Kjør snarveier med Siri, Snarveier-appen eller Siri-forslag

Snarveier lar deg utføre hverdagslige oppgaver via appene du bruker mest. Alt du trenger å gjøre, er å trykke eller spørre Siri. Se etter Legg til i Siri-knappen i favorittappene dine, eller se Galleri i Snarvei-appen for å legge til nye snarveier.

Bruk Snarveier-appen til å opprette og administrere snarveiene dine

Snarveier-appen lar deg gjøre ting med appene dine med ett enkelt trykk eller ved å spørre Siri. Lær hvordan du oppretter, redigerer eller sletter en snarvei. Eller hvis du søker inspirasjon, kan du prøve noen av de personlige standardsnarveiene i kategorien Mine snarveier, eller ved å se Galleri fanen for å finne nye måter å automatisere appene dine på.

For eksempel kan en snarvei på iPhone som forenkler pendlingen din, ha tre påfølgende handlinger:

1. Den valgte transportappen viser deg veien hjem.
  2. Ankomsttiden deles med et familiemedlem.
  3. En episode av favorittpodcasten din spilles av.

Når du har opprettet en snarvei, kan du kjøre den ved å si «Hei Siri», og deretter navnet på snarveien.

Galleri-fanen i iOS viser en liste over snarveier fra appene dine.

Finn nye snarveier i Galleri

Snarveier vises i Galleri, basert på appene og handlingene du bruker mest. Slik legger du til en snarvei:

1. Åpne Snarveier-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Trykk på Galleri-fanen.
  3. Under Snarveier fra appene dine trykker du på Se alle for å se handlinger fra forskjellige apper.
  4. Trykk på Legg til  ved siden av en snarvei du ønsker å legge til.
  5. Trykk på Legg til i Siri.

For å kjøre snarveien din sier du bare «Hei Siri» og deretter navnet på snarveien.

Kayak legges til i Siri med knappen Legg til i Siri.

Legg til en snarvei fra en tredjepartsapp

Mange apper har støtte for å legge til en snarvei med Siri. Se etter Legg til i Siri-knappen  når du bruker appen eller i appinnstillingene.

1. Trykk på Legg til  eller Legg til i Siri-knappen  ved siden av en snarvei du ønsker å legge til.
  2. Trykk på Legg til i Siri.

Tredjepartsapper må ha støtte for Siri-snarveier for at du skal kunne legge dem til Siri. Hvis du ikke ser en snarvei for en tredjepartsapp, kan du sjekke i App Store om appen støtter Siri-snarveier.

Kjør en snarvei med Siri

Du kan kjøre hvilken som helst snarvei du har, ved å spørre Siri på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller HomePod. Bare si «Hei Siri» og deretter navnet på snarveien.

For å kjøre Siri-snarveier må du ha iOS 12 eller nyere på iPhone, iPod touch, HomePod eller Apple Watch Series 3 eller nyere, og iOS 12 eller iPadOS eller nyere på iPad. Det kan hende at snarveier som krever at en app åpnes, ikke fungerer med HomePod eller Apple Watch.

Snarveier foreslås når du trenger dem

Siri lærer seg rutinene dine i appene du bruker. Siri foreslår deretter en enkel måte å utføre vanlige oppgaver på i Søk eller på låseskjermen. Hvis du for eksempel bruker den samme reiseappen hver dag, kan Siri foreslå at du starter hjemturen.

Hvis du vil bruke et forslag fra Siri, bare trykk på det på låseskjermen. Eller sveip til venstre på skjermen for å vise Søk, og trykk deretter på Siri-forslaget.

Hvis du ikke ønsker å se Siri-forslag, gå til Innstillinger > Siri og søk, bla ned, og slå av Forslag ved søk, Forslag på låst skjerm, Forslag på Hjem-skjermen og Forslag ved deling.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.