Slik installerer du den offentlige betaversjonen av macOS Mojave på et separat APFS-volum

Med APFS er det enklere enn noensinne å teste en førlanseringsversjon av macOS.

Når du installerer betaversjonen av macOS Mojave på et separat volum av harddisken, kan du enkelt bytte mellom Mojave og High Sierra på samme Mac, akkurat som om de forskjellige versjonene ligger på separate harddisker. Og ettersom lagringsplassen som brukes av det ekstra APFS-volumet, deles med det eksisterende volumet ditt, trenger du ikke å reservere plass til det nye volumet. Størrelsen tilpasser seg automatisk etter innholdet ditt.

Dette trenger du

For å fullføre denne fremgangsmåten trenger du en Mac med en lagringsenhet som er helt flashbasert og macOS High Sierra. Sørg for at du har minst 20 GB ledig plass for å installere Mojave, i tillegg til ytterligere plass som trengs for filene og programmene dine. Plassen som kreves for å installere Mojave og holde den oppdatert, kommer til å variere gjennom lanseringsperioden av betaversjonen.

Se Om denne maskinen for å se hvor mye lagringsplass som er tilgjengelig, og se etter «Flash-lagring» under harddisksymbolet for å bekrefte at du bruker Flash-lagring:

Lagring-fanen til Om denne maskinen

Velg Apple-menyen () > Om denne maskinen, og klikk deretter på Lagring.

Hvis Macen din ikke bruker Flash-lagring, kan du opprette en ny partisjon i stedet. I så fall følger du fremgangsmåten for å legge til et volum til en enhet som er formatert som Mac OS Extended før du fortsetter.

Sikkerhetskopier Macen din

Betaprogramvare er programvare som fortsatt er under utvikling, noe som betyr at noen programmer og tjenester kanskje ikke fungerer som forventet. Derfor er det viktig at du sikkerhetskopier Macen før du fortsetter. Du kan bruke Time Machine til å lage en sikkerhetskopi

Legge til et APFS-volum

1. Åpne Diskverktøy, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  2. Velg det eksisterende APFS-volumet ditt i sidepanelet.
  3. Velg Rediger > Legg til APFS-volum fra menylinjen, eller klikk på Legg til volum-knappen i Diskverktøy-verktøylinjen. Disse alternativene er bare tilgjengelig når det er valgt et APFS-volum.
  4. Skriv inn et navn for det nye APFS-volumet, og klikk deretter på Legg til:

Diskverktøy-vindu, etter å ha valgt alternativet for å opprette et nytt APFS-volum. Navn-feltet inneholder ordene macOS Mojave Public Beta. Format-menyen har APFS valgt.

Registrer Macen og installer betaversjonen

Gå til beta.apple.com og følg instruksjonene for å registrere Macen i Apple Beta Software Program, laste ned betainstallereren for Mojave og starte installasjonen.

Når du blir bedt om å velge hvor du skal installere betaversjonen, klikker du på Vis alle disker, og deretter velger du volumet du nettopp opprettet:

Installasjonsvindu for betaversjonen av macOS Mojave 10.14 med to volumer

Bytte mellom Mojave og High Sierra

Når installasjonen er ferdig, kan du bruke Startdisk-valg eller Startup Manager til å raskt bytte mellom Mojave og High Sierra:

• Velg Apple-menyen () > Startdisk, og klikk deretter på  og skriv inn administratorpassordet. Velg Mojave- eller High Sierra-volumet, og klikk deretter på Omstart.
  • Eller trykk på og hold nede Tilvalg-tasten under oppstart, og velg deretter Mojave- eller High Sierra-volumet når du blir bedt om det.

Hold betaversjonen oppdatert

Når Macen din er registrert i Apple Beta Software Program, mottar du et varsel når en ny offentlig betaversjon er tilgjengelig. For å se etter oppdateringer eller installere den nyeste versjonen bruker du Programvareoppdatering-panelet under Systemvalg:

Programvareoppdatering-panel under Systemvalg

Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Programvareoppdatering.