Bruk Snarveier-appen på iPhone eller iPad

Med Snarveier-appen kan du opprette tilpassede snarveier med flere trinn, slik at du kan bruke dem med favorittappene dine. Velg blant hundrevis av eksempler i galleriet. Eller flytt og slipp handlinger for å opprette dine egne snarveier.

Om Snarveier-appen

Med Snarveier i iOS 12 kan du få ting gjort med appene dine kun ved å trykke eller spørre Siri. I tillegg til å kjøre snarveier som er tilgjengelig på iOS-enheten din, kan du bruke Snarveier-appen til å opprette tilpassede snarveier, noe som forenkler hverdagslige oppgaver ved å slå sammen trinn for flere apper.

Hva er en snarvei?

En snarvei er en rask løsning for å få én eller flere oppgaver gjort med appene dine. Med Snarveier-appen kan du opprette dine egne snarveier med flere trinn. Du kan for eksempel opprette en «Surfing»-snarvei som henter surferapporten, beregner når du ankommer stranden og starter spillelisten din med surfemusikk.

Hva er en handling?

En handling – byggesteinen i snarveier – er ett enkelt trinn i en oppgave. Bland og sett sammen handlinger for å opprette snarveier som samhandler med appene og innholdet på iOS-enheten din, i tillegg til innhold og tjenester på nettet. Hver snarvei består av én eller flere handlinger.

En snarvei som legger ut en animert GIF på Twitter-kontoen din, kan for eksempel inneholde tre etterfølgende handlinger:

1. Get Latest Photos finner de nyeste bildene du har tatt på enheten.
  2. Make GIF bruker disse bildene til å lage en animert GIF.
  3. Tweet legger automatisk ut GIF-en på Twitter-kontoen din.

Legg til snarveier fra galleriet

I galleriet finner du en utvalgt samling av kreative og nyttige snarveier. Utforsk galleriet for å sjekke ut mulighetene med snarveier og for å se hvordan de opprettes. Når du finner snarveier du liker i galleriet, legger du dem til i biblioteket ditt med ett enkelt trykk. Deretter kan du tilpasse den slik at den passer deg.

For å finne galleriet åpner du Snarveier-appen og trykker på Galleri.

Sveip opp eller ned for å se kategorier. Trykk på Se alle for å se flere snarveier i en kategori.

For å legge til en snarvei trykker du på den og deretter på Hent snarvei. Eller trykk på Vis handlinger for å se hvordan snarveien ble opprettet.

Du finner snarveien du la til, i Bibliotek-fanen Bibliotek i Snarveier-appen.

Opprett en ny snarvei

1. Åpne Snarveier-appen, og trykk på Bibliotek-fanen Bibliotek.
  2. Trykk på Opprett snarvei, eller trykk på Ny snarvei øverst til høyre.
  3. Velg eller søk etter handlinger du vil bruke i snarveien. Trykk deretter på handlingene du vil legge til.
    • For å omorganisere handlinger trykker og holder du inne på en handling. Deretter flytter du den over eller under de andre handlingene.
    • Trykk på Angre for å angre, eller trykk på Angre for å utføre trinnene på nytt.
    • For å slette en handling trykker du på Slett.
    • For å prøve ut snarveien trykker du på Spill av.
    • For å navngi snarveien trykker du på Innstillinger, skriver deretter inn et navn og trykker på Ferdig.
  4. For å lagre snarveien trykker du på Ferdig.

Du finner den nye snarveien din når du åpner Snarveier-appen og går til Bibliotek-fanen Bibliotek.

Endre eller tilpass en snarvei

Slik redigerer du handlinger i en snarvei:

1. Åpne Snarveier-appen.
  2. Trykk på Bibliotek-fanen Bibliotek.
  3. Trykk på Rediger øverst til høyre i snarveien for å åpne redigeringsprogrammet for snarveier.

For å tilpasse navnet på og utseendet til snarveien trykker du på Innstillinger i redigeringsprogrammet for snarveier. Deretter kan du gjøre følgende:

• Trykk på Navn for å endre navnet på snarveien.
  • Trykk på Symbol for å velge en Glyph og endre fargen.
  • Trykk på Hjem-skjermen for å velge et bilde fra kamerarullen din for å identifisere snarveien når du har lagt den til på Hjem-skjermen.

Kjør en snarvei

For å kjøre en snarvei åpner du Snarveier-appen og går til Bibliotek-fanen Bibliotek. Trykk på snarveien.

Du kan også kjøre snarveier ved å spørre Siri. Gå til I dag-visningen eller Hjem-skjermen og trykk på Rediger øverst til høyre i snarveien, og trykk deretter på Innstillinger. Da ser du flere alternativer for kjøring av snarveien:

• Trykk på Legg til i Siri for å spille inn en personlig kommando du kan bruke for å be Siri om å kjøre snarveien.
  • Slå på Vis i widget for å få tilgang til snarveien fra I dag-visningen.
  • Trykk på Legg til på Hjem-skjermen for å legge til snarveien på Hjem-skjermen.

Finn ut mer

Du finner mer informasjon om Snarveier-appen, inkludert omfattende trinn for oppretting og bruk, i brukerhåndboken for Snarveier.

Snarveier støttes ikke på Apple TV og macOS.