finn ut mer om bruk av eGPU-er med Mac.

Finn ut mer

macOS støtter for øyeblikket ikke eGPU-er i Windows ved bruk av Boot Camp eller når Macen er i macOS-gjenoppretting, ved FileVault-innlogging eller under installering av systemoppdateringer.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.