Om kryptert lagring på den nye Macen din

Les om kryptert lagring på datamaskiner som har Apple T2-brikken, og sørg for at dataene dine er fullt beskyttet.

Mac-modeller med Apple T2-brikken integrerer sikkerhet i både programvaren og maskinvaren for å muliggjøre kryptert lagring. Data på den innebygde SSD-disken (solid-state drive) er kryptert med en maskinvare-akselerert AES-motor innebygd i Apple T2-brikken. Krypteringen gjøres med 256-bit-nøkler som er knyttet til en unik identifikator i brikken.

Den avanserte krypteringsteknologien som er integrert i Apple T2-brikken, gir kryptering i linjehastighet, men den innebærer også at hvis den delen av brikken som inneholder krypteringsnøklene, blir skadet, må du kanskje gjenopprette innholdet i disken fra en sikkerhetskopi. Dette innholdet inkluderer systemfiler, apper, kontoer, valg, musikk, bilder, filmer og dokumenter.

Ta alltid sikkerhetskopi av innholdet ditt på en sikker, ekstern disk eller annen sikker plassering, slik at du kan gjenopprette det om nødvendig. Du bør også slå på FileVault for ekstra sikkerhet, for uten FileVault aktivert vil de krypterte SSD-ene automatisk aktiveres og dekrypteres når de kobles til Macen.

Lag en sikkerhetskopi

Konfigurer Time Machine eller en annen metode for sikkerhetskopiering, slik at du regelmessig kan sikkerhetskopiere Macen til en trygg, ekstern kilde.

Filer du lagrer i iCloud Drive, og bilder og videoer du lagrer i iCloud-bildebibliotek, blir automatisk lastet opp til iCloud. Når du bruker iCloud-bildebibliotek, blir bilder og videoer i full oppløsning lagret på Macen som standard, og inkludert i Time Machine-sikkerhetskopier. Hvis du velger å optimere iCloud-bildebibliotek på Macen, blir originalene i full oppløsning ikke inkludert i en Time Machine-sikkerhetskopi.

Slå på FileVault

Selv om SSD er kryptert i datamaskiner som har Apple T2-brikken, bør du slå på FileVault slik at Macen krever et passord for å dekryptere dataene dine.

For å slå på FileVault følger du disse trinnene:

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Klikk på FileVault-fanen.
  3. Klikk på  og skriv inn administratornavn og -passord.
  4. Klikk på Slå på FileVault.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.