Om kryptert lagring på den nye Macen din

Finn ut mer om kryptert lagring på datamaskiner som har Apple T2-sikkerhetsbrikken, og sørg for at dataene dine er fullt beskyttet.

Mac-modeller med Apple T2-sikkerhetsbrikken integrerer sikkerhet i både programvaren og maskinvaren for å muliggjøre kryptert lagring. Data på den innebygde SSD-disken (solid-state drive) er kryptert med en maskinvare-akselerert AES-motor innebygd i T2-brikken. Denne krypteringen gjøres med 256-bit-nøkler som er knyttet til en unik identifikator i T2-brikken.

Den avanserte krypteringsteknologien som er integrert i T2-brikken, gir kryptering i linjehastighet, men den innebærer også at hvis den delen av T2-brikken som inneholder krypteringsnøklene, blir skadet, må du kanskje gjenopprette innholdet i disken fra en sikkerhetskopi. Dette innholdet inkluderer systemfiler, apper, kontoer, valg, musikk, bilder, filmer og dokumenter.

Ta alltid sikkerhetskopi av innholdet ditt på en sikker, ekstern disk eller annen sikker plassering, slik at du kan gjenopprette det om nødvendig. Du bør også slå på FileVault for ekstra sikkerhet, for uten FileVault aktivert vil de krypterte SSD-ene automatisk aktiveres og dekrypteres når de kobles til Mac.

Opprett en sikkerhetskopi

Konfigurer Time Machine eller en annen metode for sikkerhetskopiering, slik at du regelmessig kan sikkerhetskopiere Macen til en trygg, ekstern kilde.

Filer du lagrer i iCloud Drive, og bilder og videoer du lagrer i iCloud-bildebibliotek, blir automatisk lastet opp til iCloud. Når du bruker iCloud-bildebibliotek, blir bilder og videoer i full oppløsning lagret på Macen som standard, og inkludert i Time Machine-sikkerhetskopier. Hvis du velger å optimere iCloud-bildebibliotek på Macen, blir originalene i full oppløsning ikke inkludert i en Time Machine-sikkerhetskopi.

Slå på FileVault

Selv om SSD er kryptert i datamaskiner som har Apple T2-sikkerhetsbrikken, bør du slå på FileVault, slik at Macen krever et passord for å dekryptere dataene dine.

For å slå på FileVault følger du disse trinnene:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Sikkerhet og personvern.

2. Klikk på FileVault-fanen.

3. Klikk på låsenlåseknappen, og skriv deretter inn et administratornavn og et passord.

4. Klikk på Slå på FileVault.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.